Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man säkerhetskopierar iOS 8 Cydia Tweaks

Om du har en jailbreakad iPhone, så här säkerhetskopierar du alla dina iOS 8 Cydia-tweaks så att du har dem till hands om din iPhone någonsin kraschar eller dör.

Vi har redan visat dig hur du säkerhetskopierar din iPhone med iTunes på din Mac, och detta säkerhetskopierar allt på din iPhone förutom jailbreak-tweaks. Det är inte förvånande att Apple inte räknar jailbreak-tweaks eller andra jailbreak-filer när du säkerhetskopierar din enhet, så du måste säkerhetskopiera dem separat.

Faktum är att Apple inte har varit så angelägen om jailbreaking i allmänhet, eftersom företaget nyligen lappade upp jailbreak när det släppte iOS 8.4.1-uppdateringen förra månaden. Det var en mycket mindre uppdatering, med några allmänna buggfixar och prestandaförbättringar, men den största förändringen var jailbreak-korrigeringen.

Naturligtvis kan de som fortfarande är på iOS 8.4.0 och äldre jailbreaka sina iPhones och iPads, men dessa användare vill också hitta ett sätt att säkerhetskopiera sina jailbreak-tweaks separat från deras iTunes-säkerhetskopia.

Lyckligtvis har Cydia appar och tweaks som du kan installera som säkerhetskopierar dina andra iOS 8 Cydia tweaks snabbt och enkelt.

Så här säkerhetskopierar du dina iOS 8 Cydia-tweaks.

Säkerhetskopiera iOS 8 Cydia Tweaks

För att säkerhetskopiera dina jailbreak-tweaks behöver du ett separat säkerhetskopieringssystem förutom iTunes, eftersom det inte säkerhetskopierar dina jailbreak-tweaks.

Kanske det bästa säkerhetskopieringsverktyget för att säkerhetskopiera dina jailbreak-tweaks heter PkgBackup, och du kan ladda ner det från Cydia. Den enda nackdelen är att det kostar 9,99 dollar, men det är väl värt det och du kommer inte hitta en bättre säkerhetskopieringslösning.

ios-8-cydia-tweaks-backup-6

När du har köpt och installerat tweak visas den på din startskärm som en appikon. Innan du öppnar appen rekommenderar jag starkt att du startar om din iPhone, eftersom många användare har problem med PkgBackup när de försöker använda den för första gången och en enkel omstart gör vanligtvis tricket.

ios-8-cydia-tweaks-backup-2

När du öppnar appen, om du får en popup som säger något som “Skanning av paket och applikationer är inaktiverade”, måste du gå in i din iPhone inställningar och gå till PKGBackup, och aktivera sedan de saker som du vill säkerhetskopiera, som du i det här fallet bara behöver säkerhetskopiera dina Cydia-paket.

ios-8-cydia-tweaks-backup-1

Därifrån, gå tillbaka till PKGBackup och tryck sedan på Inställningar, där du kan välja hur du vill spara säkerhetskopian. Jag vill spara säkerhetskopian i Dropbox personligen.

IMG_0103

Därifrån, gå tillbaka till appens startskärm och tryck på Säkerhetskopieringoch tryck sedan på den mindre apelsinen Säkerhetskopiering knapp.

ios-8-cydia-tweaks-backup-7

Knacka på Ja för att fortsätta och du blir sedan ombedd att ange en titel och beskrivning för säkerhetskopian så att du enkelt kan hitta den när du behöver den. Fortsätt och appen börjar säkerhetskopiera dina jailbreak-tweaks.

Återställer säkerhetskopierade Jailbreak-tweaks

Om du har återställt din iPhone och återställt den till fabriksinställningarna förlorade du alla dina jailbreak-justeringar såvida du inte säkerhetskopierade dem. Så här återställer du dina jailbreak-tweaks.

När du har återjailbreakat din iPhone öppnar du Cydia och installerar om PkgBackup. När den är installerad öppnar du appen och klickar på den Återställ.

ios-8-cydia-tweaks-backup-5

Appen laddar en standardbackup för att återställa (vanligtvis den senaste), men om du bara har en säkerhetskopia laddas den. Därifrån trycker du på apelsinen Återställ knapp. När processen är klar uppmanas du att starta om din enhet, där alla dina tweaks kommer att visas när du startar om.

Att säkerhetskopiera dina jailbreak-tweaks är en riktig livräddare, speciellt om du har massor av dem installerade. Om du bara har några installerade är det förmodligen inte värt att spendera 9,99 dollar för att säkerhetskopiera de få justeringarna, men om du har så många justeringar som de är svåra att hålla reda på kan PkgBackup vara värt det för dig.