Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man rotar Xiaomi Mi 5 med SuperSU – Komplett guide

I den här guiden kommer du enkelt att kunna rota din Xiaomi Mi 5. Den här guiden är giltig för Xiaomi Mi 5 som kör antingen Android 5.1 Lollipop eller Android 6.0.1 Marshmallow. Genom att rota enheten får du administratörsåtkomst.

Du kan installera olika anpassade ROM-skivor efter att ha rotat enheten. Dessutom kan du göra många fler saker som att ändra gränssnittet, ändra hur signalfältet eller batteriindikatorn ser ut och installera anpassade teman. När du ska rota din telefon i den här handledningen kanske du är intresserad av att läsa fördelarna med att rota din telefon.

Xiaomi Mi 5

Varning: Alla anpassade ROM och firmware, officiella programuppdateringar, verktyg, mods eller något som nämns i handledningen tillhör deras respektive ägare/utvecklare. Vi (TeamAndroid.com) eller utvecklarna ska inte hållas ansvariga om du skadar eller murar din enhet. Vi har inte dig på vapen för att testa den här handledningen 😉

SuperSU Root Package Detaljer:

SuperSU är ett av våra favoritrootningspaket eftersom det kommer med alla binärfiler som behövs för att få root-åtkomst på dina olika Android-telefoner. Inte bara detta, SuperSU-appen är mycket mer robust och kommer med bättre funktioner än den tidigare populära SuperUser-appen.

Observera att den här handledningen kräver att du har TWRP anpassad återställning installerad på din Xiaomi Mi 5 för att kunna rota din telefon. Om du inte har den anpassade återställningen installerad har vi en länk till handledningen nedan.

Det finns massor av användbara artiklar och guider om Team Android för Xiaomi Mi 5, men vi tror att du kan vara intresserad av följande inlägg:

Xiaomi Mi 5 USB-drivrutiner

Du måste ansluta din Android-telefon till datorn. För det, se till att du har installerat USB-drivrutinerna på rätt sätt. Om inte, kan du ladda ner de senaste officiella Huawei-drivrutinerna från vår sektion för Android USB-drivrutiner här:

Ladda ner Xiaomi Mi 5 USB-drivrutiner!

Säkerhetskopiering och andra viktiga tips

Klar med USB-drivrutinerna? Perfekt. Handledningen finns på nästa sida, men först, vänligen ta en titt på följande tips och viktiga punkter som du behöver ta hand om. Dessa är viktiga, eftersom vi inte vill att någon ska förlora sin personliga data eller appar:

Säkerhetskopiera alltid dina viktiga data som du kan behöva efter att du har installerat en ny anpassad ROM, en officiell programuppdatering eller något annat. Gör en säkerhetskopia för ifall du aldrig vet när något kan gå fel. Se nedan för några tips om hur du säkerhetskopierar data:

Om du redan har en anpassad återställning (ClockworkMod, TWRP etc.) installerad på din telefon, rekommenderar vi starkt en säkerhetskopia med den eftersom den skapar en komplett bild av din befintliga telefonkonfiguration.

Några fler valfria tips som du bör komma ihåg:

1. Har du problem med att ansluta din Android-telefon till datorn? Du måste aktivera USB-felsökningsläge. Se här: Hur du aktiverar USB-felsökning — för pepparkakor, glasssmörgås, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow och Nougat.

2. Se till att din Android-enhet är laddad upp till 80-85 % batterinivå. Det här kan hjälpa dig: Så här kontrollerar du batteriprocent. Varför? För om din telefon plötsligt stängs av när du installerar ett anpassat ROM, blinkar en officiell firmwareuppdatering eller installerar mods etc. — kan din telefon bli murad eller dö permanent. Ingen vill väl det?

3. De flesta av tutorials och instruktionsguider på Team Android är för fabriksupplåsta Android-telefoner och surfplattor. Vi rekommenderar att du INTE provar våra guider om din telefon är låst till en operatör, såvida vi inte har specificerat operatörens namn eller enhetsmodell.

4. Din starthanterare bör vara upplåst. Se här: Hur man låser upp Bootloader för Xiaomi Mi 5.

Allt klart och klart? Bra. Du kan nu fortsätta läsa nedan och rota Xiaomi Mi 5.

Hur man rotar Xiaomi Mi 5 med SuperSU

Vi har satt ihop en detaljerad steg-för-steg-instruktionsguide för hur man rotar Xiaomi Mi 5 med SuperSU. Läs varje rad noga nedan. Vi föreslår att du bör läsa handledningen en gång innan du faktiskt utför den på din telefon.

Att komma ihåg:

  • Den här rotmetodens handledning är endast för Xiaomi Mi 5. Prova inte detta på några andra varianter av telefonen.
  • Se till att du säkerhetskopierar all din data i din telefon innan du fortsätter.
  • Detta kommer att ogiltigförklara din garanti.
  • Bootloader bör vara upplåst. Hur? –> Hur man låser upp Bootloader för Xiaomi Mi 5.

Om du har uppfyllt alla kraven ovan, fortsätt sedan till själva handledningen.

Komplettera steg-för-steg-instruktioner:

NOTERA: Du måste ha en anpassad återställning installerad på din enhet, dvs TWRP, innan du fortsätter nedan. Installationshandledning: Hur man installerar TWRP på Xiaomi Mi 5.

Steg 1 – Ladda ner SuperSU Root (SuperSU-beta.zip) till din dator.

Steg 2 – Anslut din Mi 5 till din dator med USB-kabeln.

Steg 3 – Kopiera/klistra in den nedladdade SuperSU-beta.zip-filen till ditt interna minne. Se till att filen finns i den interna lagringsroten (inte i någon mapp).

Steg 4 – Stäng sedan AV telefonen och koppla från USB-kabeln.

Steg 5 – Nu för att komma in i återställningsläget (TWRP Recovery). Slå PÅ telefonen samtidigt som du trycker och håller ned volym ned + strömknapparna samtidigt. Alternativt, läs detta: Hur man går in i återställningsläge på vilken Android-telefon som helst.

TWRP-Update-Install-1

NOTERA: Skärmbilder av Team Win Recovery Project (TWRP Recovery) kan ändras när nya versioner släpps.