Hur man reparerar dÄliga sektorer pÄ en Windows 10-hÄrddisk med CMD (exempel)

0 Shares

Chkdsk.exe under det förkortade namnet Àr det kÀnt som Check disk. Det Àr en del av en serie applikationer som ingÄr i alla versioner av Windows. Det anvÀnds frÀmst för att visa ett filsystems hÀlsa och integritet pÄ en hÄrddisk.

Det inkluderar Àven minnen, kort och alla andra lagringsmedier som kan lagra information. Det hÀr systemet hjÀlper dig att skanna, fixa och visa alla de fysiska problem som kan hittas pÄ ytan av din hÄrddisk.

Detta Àr för sektorer som Àr defekta och kan ÄterstÀllas frÄn. Med detta system kan du fixa olika logiska fel i filsystemet, sÄsom korrigering av förlorade kluster och filer som har lÀnkar eller fel i kataloger.

Hur kan du köra diskmekanikern?

Det finns tre sÀtt att köra Chkdsk:

  1. Åtkomst frĂ„n Windows Explorer anvĂ€nds dock i begrĂ€nsad omfattning.
  2. Ett annat sĂ€tt Ă€r att anvĂ€nda kommandoraden via konsolen CMD eller i avsaknad av det”systemsymbolSom anvĂ€nds med kommandot CHKDSKpĂ„ sĂ„ sĂ€tt kommer du Ă„t de avancerade alternativen. Med kommandot CHKDSK kan du komma Ă„t verktyget: “Execute”, som kan öppnas med “Windows + R “.
  3. Det Àr ocksÄ möjligt att utföra det för att se över eller reparera disken, sÄ lÀnge det hÀr alternativet inte kan köras i operativsystemet, frÄn konsolen eller frÄn MSDOS-fönstret som kan öppnas om disken anvÀnds. föremÄlet som han Àger FönstersÄ trÄkigt att startskivan.

I det hÀr inlÀgget kommer vi att fokusera pÄ anvÀndningen av CHKDSK i Windows 10, dock Àr det kÀnt att de tvÄ sista systemen har ett antal tillagda alternativ sÄ att allt som behövs kan lÀsas Ànnu mer i detalj.

Hur man anvÀnder CHKDSK frÄn Utforskaren i Windows

Om du vill anvÀnda CHKDSK frÄn Utforskaren i Windows mÄste du följa dessa instruktioner:

  1. Börja med att vÀlja din webblÀsare eller Min dator, som en enhet som ska kontrolleras eller repareras.
  2. I samma sammanhangsmeny som visas nĂ€r du högerklickar med musen mĂ„ste du hitta “Fastighet“.
  3. PĂ„ den fliken hittar du den som heter “RedskapTryck sedan pĂ„ knappen “Kontrollera nu” och du ser att “Kontrollera disken”Och nĂ€r det hĂ€nder kommer du att se tvĂ„ alternativ som kommer att vara tillgĂ€ngliga: RĂ€tta automatiskt fel i filsystemet och Undersöka och försöka Ă„terstĂ€lla dĂ„liga sektorer.
  4. Om du börjar anvÀnda det första alternativet, och sedan i en situation dÀr du behöver anvÀnda det andra alternativet, kommer det att ta lÄng tid att göra bÄda innan de stora diskarna Àr fÀrdiga.

AnvÀnd kommandot CHKDSK frÄn systemkommandotolken

Chkdsk.exe Àr ett verktyg som bara fungerar nÀr du anvÀnder kommandoraden. Följ dessa steg för att komma Ät hÄrddisken och visa den med CHKDSK:

  1. Börja anvÀnda en tangentkombination Windows + X.
  2. Alternativet öppnar en rad alternativ frÄn vilka du mÄste vÀlja ett alternativ: Systemsymbol (det Àr att trycka pÄ det som administratör).
  3. Sedan mÄste du skriva följande kommando: CHKDSK följt av den extra bokstaven för den enhet du vill visa och skriv sedan ett kolon. Detta ger dig ett pausutrymme med samma parameter som krÀvs. Sedan mÄste du trycka pÄ Enter och sedan granska eller börjar systemreparation.
0 Shares