Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man rensar papperskorgen i Google Foto

Från och med juni kommer Google Foto att ha en begränsning för säkerhetskopiering av foton och videor. Så för att vara förberedd är det bra att göra två mycket viktiga saker. Först kan du börja med att göra en ren, radera de saker som inte är särskilt viktiga och för det andra kan du göra en säkerhetskopia av alla bilder och videor.

En sak som är viktig att komma ihåg är att när du raderar dina saker från Google Foto, hamnar de i papperskorgen och raderas helt 60 dagar senare. I den här snabba och praktiska guiden ser vi hur du kan gå till papperskorgen och helt radera allt som finns där.

Hur man manuellt rensar papperskorgen i Google Foto

Om du inte vill vänta två månader på att ditt skräp är helt städat kan du göra detta själv manuellt. Innan du påbörjar stegen är det viktigt att du är inloggad på rätt konto, om du inte redan har gjort det. Följ stegen nedan för att komma igång.

  1. När du har öppnat appen trycker du på menyn Bibliotek.Google Fotos biblioteksmeny
  2. Strax efter kommer du att se 4 knappar, välj alternativet Soptunna.Knappen Google Fotos papperskorgen
  3. För att rensa allt i papperskorgen, tryck på prickarna i det övre högra hörnet och välj tömma papperskorgen.

Efter det kommer ett bekräftelsemeddelande om du verkligen vill göra detta. Om du är säker på att bekräfta, efter det kommer allt från papperskorgen att raderas.

Slutsats

Med dessa snabba och enkla steg kommer du att kunna städa soporna. Om du har ångrat att du har skickat ditt foto till papperskorgen är det enkelt att återställa det. Välj bara fotot och välj ikonen för att återställa. Efter det kommer ditt foto att återgå till fotoalbumet. Men efter permanent borttagning finns det inget sätt att återställa.

Vi hoppas att du kunde följa alla steg vi har sett här och manuellt rensa papperskorgen i Google Foto. Har du några frågor? Klarade du alla stegen? Säg i kommentarerna nedan.