Hur man rengör iPhone-högtalare och kontakter

0 Shares

Varför är det viktigt att rengöra laddningsporten och högtalarna?

Smuts är alltid ett problem för alla elektroniska enheter. Men i fallet med en iPhone är det alltid mycket mer komplicerat eftersom det alltid transporteras på olika ställen vilket gör att mycket smuts kommer in i öppningarna till utsidan. Dessa är helt klart både laddningsporten och både de nedre och övre högtalarna. Pulvret kan föras in i vilket som helst av dessa hål på ett riktigt enkelt sätt. Dessutom, med det faktum att du alltid har den i fickan, kan lite ludd införas genom dessa hål.

Detta kan i slutändan orsaka några långvariga problem som är ganska obekväma. Den mest irriterande är utan tvekan den som är relaterad till lastporten. Ett enkelt ludd eller damm på strömingången kommer att göra att laddningskabeln knappt ansluts. Detta beror på att kontakterna kan blockeras vilket gör att ingen anslutning är möjlig. Detta är något som kan vara irriterande i längden eftersom det kommer att hindra enheten från att laddas om.

blixt ipad

När det gäller högtalare kanske det inte slutar med att enheten blir oanvändbar, vilket gör att den inte kan laddas, men det slutar också med att det blir ett problem. Speciellt när du lyssnar på musik eller ringer ett samtal kanske det inte hörs med samma intensitet. Detta är ett tecken på att något händer i högtalarna som blockerar ljudutgången och gör att den rengörs.

Håll anslutningarna borta från vatten

När du rengör portarna på en iPhone måste du undvika vatten till varje pris. Trots att de senaste iPhone-modellerna inkluderar skydd mot vätskor, är det alltid nödvändigt att undvika att den interagerar med vatten för att kunna utföra en rengöring. Detta beror på att detta skydd inte är 100% garanterat på grund av företagets oförmåga att utföra tester på var och en av de enheter som kommer att lämna fabriken. Det är därför du alltid måste vara mycket försiktig eftersom vid en läcka skulle vattnet komma direkt in i enheten.

I händelse av att det senare inträffar och orsakar problem i driften garanteras inte reparationen. Detta beror på det faktum att det inte ingår i garantiprogrammet vilket gör det helt oåtkomligt för rengöring med vätskor. Det finns andra alternativ för att kunna utföra rengöringen på ett lämpligt sätt både i laddkontakten och i högtalarna som vi ska kommentera.

iPhone blixt

Det bör noteras att med vätskor är det inte bara begränsat till vatten. Detta inkluderar många andra föreningar som är slipande såsom blekmedel eller ammoniak för desinficerande ändamål. I slutändan är det nötningsmedel som förutom att orsaka inre skador även kan orsaka yttre skador när man tar bort chassikåpan och skyddet ovanför det. Det är därför den här typen av produkter bör flyttas bort från iPhone för att det inte ska vara några problem.

Använd tandpetare för att ta bort smuts

Ett av de enklaste sätten att ta bort smuts från en högtalare eller port är utan tvekan med en bomullstuss. Detta kan ta bort damm eller någon typ av element mycket lättare än att föra en enkel trasa över den. Detta beror i grunden på att utrymmet är mindre och det är därför man med en svabb går att få ett bättre resultat. När det gäller högtalare kan pinnen fuktas något för att uppnå en bättre uppsamling av all smuts som finns i hålen.

Även om som vi har kommenterat tidigare bör det noteras att det helt enkelt måste fuktas. Den ska inte vara helt blöt i vatten och uppenbarligen inte nära lastporten för att undvika alla problem som kommer att hända. Dessutom bör det alltid noteras att utrustningen måste kopplas från strömmen när motsvarande rengöring utförs. Dessa svabbar är ganska billiga och tillgängliga för rengöring när som helst.

Blixt iPhone

Alla dessa redskap finns också i de olika rengöringssatserna. Dessa inkluderar olika modeller med spetsar som anpassar sig till de olika hålen på en iPhone som högtalarna och laddningsportarna. Till exempel varumärket YuCool som har ett lägre pris på 10 euro.

Kan du använda stift?

När du tar bort smuts från några speciella platser som laddningsporten kan du ibland bli frestad att använda något vasst. Vi syftar på stift för att ta bort det där ludd som är så irriterande när du laddar enheten eller dammar av högtalarna. Detta är något att undvika till varje pris eftersom det kan komma att påverka enhetens interna anslutningar.

Även om det kan sluta tas bort mycket försiktigt, bör det undvikas eftersom kontakten kan böjas. I slutändan kan det bero på att den förmodade lösningen kan orsaka mycket mer skada. Detta bidrar också till användningen av tryckluft på ett så litet område att det inte skulle fungera korrekt. Det är därför det är bäst att undvika att den här typen av ludd kommer in, även om det ibland är omöjligt eftersom det bärs i en väska eller ficka.

0 Shares