Hur man redigerar en video i Windows Movie Maker – snabbt och enkelt (exempel)

Windows Filmskapare är ett datorprogram som ger dig alla dina filer grundläggande verktyg och nödvändig för enkel och snabb redigering av alla videor.

I den här artikeln kommer vi att lära dig hur du redigerar dina videor med Windows Filmskapare och vi kommer att beskriva alla dess funktioner och verktyg så att du lär dig hur du använder det här programmet korrekt.

Hur börjar jag redigera filmer i Windows Movie Maker?

Att börja redigera dina bilder som ett proffs och filmer du måste installera Windows Movie Maker på din dator.

Det är viktigt att du fortsätter att läsa den här artikeln eftersom vi kommer att förklara varje detalj du behöver för att känna till alla knappar och verktyg som denna programvara erbjuder.

En gång ladda ner och öppna Windows Movie Maker på din dator kommer du att märka att det finns en fil överst på skärmen ett verktygsfält med ett stort urval av knappar. Varje knapp har sina egna verktyg som låter dig konfigurera och redigera dina videor.

Då ger vi ett kort men kort beskrivning var och en av knapparna och funktionerna i verktygsfältet för att få nödvändig kunskap för att börja redigera videor.

“Hem” eller “Hem”-knappen

“Hem”-knappen eller “hem”-knappen tillåter detta Lägg till innehållet du vill redigera.

För att lägga till videor eller foton måste du välja knappen “Lägg till videor och foton”När du trycker på den kommer ett fönster med filerna du har på din dator upp och där måste du leta upp de foton eller videor du vill redigera. Dessutom kan du lägga till ljud till dina videor med knappen “Lägg till ljud”.

Du hittar även en knapp “Klistra” som gör att du kan klistra in innehållet från urklippet, knappen “Webcam” som låter dig spela in video med din kamera för att användas i videoredigering, och med knappen “Snapshot” kan du skapa en skärmdump.

Efter att ha lagt till foton eller videor till Windows Movie Maker, tillägget “Videoverktyg”, Detta är ett alternativ som visar dig en funktionsmeny där du hittar verktyg som låter dig redigera videor.

Hur lägger man till text?

Du kan också lägg till text i dina videor och ändra önskad förlängning och varaktighet, på klockan i verktygsfältet, hitta beskrivningsknappen, som finns i huvudmenyn, tillsammans med knapparna “Titel” och “Krediter”.

Du kan lägga texten var som helst och välja den färg, storlek och format du vill ha i knappen “Textverktyg“.

Hur lägger man till musik?

Om du vill lägga till musik måste du också trycka på det här alternativet “Lägg till videor och foton”i verktygsfältet, men nu visas ett fönster med datorfiler.

Du måste ändra alternativet för foton och videor för att se alla filer, eller bara klicka på knappen för att lägga till musik som ligger precis bredvid “Lägg till videor och foton“, Och redo! filerna visas. Med knappen “Musikverktyg” kan du redigera volymen och varaktigheten för den tillagda musiken.

“Animation”-knapp

Hur lägger man till animationer?

Windows Movie Maker erbjuder många animeringsalternativ och låter dig redigera eller ändra varaktigheten och välja om du vill använda den på hela videon eller inte. Knapp “Animationer” Detta är den andra verktygsmenyn, och knappen är precis bredvid “Huvud”-knappen.

Knapp för visuella effekter

Den här knappen låter dig lägga till effekter för din video, välj vilken del av videon du vill infoga den och ändra intensiteten på effekten.

Denna programvara låter dig gå med i videor, lägga till musik och bilder till dem, och även om det finns andra lite mer moderna videoredigeringsprogram, är Windows Movie Maker fortfarande ett klassiskt program som alltid kommer att kunna erbjuda dig sina redigeringsverktyg och hjälpa dig att redigera alla dina videor. Men om du inte har det här programmet finns det andra alternativ till Windows Movie Maker för videoredigering.

Dessutom tillåter det spara ditt projekt på din dator när du är klar och dela med vänner eller ladda upp till plattformar som Facebook eller YouTube.

Relaterade Artiklar

Back to top button