Hur man redigerar eller ändrar ett makro i Excel – steg för steg (exempel)

0 Shares

I det ständiga sökandet efter förbättringar i sitt arbete kan användarna undra om det är möjligt redigera ett makro i Excel.

Och så är det det är helt genomförbart och inte alltför komplicerat vad tror du. Även om det är sant att ju mer kunskap du har och ju mer du använder verktyget, desto bättre.

Nu, för er som vill lära er hur man modifierar ett makro i ett kalkylblad, presenterar vi en ganska enkel steg-för-steg-guide.

Makro

Innan vi går vidare till att redigera ett makro i Excel kommer vi först att diskutera metoden för att skapa detta objekt med Visual Basic, där det också kommer att redigeras.

Nu måste du klicka på “Programmerare”Den är placerad överst på skärmen i huvudpanelen.

Sedan i avsnittet “Koda“, En knapp till vänster heter”Visual Basic”, Du bör välja det senare.

Som en konsekvens kommer ett fönster som motsvarar redigeraren att öppnas, där det, om nödvändigt, kommer att väljas i “Införa“Artikel”Modul“.

Klistra in eller skriv sedan in modulkoden, vilket är makrokoden du vill använda, i fönstret. För att utföra makrot korrekt måste du trycka på “F5“.

Slutligen, i Visual Basic-fönstret, välj den översta fliken “Arkiv“Klicka sedan”Stäng och gå tillbaka till Microsoft Excel“.

Redigera makro i Excel

När du väl har skapat och tillämpat ett makro, om du behöver eller vill ändra det, kommer det att vara mycket enkelt att göra från Visual Basic Editor.

För att uppnå detta, gå bara till “Programmerare”, Ligger högst upp på bandet.

Detta kommer att ha ett avsnitt som heter “Koda“Som kommer att väljas genom att klicka på alternativet”Makron“För att få en popup.

På så sätt kommer lådan att placeras i det sista elementet “Namn på makrot”, Där du måste välja det makro du vill redigera.

Sedan i den högra panelen kommer det att anges i fältet “Ändra“, för att”Visual Basic Editor“. Tack vare detta kan användaren redigera makrot i Excel från detta verktyg och utan problem från programmet.

Återkommande problem: fliken Utvecklare

Det finns en sådan situation som händer med många användare som nyligen har börjat använda ett kalkylblad eller bara med enkla funktioner.

Och detta är för att ha tillgång till kortet “Programmerare“Och alla kommandon relaterade till makrot måste aktiveras överhuvudtaget.

Det är ganska snabbt och enkelt, och när du väl gör det kommer det redan att finnas tillgängligt i toppmenyn i Excels huvudalternativ.

Så för att ha den här fliken måste du öppna “Arkiv”, Uppdaterar alltså mot motsvarande fönster.

I den här panelen till vänster, det sista alternativet som heter “Val”, Därmed öppnas ett separat fönster med allmänna alternativ.

Av alla presenterade flikar på sidopanelen avsedda för “Anpassa bandet”, Vilket kommer att visa två listor.

På så sätt kan du gå till att lokalisera och aktivera “Programmerare“. För att spara ändringarna, tryck på “Acceptera“.

Slutligen, när du återgår till den initiala Excel-skärmen eller ett tomt kalkylblad, kommer nu den bifogade fliken att visas i det övre menyfliksområdet.

Och inom detta, alla makrorelaterade inställningar och funktioner, uppdelade i grupper där du kan skapa och redigera ett makro i Excel.

Makron är ett utmärkt Excel-verktyg som låter dig spara mönster som redan är inställda för en uppgift och därmed använda dem vid andra tillfällen. Några av funktionerna som makron kan utföra är att filtrera fält, skapa diagram eller kopiera data från ett ark till ett annat. Dessa är bara några av de många tillgängliga funktionerna.

Om du arbetar med makron bör du också veta att du kan skapa en personlig makrobok och gömma den för att endast användas.

0 Shares