Hur man producerar marknadsföringsvideor medan man arbetar hemifrån

Om det någonsin funnits en tid att göra videomarknadsföring så är det just nu. Eftersom ett betydande antal människor arbetar hemifrån kan förväntningarna på produktionskvalitet aldrig vara lägre.

Även om samma överväganden för att skapa något innehåll fortfarande bör beaktas, inklusive om det är relevant för din publik och inom din expertis, bör du inte låta arbetet hemifrån hindra dig från att skapa bra videoinnehåll.

Vår Notes From Home-serie var en del av ett försök att fortsätta producera videor medan du arbetar hemifrån. Nu vill vi dela processen vi använde med dig så att du kan göra detsamma.

1. Identifiera dina innehållsbehov

Liksom alla andra delar av marknadsföringsinnehåll bör varje video du producerar ha ett syfte. Fyller det ett tomrum i din marknadsföringsstrategi eller löser det dina kunders smärtpunkter? Om svaret är ja, så kan det vara en givande skapelse.

Ditt innehåll och ditt budskap bör vara perfekt anpassat till dina publiks behov och intressen. Även om det nu är ett bra tillfälle att börja göra videor, gör det inte bara för att göra det.

När du har din innehållsstrategi på plats, börja schemalägga de nödvändiga intervjuerna eller skriva manus. Ditt interna team kan vara en stor resurs som ämnesexperter eller videovärdar.

För vår Notes From Home-serie spelades varje video in med en medlem i vårt team, men formatet kunde enkelt tillämpas på externa gäster. Efter att ha felsökt processen använde vi den för att fylla ytterligare ett innehållslucka i vår videostrategi och tog flera nya kundrekommendationer medan vi arbetade hemifrån.

2. Få din tekniska installation

Att spela in intervjuer eller värdsegment kan enkelt göras så länge du och ditt ämne har en dator (eller telefon) med en webbkamera.

Alla våra fjärrvideointervjuer har genomförts via Zoom, men liknande verktyg som Skype och Google Meet erbjuder möjligheten att spela in videosamtal också.

Den primära funktionen för videosamtalet är inte att spela in vad som kommer att användas i den slutliga videon, utan verkligen att ge vägledning till ditt motiv. Människor känner sig i allmänhet mer bekväma vid kameran när de pratar med någon annan, och genom att ställa frågor till dem eller ge feedback under hela intervjun eller inspelningen kommer du att se till att du får videon nere.

Videosamtalsinspelningen är en säkerhetskopia. Istället sker videoinspelning på motivets sida genom Quicktime (Mac-användare) eller Kamera (PC-användare). Dessa verktyg ger en inspelning av högre kvalitet än vad Zoom eller liknande verktyg kan tillhandahålla, och tar bort risken för att ditt motiv avbryts på grund av problem med nätverksanslutningen.

Skapa en ny filminspelning i Quicktime

Instruera dina försökspersoner att skapa en ny filminspelning i Quicktime eller Kamera och börja spela in när intervjun eller sessionen börjar. Se till att de trycker på inspelningsknappen! Det är alltid bättre att fråga då för att lära sig den hårda vägen senare att de inte gjorde det.

Ungefär som en riktig videoinspelning där SD-kort kan gå sönder eller batterier kan dö, kommer inte varje inspelning att fungera, och vi upplevde detta från första hand. Att ha inspelningen av ditt Zoom-, Skype- eller andra videosamtal ger dig en säkerhetskopia som du kan använda så att hela din videoinspelning inte går förlorad.

Att låta ditt motiv bära mindre, obeskrivliga hörlurar som AirPods är ett utmärkt sätt att ge ditt motiv fortlöpande feedback och vägledning utan att din input registreras i deras fil.

När din fotografering är klar, låt ditt motiv stoppa inspelningen och spara den på sin dator innan du laddar upp den till en delad mapp eller skickar den direkt till dig.

3. Ge Art Direction

Nu när vi har etablerat den tekniska aspekten är det dags att prata mer om att få video av högsta kvalitet när du arbetar på distans; Det börjar med art direction.

Bara för att du spelar in från webbkameror och telefoner betyder det inte att du måste nöja dig med en inspelning på ett stökigt kontor i sovrummet. Koordinera med ditt motiv i förväg för att planera ditt inspelningsutrymme därefter.

Förutsatt att du inte är föremålet för videon, är din roll som regissör att instruera motivet att följa dessa tips – speciellt eftersom du inte kan vara där personligen.

Hitta en trevlig, lugn plats

Det utrymme du gör en videointervju i kanske inte är det utrymme du traditionellt arbetar från hemma. Att hitta ett trevligt utrymme innebär att övergå till ett väl upplyst område med en ren bakgrund.

Rensa upp bakgrunden

Rätta upp utrymmet bakom motivet genom att rensa bort allt skräp, smutsig disk eller annat du inte vill ha på kameran. Håll utkik efter personligt identifierbar information, reflekterande ytor eller offentliga utrymmen där människor kan korsa in och ut ur ram.

Lägg till rekvisita

Din videobakgrund behöver inte vara en vanlig vägg. Att lägga till konstverk, möbler eller organisatoriska märkeselement är ett bra sätt att lägga till djup och karaktär till din video. Självklart kommer varje utrymme att vara annorlunda men att lägga till så mycket karaktär som möjligt kan verkligen öka produktionsvärdet i en avlägsen miljö.

OBS propellplacering

Kameraposition

Ditt motivs kamera (i de flesta fall en webbkamera) bör placeras på ett plant underlag. För den mest smickrande bilden höjer du kameran något över ögonhöjd och lutas nedåt. Detta kan göras med ett stativ för bärbar dator eller en bunt böcker i ett nafs.

Fjärrläge för videoproduktion-kamera

För de flesta videor vill du se till att motivet fångas från axeln och upp och har tillräckligt med utrymme. Att lämna för mycket utrymme ovanför motivet till taket kan få dem att verka små, medan för lite kan lämna huvudet avskuret om de flyttar runt i sitt säte.

Belysning

Den svåraste delen av hemmavideoproduktion är belysning. De flesta lägenheter och hem är inte byggda med videoinspelningar i åtanke och takbelysning kan kasta obehagliga skuggor i ditt motivs ansikte.

Som sagt, naturligt ljus, som ett fönster, är alltid att föredra. Att placera ditt motivs kamera mellan dem och en primär eller nyckelljuskälla är idealiskt. Du vill undvika scenarier där din nyckelljuskälla ligger bakom motivet eftersom det kan skapa en siluetteffekt.

Belysning och kameraposition

När fönster eller naturligt ljus inte är ett alternativ är en lampa placerad i en 45-graders vinkel mellan motivet och kameran också bra. För de bästa belysningsinställningarna, se diagrammet nedan.

4. Stöd din talang

Det råder ingen tvekan om att det kan kännas lite konstigt att prata med din datorskärm, även om det är ett Zoom-samtal. Din videotalang kan ha svårt att tycka om tanken på att spela in en video för sitt företag i bekvämligheten av sitt eget hem.

20-09-Var bekväm på kamera-V2

Nyckeln till att producera kvalitetsvideor medan du arbetar hemifrån är inte bara att ha ett starkt budskap, utan också att se till att din talang ser ut och känns bekväm på kameran. Med det i åtanke finns här ett antal sätt du kan hjälpa dina motiv att känna sig mer tillfreds med under inspelningsprocessen:

  1. Öva i förväg: Att öva på ditt manus eller gå igenom intervjufrågor i förväg med din intervjuperson kommer att hjälpa dem att känna sig mer bekväma och naturliga när de är med i kameran.
  2. Låt dem klä sig bekvämt: Du bör få videoinspelningen att kännas som vilken arbetsdag som helst. Det betyder att du ska klä dig i något som är professionellt och bekvämt.
  3. Eliminera distraktioner: Låt alla sätta sin telefon på tyst, stäng dörrarna i sina personliga utrymmen och försök att inte multitaska. Ju mer alla fokuserar på videon och inte vad som händer runt omkring dem, desto bättre.
  4. Kom in i zonen: Psyka inte ut dem! Låt ditt motiv göra vad som helst som avslappnar dem innan fotograferingen, håll sakerna avslappnade och påminn motivet om att allt inte behöver göras på en gång.
  5. Behandla det som en konversation: Även om det är till hjälp att ha ett manus eller frågor, kommer att behandla videon som en konversation hjälpa ditt ämne att känna sig mer bekväm och se mer naturligt ut.

Hämtmat

Du kan känna att begränsningarna för fjärrvideoproduktion kan vara skadliga för ditt innehålls kvalitet eller värde, men överväg alternativet. Skulle du hellre börja eller fortsätta producera innehåll som är relevant för din publik eller inte göra något alls?

Möjligheten att producera video medan du arbetar hemifrån är ett utmärkt verktyg för att öka dina videomarknadsföringsinsatser utan förväntningar på perfektion eller hög produktionskvalitet. Videor är ett utmärkt tillfälle att lägga till ett mänskligt element i din marknadsföring och sätta ansikten på ditt varumärke.

Ta en titt på vår fjärrkontroll för videoproduktion för att göra dig redo för en videoinspelning hemma:

Relaterade Artiklar

Back to top button