Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man permanent tar bort eller inaktiverar brandväggen i Windows 10 – steg för steg (exempel)

Idag får vi se hur man permanent tar bort eller inaktiverar brandväggen i Windows 10i denna steg-för-steg handledning där vi visar dig i detalj vad du behöver göra för att inaktivera Windows-brandväggen för alltid.

Tänk på att det kan äventyra din dators säkerhet. Det enda du bör inaktivera är om du har några anslutningsproblem eller om du har problem med något program och du tror att brandväggen orsakar det.

Om du inte vet vad brandväggar är, råder vi dig att detta är ett sätt att skydda dig från datainmatning och utgång från din dator till ditt nätverk. Därför är det ett extra skydd utöver antivirusprogrammet. Det är därför vi rekommenderar det avaktivera den inte permanent, eftersom det kan orsaka allvarliga datorsäkerhetsproblem.

Hur man permanent tar bort Windows 10-brandväggen

  • Du har två alternativ som du kan gå till Windows brandvägg. Det första är att trycka på “Början“Eller”Windows“På tangentbordet, skriv sedan”Brandvägg“.
  • Det andra är att klicka på den sköldformade ikonen Meddelandefältet (bredvid klocka och språk), välj sedan “Brandvägg och nätverksskydd”Från vänster sidofält.
  • Windows-brandväggen kan stängas av på tre typer av nätverk, inklusive:
  • Domännätverk. Som är mycket vanliga i företagsmiljöer.
  • Privata nätverk. I det här fallet är det ganska normalt att ha den här typen av nätverk hemma.
  • Offentliga nätverk. De som inte har något lösenord och är på offentliga platser. Kom ihåg att om du är ansluten till någon av dem bör du lära dig hur du skyddar dig själv.
  • Om du tittar på en av dem, “Aktiva“Vilket innebär att du för närvarande är ansluten till ett nätverk som faller inom denna kategori. Om du vill inaktivera samma eller alla är processen densamma för alla. Så låt oss börja med att trycka på den första.

Hur man permanent inaktiverar Windows 10-brandväggen

Det kommer att ta oss till en ny sida där vi kan se en switch, och bredvid den en text som säger “Aktiverad”. Tryck bara på knappen för att avaktivera nätverket i fråga, ett varningsmeddelande kommer att visas för att inte avaktivera det nätverket.

Du måste följa samma process på alla andra nätverk om du vill inaktivera dem alla. Vi rekommenderar att du inte inaktiverar brandväggen i offentliga nätverk åtminstone permanent, eftersom du kan utsätta din dator för olika hot.

om du vill slå på Windows-brandväggen igen allt du behöver göra är att klicka på knappen “Återställ inställningar” som ska visas ovanför allt. Den här knappen visas när minst ett nätverk är nere.

Det är viktigt att inte inaktivera brandväggen permanent eftersom det kan orsaka allvarliga säkerhetsproblem med operativsystemet. Om du använder ett annat brandväggsprogram (det som kommer med ett annat antivirusprogram) oroa dig inte eftersom Windows inaktiverar det automatiskt.

Det är väldigt lätt att ta bort eller inaktivera brandväggen permanent Windows 10 också, det är väldigt enkelt att inaktivera Windows Defender. Det är dock bäst att inte inaktivera någon av dem, om du inte har ett annat antivirusprogram som ger dig möjlighet att ha en brandvägg.

Kom ihåg att på Internet är det ganska normalt att bland annat hitta skadliga program, så varje gång vi surfar riskerar vi att infektera vår dator. Brandvägg och antivirus är viktiga för att undvika den här typen av hot som allvarligt kan påverka vår dator.

Tänk också på att om du har problem med brandväggen är det inte det enda alternativet att inaktivera den permanent. Kontrollera Microsofts officiella supportwebbplats för information om att diagnostisera och åtgärda Windows-brandväggsproblem.