Hur man påskyndar Galaxy S5, HTC One M8 & Note 3 på sekunder

0 Shares

När Google första gången debuterade Android 4.4 KitKat den 31 oktober 2013 var det något mycket annorlunda med operativsystemet som gömde sig under ytan. Det heter ART, som står för Android Runtime, och nedan kommer vi att förklara hur man gör det möjligt att omedelbart snabba upp din Galaxy S5, HTC One M8, Note 3 eller någon annan Android 4.4 KitKat-enhet.

Android-smartphones och surfplattor är ganska snabba och flytande i dessa dagar, särskilt de med kraftfulla fyrkärniga processorer och 2 GB RAM. Men användarna försöker alltid få varje sista bit av prestanda från sina enheter, för att inte tala om denna snabba ändring av ART kan drastiskt förbättra batteriets livslängd samtidigt.

Läs: Hur gör du din Android snabbare i 3 steg (video)

Nedan förklarar vi kort vad ART är och varför det är så viktigt, vad det kommer att ersätta i Android 4.5 (eller 5.0) L som avslöjades förra veckan på Google I / O och hur man aktiverar det på den enhet du äger rätt nu för att börja skörda fördelarna tidigt.

Galaxy Note 4-skärm

Android 4.4 var den första versionen av Android för att se ART även om Googles bekräftade att det kommer att vara standardsystemet som används i Android med nästa utgåva som kommer i höst. Så vad är det och varför är det så viktigt? Det är lite tekniskt men vi ska försöka förklara det på ett enkelt sätt och sedan visa dig hur du byter till det på din egen enhet.

Sedan den första Android-smarttelefonen släpptes 2008 använde Google det som kallas ‘Dalvik’ och JIT-kompilatorn. Detta står för Just In Time och är hur ett Android-spel eller en appkod sammanställs till ett program som kan öppnas och användas på din enhet. När du trycker på Netflix eller Facebook konverterar Dalvik JIT-kompilatorn koden till en användbar app, då öppnas den. Varje gång vi öppnar en app på vår Android-enhet måste den konverteras och sedan startas med Dalvik JIT. Den konverterar “Just in time” som ska användas.

Läs: Så här aktiverar du utvecklaralternativ på Nexus 5 eller Android 4.4 KitKat (behövs för nedan)

I nästa version av Android L som kommer i höst, eller någon Android 4.4 KitKat-enhet som byter systemet från Dalvik till ART, kommer dessa appar att öppnas nästan dubbelt så snabbt och spara batteritid. ART använder vad Google kallar en kompilator i förväg och varje appkod konverteras när den installeras. Det betyder att när du trycker på för att öppna Netflix eller Facebook är allt redan konverterat och appen startas omedelbart.

Detta ger användarna en bättre och snabbare upplevelse, eftersom det inte längre behövs laddningspunkt eller stänkskärm (som många iOS-användare kanske känner till) när de öppnar en app. ART i Android 4.4 och senare startar appen omedelbart. Våra smartphones och surfplattor är snabbare, och som ett resultat kan batterilivslängden också förbättras drastiskt på grund av mindre arbete som görs hundratals gånger du öppnar en app dagligen.

Detta har en liten kostnad. Appar som redan har sammanställts med ART tar mer utrymme, eftersom processen att kompilera koden gör den installerade appen större. Ökningen är dock minimal och hastigheten / batteriförbättringarna är väl värda det.

Instruktioner

Den nya Android ART-körtiden är inte aktiverad som standard i Android 4.4 eller till och med den senaste Android 4.4.4 som släpptes förra veckan. Google har långsamt förbättrat det under de senaste två åren, och det är nu redo för prime time. Allt som användare behöver göra är att gå in i Developer Options i inställningsmenyn, gå till “Välj körtid” och ändra enheten från Dalvik till ART och låta telefonen eller surfplattan starta om. Det tar bara några sekunder att hitta i inställningarna.

Först måste du ha tillgång till den dolda alternativmenyn för utvecklare i Android. Guiden kopplad till ovan förklarar det. Gå i huvudsak in i inställningarna (kugghjulsformad ikon) och bläddra till botten och tryck på “Om telefonen” (eller programvara för HTC-enheter) och där den visar “Byggnummer” du vill trycka 7 gånger. Detta lilla trick låser upp “utvecklaralternativ” -menyn.

Skärmdump 08-11-2013 kl.15.58

Det verkar konstigt, men utvecklaralternativmenyn har massor av inställningar som den genomsnittliga användaren inte borde röra med, så Google har det dolt. ART är dock en säker inställning att ändra, men som vanligt fortsätt med försiktighet och gör detta på egen risk.

När du har gjort ovanstående och har tillgång till menyn “Utvecklaralternativ” ser du “Välj körtid” som det tredje eller fjärde alternativet i listan. Klicka här och ändra din Android 4.4 (eller högre) Android-smartphone eller surfplatta från Dalvik till “Använd ART”. Ändringarna träder i kraft förrän du startar om enheten.

lager-ART-Nexus

Som vi nämnde ovan kommer det att ta mer utrymme att ändra Android Runtime till ART, men de flesta användare med en nyare Android 4.4-enhet borde vara bra. När du har ändrat denna inställning måste din enhet startas om, och under den här processen kan du behöva vänta 5-10 minuter när varje app konverteras (en sista gång) med ART. Detta gör den helt kompatibel. Det finns en framstegsmätare, så oroa dig inte om det tar längre tid än väntat.

All appdata är helt säker, ingenting går förlorat och du är klar och kan känna och se skillnaden när du startat om.

Din smartphone eller surfplatta kommer att slutföra konverteringen av varje installerad app till den nya Runtime, starta om, och det är det. Du är klar! Nu varje gång du installerar en app kommer den att göra detsamma, vilket påskyndar din enhet och förbättrar batteriets livslängd samtidigt. Här är samma inställningar på HTC One M8.

HTC-M8-ART

För de som är nya på Android kan den här processen ta mer än några sekunder, men alla som är bekanta med inställningsmenyn kommer snabbt att kunna aktivera utvecklarens alternativmeny, ändra körtiden till ART, starta om och börja njuta av fördelarna inom sekunder.

Ska du göra detta?

Att använda ART är Android: s framtid. Nästa stora uppdatering som kommer i höst kommer att använda ART som standard och den gamla Dalvik som varje enhet använder idag kommer att bytas till ART. Det kan ta ytterligare 10-20% av lagringsutrymmet på din smartphone, men användarna kommer att dra stor nytta av hastigheten och batteriförbättringarna.

Med detta sagt är vissa (få och långt ifrån) appar INTE kompatibla med ART. Hittills av över 180 appar som jag har installerat på mina smartphones och surfplattor har bara en app inte varit kompatibel med ART. Du vet detta eftersom det helt enkelt kommer att krascha när du försöker öppna. Om några användare har appar som de inte kan leva utan och de inte fungerar, följ bara stegen ovan och konvertera tillbaka till den gamla Dalvik-metoden.

Nästan alla appar fungerar fantastiskt med ART, och med tanke på att det är Android: s framtid kan vi förvänta oss att alla utvecklare gör lämpliga ändringar om de inte redan har gjort det.

Prova idag och njut av den bättre, snabbare och smidigare upplevelsen!

0 Shares