Hur man övervakar internetanvändning i Windows 10

0 Shares

I det här fallet har Windows 10 några verktyg för att övervaka, kontrollera och begränsa användningen av data, något som vi kan göra utan att installera ytterligare verktyg, så att vi kan veta hur mycket data vi har förbrukat och hur mycket som motsvarar varje applikation. På samma sätt kan vi även hitta tredjepartsprogram utvecklade för detta ändamål.

Hur man övervakar internetanvändning i Windows 10

Kontrollera internetdataanvändning i Windows

Om vi ​​vill övervaka dataanvändningen av de olika applikationerna som vi använder på vår dator, kan vi se det i realtid eller under den senaste månaden via Aktivitetshanteraren eller från menyn Inställningar. Det kommer också att vara möjligt att fastställa en datagräns för de applikationer som förbrukar mest data.

Använd Task Manager för att se förbrukningen i realtid

Om vi ​​vill kontrollera i realtid vilka Windows-applikationer som förbrukar mest data kan vi använda Task Manager. För att komma åt det här verktyget kan vi trycka på kortkommandot “Ctrl + Alt + Del”, eller skriva “uppgiftshanteraren” i sökrutan på Start-menyn.

Administrador de tareas Röd

När vi har öppnat Aktivitetshanteraren klickar du på fliken “Ansökningshistorik”. Därefter klickar vi på fliken “Nätverk” för att sortera applikationerna efter nätverksanvändning den senaste månaden. Här kommer de att visa oss alla UWP-applikationer , och andra tredjepartsprogram som vi har använt kommer inte att visas.

Styr dataförbrukningen från Inställningar

Om vi, förutom dataförbrukningen för Windows 10 UWP-applikationerna, också vill se dataanvändningen för alla applikationer som vi har installerat på vår dator, kan vi göra det från avsnittet “Inställningar”. För att komma åt det måste vi trycka på kortkommandot “Windows + I”. En gång i fönstret “Inställningar”, klicka på fliken “Nätverk och Internet” och fliken “Status”.

Estado de red Användning av data

Därefter måste vi klicka på knappen “Användning av data” som vi hittar under internetanslutningen som vi har aktiverat. Detta kommer att få ett nytt fönster att visas där vi kan välja ett nätverk och en lista med applikationer visas som visas i ordning efter mängden data de har konsumerat under de senaste 30 dagarna .

Användningsuppgifter

Begränsa dataförbrukningen för alla program

På samma sätt, inom avsnittet “Datagräns”, har vi funktionen “Ange gräns”, som exakt gör det möjligt för oss att fastställa en datagräns. Det är ett sätt att se hur mycket data våra spel använder som vi använder på internet eller om vi förbrukar mycket data när vi surfar på internet.

Establecer gränsen för data

Som vi kan se kommer det att tillåta oss att ställa in en datagräns antingen MB eller GB. Det är också möjligt att välja om denna gräns ska vara obestämd, månadsvis eller bara en gång. Dessutom är det möjligt att fastställa en dag i månaden för att fastställa den, om vi behöver använda ett specifikt datum,

Tredjepartsprogram för att övervaka data

Genom att använda tredjepartsapplikationer kommer vi att kunna se, kontrollera och övervaka all data som konsumeras av de olika applikationerna som vi använder på vår PC, vilket erbjuder mer detaljerad data och större kontroll än Windows 10:s egna verktyg.

NetLimiter, optimerar internetanslutningstrafik

Det är en mjukvara med vilken vi kan övervaka och kontrollera internettrafiken vår dator, vilket gör att vi kan ställa in nedladdningshastighetsgränser eller för applikationer, så att vi kan optimera trafiken för vår internetanslutning till maximalt. Vi kan använda det till free i 28 dagar genom att ladda ner testversionen från denna länk. Om vi ​​vill använda den permanent måste vi köpa dess licens, som har ett startpris på $ 19,95.

Dess gränssnitt är ganska rent och är uppdelat i två huvudsektioner. I den vänstra panelen visar den oss alla tillgängliga applikationer och tjänster. I panelen till höger kan vi få mer information om ansökningarna, granska historiken eller fastställa vissa regler för var och en.

NetLimiter Interfaz

Detta verktyg kommer att tillåta oss skapa vissa regler för de applikationer vi väljer. För att göra detta måste vi klicka på en applikation och den kommer att visa oss 7 ikoner som motsvarar Prioritet, Uppladdningsgräns, Nedladdningsgräns, Blockera ingång, Blockera exit, In kvot och Exit kvot. Om vi ​​klickar på någon av dem kan vi konfigurera den. Om vi ​​till exempel klickar på Nedladdningsgräns kan vi ställa in ett maxbelopp för nedladdningen.

NetLimiter Reglas

BitMeter OS, visar data från applikationer som är anslutna till Internet

Denna applikation kommer att ansvara för att visa all data för applikationer som ansluter till Internet på vår Windows-dator. Vi kan observera det både i realtid och olika tidsperioder, samt använda olika integrerade funktioner som vi kan anpassa för att anpassa dess drift efter vad vi behöver. Denna programvara är öppen källkod och free och fungerar via vår webbläsare eller genom att ladda ner dess skrivbordsapplikation. Om vi ​​vill använda och ladda ner den behöver vi bara komma åt dess sida härifrån.

Applikationen fungerar automatiskt i samma ögonblick som vi ansluter och från dess nedre del kan vi komma åt flikarna som hjälper oss att konfigurera den. Från avsnittet “Historik” har vi alla tillgängliga historia av internetanvändning av vår PC. Härifrån kan vi skapa en CSV-fil med all insamlad data och exportera den till vårt team.

Interfaz bitmeter os

I avsnittet “Sammanfattning” kan vi se förbrukningsdata av vår anslutning idag, månad eller år. I händelse av att vi vill samla in förbrukningsdata för en viss tid måste vi komma åt avsnittet “Fråga”.

Historisk bitmätare

NetworkUsageView, visar det totala antalet byte som skickats och tagits emot

Denna programvara kommer att ansvara för att visa oss alla nätverksanvändningsdata varje timme, inklusive namnet på applikationen, nätverksadaptern och det totala antalet byte som skickas och tas emot av varje applikation. Det är en bärbar och free program som vi kommer att kunna ladda ner direkt från dess webbplats.

NetworkUsageView data enviados och recibidos

När vi väl har startat det kommer det att visa oss all information som erhållits organiserad efter kolumner, som vi kan anpassa genom att ändra deras storlek och i vilken ordning de visas. Vi kommer att kontrollera hur det erbjuder oss en detaljerad uppdelning av alla installerade program som använder Internet, som vi kan beställa från högsta till lägsta eller vice versa. Dessutom visar den oss alla uppgifter i registret, samt mängden data som varje ansökan har skickat och tagit emot.

0 Shares