Hur man översätter skärmdumpar med Android 12

0 Shares

Översätt skärmdumpar med Android 12

Android 12 kommer att bli nästa version av Googles operativsystem, som för närvarande är i sin tredje version för utvecklare. Vi vet fortfarande inte när det officiella releasedatumet kommer att vara, även om den första betaversionen förväntas komma denna maj månad. Hur som helst, under veckorna har nya funktioner och verktyg filtrerats bort som detta operativsystem kommer att innehålla, som t.ex. översätter text från skärmdumparna vi tar med vår enhet.

Som vi sa är lanseringen av den slutliga versionen av Android 12 fortfarande okänd för alla användare, även om den förväntas vara tillgänglig på våra enheter i slutet av denna sommar, mellan augusti och september. Tills dess vet vi att den nya versionen av operativsystemet kommer att innehålla uppenbara förbättringar av säkerhet, anslutningsmöjligheter och multimediaresurser, samt en ny API som gör det möjligt för oss att infoga och utbyta innehåll från alla tillgängliga källor, till exempel urklipp.

Kan skärmdumpar översättas utan hjälp?

captura de pantalla

För närvarande finns det inget sätt att göra skärmöversättningar från mobiltelefoner. Det enda fallet som vi hittills hittar är i de mobiler som Google tillverkar, de sk Pixel . Modeller som har operativsystemet Android 11 installerat börjar redan implementera den här funktionen för att översätta texten i en inspelning direkt, till skillnad från hur vi tidigare gjorde det med Google översätt och dess långsamma process. Det kan dock ta lite tid innan det når alla enheter från det kaliforniska företaget, eftersom inte alla stöder kompatibilitet för närvarande.

Automatisk översättning av bilder i Android 12

Android 12 är väldigt nära att lansera sin första betaversion och allt eftersom veckorna går filtreras nya funktioner och möjliga funktioner. I det här fallet pekar rykten på en dold funktion som kan inkludera den nya operativsystemuppdateringen, som skulle baseras på automatiskt översätta användargränssnittet för de applikationer vi använder. Det betyder att varje gång vi startar en applikation eller använder den på ett annat språk än vårt, kommer all text automatiskt att översättas till vårt modersmål.

Rykten tyder på att detta nya API inte kommer att användas Google översätt , men att det är en helt annan. Faktum är att vi skulle kunna hantera den här funktionen själva för att få en bättre upplevelse av dessa applikationer, även om det överlåts till utvecklarna. Med detta skulle resten av användarna kunna njuta av alla applikationer av Play Butik översatt till vårt språk. Men vi måste fortfarande vänta för att se om de äntligen kommer att inkludera det, eftersom det inte skulle vara första gången de kasserade en funktion i sista minuten.

Hur hjälper Google Lens?

Så länge den automatiska översättningen är effektiv eller inte kan vi använda oss av Google Lens . Denna applikation låter oss söka information om allt vi ser, förutom att vi kan utföra uppgifter snabbare och bättre förstå världen genom vår mobilkamera.

Genom vår kamera kan appen känna igen föremål, platser, djur och text. När vi fokuserar på det vi vill översätta kommer Lens att börja analysera elementen, känna igen dem och sedan söka på internet efter dem för att visa relaterade resultat. För detta förlitar den sig på andra applikationer från det kaliforniska företaget, som Google Kartor , Foton eller Krom .

fånga Google Lens

De Översätt läge är det som intresserar oss i det här fallet. Du kommer att kunna översätta texter i realtid, oavsett på vilket språk den finns. Om ett problem uppstår under processen kan du ändra språk i alternativen som visas uppe till höger. Stegen att följa är dessa:

 1. Öppna Google Lens-appen. Om du inte har den nedladdad på din enhet kan du också komma åt den via Google, som visas i sökfältet med en kameraikon .
 2. När du är inne hittar du texten du vill översätta.
 3. När du har bestämt dig för texten, fokusera på det direkt med din mobilkamera. Applikationen upptäcker automatiskt språket och visar dig en förhandsvisning av all text som redan är översatt.
 4. Tryck sedan på Översätt knappen så tar mobilen en bild av den redan översatta texten.

Alternativet för andra versioner av Android

Det finns miljontals enheter runt om i världen som inte kommer att uppdateras till Android-versionerna 11 och 12, så de kommer inte att ha tillgång till något av dessa två alternativ. Det finns dock alltid ett alternativ för äldre modeller, och i det här fallet hittar vi det i en applikation som vi kan ladda ner från Play Store . Detta är Skanna Översätt + Fånga text, en applikation som stöder mer än 100 språk .

Detta helt och hållet free applikationen låter oss skanna vilken skriven text som helst och få en översättning på några sekunder. Den har ett automatiserat röstsystem som visar oss det exakta uttalet av ord eller fraser, samt mycket avancerad teknik för optisk teckenigenkänning. Du kan översätta alla pappersdokument, såsom bokstäver, menyer, instruktioner och etiketttexter, allt med ett mycket lättanvänt gränssnitt. Dess funktion i följande:

 • Det första du måste göra är fokus på dokumentet du vill översätta.
 • Tryck sedan på röd knapp som visas längst ned för att ta bilden. Du kan också ta bilden från din Galleri .
 • Bilden kommer att visas på skärmen med två alternativ på varje sida: ett för att välja källa språk och en för mål språk.
 • När du har valt språk, tryck på “OCR” knapp.
 • Den fullständiga översättningen visas automatiskt på nästa skärm. Om du vill höra översättningen, tryck bara på “Röst” knapp.

Hur man tar en skärmdump

På en generell nivå har de allra flesta smartphones inte ändrat sättet de tar en skärmdump sedan lanseringen. Det görs väldigt enkelt, och allt vi behöver göra är tryck på strömbrytaren och volym ned-knappen samtidigt, vanligtvis att hålla nere en sekund. Vi kommer att inse om vi har gjort det korrekt när vi ser en blixt eller oskärpa på skärmen på vår enhet, följt av ett ljud eller vibration. Dessa bilder sparas i telefonens galleri, såväl som i urklipp för att ha dem mer till hands.

Å andra sidan följer inte alla mobiler samma modus operandi. Andra märken har andra kombinationer när du tar en skärmdump med vår telefon. Det här är de andra möjliga kombinationerna för att ta en skärmdump, och du måste hålla ner dem samtidigt i minst en sekund:

 • Strömknapp och volym upp
 • Strömknapp och volym ned
0 Shares