Hur man överför en domän från GoDaddy till ett namn, NameCheap, BlueHost eller annat konto

Ingen tvivlar på potentialen hos sociala nätverk för att öka försäljningen av en produkt och tjänst. Men webbplatser kommer aldrig att gå ur stil.

I tid skapa en webbplatsdu måste bestämma vilken domänleverantör du ska använda. Som sådan vill du definitivt veta hur man överför en domän från GoDaddy till Name, Namecheap, Bluehost eller annat.

Varje domänleverantör har funktioner, priser och olika betalningsmetoder. Därför är det bekvämt att analysera var och en av dem för att fatta det beslut som bäst passar dina behov. Och om du vill ändra något, här är all information om hur du gör det.

GoDaddy Empire

När det kommer till online-domänregistrering kan GoDaddy inte utelämnas, åtminstone kort. Är om en av de viktigaste värdservrarna senare tid.

Företaget grundades 1997 av Bob Parsons under namnet “Jomax Technologies”. 1999 ändrades namnet till GoDaddy, och resten är historia.

2010 hade denna server redan serverats 40 miljoner domäner över hela världen. Siffror som stödde hans invigning som en av de viktigaste ministrarna.

Migrera till andra servrar

Som nämnts ovan, varje server har olika egenskaper. Att köpa en domän från GoDaddy är bara ett av de många alternativen du hittar online. Några av de mycket intressanta är Namecheap och Bluehost.

Skälen till att överföra din domän från GoDaddy till Name, Namecheap, Bluehost eller annan plattform kan variera. Det finns många aspekter att ta hänsyn till. En av dem (och den grundläggande) är kostnad.

Visst, GoDaddy är en av de mest populära som säkerligen gör det en av de dyraste. Men många är villiga att betala priset på grund av kvaliteten på tjänsten.

Hur man överför en domän från GoDaddy till Name, Namecheap, Bluehost eller annat

Orsaken spelar ingen roll. Om du vill överföra din domän från GoDaddy till Name, Namecheap, Bluehost eller annat måste du veta hur du ska gå vidare. Därför hittar du nedan en extremt praktisk guide om hur du utför denna operation.

Steg för steg

Det första du bör göra är givetvis att logga in på GoDaddy med ditt konto, följ sedan dessa steg:

  1. Öppna GoDaddy-inställningar.
  2. Lås upp din domän. De är blockerade som standard av säkerhetsskäl. På fliken “Inställningar” hittar du alternativet “Blockera”. Se till att den är avstängd genom att klicka på “Hantera”.
  3. Inaktivera sekretessalternativet. Bläddra igenom sekretessalternativen tills du hittar alternativet “Kontaktinformation”. Klicka på “Visa personlig information” och sedan på knappen “Ja, ta bort integritet”.
  4. Köp din PPE. Detta är möjligt i avsnittet “Domän” i GoDaddy. Allt du behöver göra är att be om verifieringskoden som du får via e-post.

Namecheap eller Bluehost?

Nästa steg är för den valda servern. Hur som helst, du måste gå till webbplatsen. Namecheap eller Bluehost.

Proceduren som ska följas kan ha vissa skillnader. Men överlag är de väldigt lika. Hur som helst, vad du bör göra är:

  1. Logga in på ditt Namecheap- eller Bluehost-konto.
  2. Hitta alternativet “Domäner”..
  3. Välj “Överföringar” för att börja överföra din domän från en server till en annan.
  4. Ange domänen du försöker överföra och klicka på valfri knapp “Flytta” eller “Fortsätt”.
  5. Du kommer att gå till köpprocessendär du lämnar information om din betalningsmetod.

Du har redan överfört din domän!

När processen är klar kommer din operation att visas i alternativen “Väntande överföringar”. När det gäller Namecheap, du måste acceptera eller avböja överföringen Domäner.

I vissa fall, du måste vänta upp till 60 minuter för att överföringen ska bli framgångsrik. Nu måste du fortsätta med domäninställningen för att få den att fungera perfekt.

Vilken är din favoritserver för domänvärd? Dela denna information vilket kan vara mycket användbart för andra människor. Hjälp dem att upptäcka hur lätt det är!

Relaterade Artiklar

Back to top button