Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man överför en användarprofil från en dator till en annan i Windows 10

Även om Windows sparar en del data från vår profil, såsom bakgrundsbilden och andra grundläggande inställningar som är kopplade till vårt användarkonto, tillåter det oss inte att överföra en användarprofil från en dator till en annan, så vi måste använda en ansökan från tredje part.

Överför en användarprofil från en dator till en annan i Windows 10

Användarprofilguide

För att uppnå vårt syfte att överföra en profil från en dator till en annan kommer vi att använda Användarprofilguide, en programvara för Windows som är kompatibel med alla versioner av detta från XP.

Det är ett program där vi kan ladda ner en free version att använda, även om det finns två mer professionell betalversioner med fler alternativ såsom som att kunna spara migreringsinställningar, lägga till fler datorer i “Active Directory” och till och med kunna ändra namnet på profilen, skicka alla profiler på en gång eller kompatibiliteten med VPN, bland annat.

Priset på Professional Edition är $ 99,95 för en enda dator, medan Corporate Edition har minst 50 licenser som betalar $147,50.

Migrera profil

Användarprofilguide

Uppenbarligen ger betalversionerna oss extra funktioner som vid varje given tidpunkt kan vara intressanta, men med free en vi kan överföra en användarprofil till ett annat konto och därmed behålla data och alla våra preferenser, utan minsta problem.

När vi ska migrera en profil har vi även möjlighet till inaktivera eller ta bort det valda kontot , något som överlåts åt var och en att välja.

 • För att överföra användaren måste vi bara välj namnet på kontot att vi ska migrera och markera domän eller namnet på den lokala datorn .
 • Sedan måste vi konfigurera den nya profilen som standardinloggning i systemet.
 • Sedan migrationen startar automatiskt vid det tillfället. Vi får se hur det går, eftersom det indikerar det för oss på skärmen. Du måste ha tålamod, eftersom det kan ta flera minuter.
 • När det är klart gör programmet att datorn startar om med den nya användarprofil redan överfört.

Allt överförs så enkelt och lätt eftersom det här verktyget uppnår är en migrering som kommer automatiskt att ansluta din dator till en domän och migrera den ursprungliga användarprofilen till den nya domänen så att allt är redo att fungera med denna profil på den nya datorn. .

Transwiz

En annan möjlighet att vi måste utföra samma uppgift är TransWiz , ett verktyg som gör att vi kan överföra vår profil från en dator till en annan. Vi kan migrera inställningar och pekarinställningar, ljudinställningar eller skrivbordsinställningar, för att ge dig några exempel, så att när vi byter dator eller gör en ny installation av Windows på vår PC, har vi allt som vi hade tidigare.

Vi kan få denna programvara helt free av laddning. Den har en mycket lättanvänt gränssnitt , så att vem som helst kan göra en säkerhetskopia av sin Windows-användarprofil utan problem. Med denna kopia kommer vi att spara alla data och inställningar för användarprofilen i en komprimerad fil , vilket kommer att vara den vi använder senare till importera allt till en annan dator .

 • Vi måste bara öppna Transwiz och anger att vi markerar jag vill överföra data till en annan dator (jag vill överföra data till en annan dator).

TransWiz

 • Därefter måste vi välja profil att exportera .
 • Ge sedan a namn till kopian av konfigurationen och profilens data som vi har valt, förutom att vara tydliga var vi sparar det.
 • Därefter anger vi a Lösenord för att skydda våra uppgifter.
 • Nu är det bara att vänta på att processen är klar.

När kopian är klar är det dags att gå till den nya datorn och få vår profil tillbaka till att vara den huvudsakliga.

 • Självklart vi installerade Transwiz och vi tog inte backup av profilen till den nya datorn.
 • Vi kör verktyget och den här gången måste vi välja alternativet Jag har data som jag ville till överföra till den här datorn.

TranWiz

 • I nästa fönster måste vi välj kopian av vårt tidigare användarkonto, det som vi har pratat om tidigare som vi borde ha på den nya datorn. Vi anger rutten där den är och när den är klar klicka på Nästa .
 • Nu ber den oss om Lösenord som vi hade konfigurerat för säkerhetskopieringen, som vi måste lägga och klicka Nästa .
 • På nästa skärm måste vi välj namnet på Windows användarkonto för den nya datorn där vi vill överföra alla filer och inställningar för vårt användarkonto. Här kommer vi också att ha möjlighet att sätta en nytt profilnamn , om du vill ändra det.
 • När vi klickar på Nästa, den hela processen börjar omedelbart.
 • Nu måste vi vara det patient eftersom det beror på mängden information som kopian hade och hastigheten på vår dator, kan vi säga att den kan ägna flera minuter åt att utföra uppgiften som vi har anförtrott den.
 • När det är klart, det kommer att indikera det oss på skärmen och vi måste starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft och vi kan komma åt med profilen som vi har importerat från vår gamla dator.