Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man organiserar och anpassar Mac-menyraden efter vår smak

Ordna om ikonerna i menyraden

För att förbättra organisationen och optimera sökeffektiviteten är det viktigt att vara medveten om att vissa menyradsobjekt är fasta och inte kan flyttas, till exempel kontrollcentret, vilket begränsar anpassningsalternativen. Men flyttbara funktioner som Wi-Fi och toppapplikationer kan ordnas om utan ansträngning genom att hålla nere kommandoknappen.

Det är också möjligt att ta bort ikoner från macOS-menyraden, vilket möjliggör ett strömlinjeformat urval av viktiga ikoner. För att uppnå detta, upprepa den ovannämnda processen genom att använda kommandotangenten och dra önskad ikon. Den här gången släpper du ikonen utanför menyraden tills en cirkulär indikator visas, vilket betyder att funktionen tagits bort.

Dessutom, låt oss utforska hur man lägger till ikoner i menyraden. Börja med att komma åt Macs kontrollcenter och dra helt enkelt valfritt element som du vill inkludera i menyraden. På samma sätt följer raderingen en liknande process som beskrivits ovan: håll ned kommandotangenten, dra objektet till skrivbordet och släpp det.

macbook_pro_14_02

Observera att möjligheten att lägga till ikoner är något begränsad. För att fortsätta, navigera till Systeminställningar eller Systeminställningar (om din macOS-version är före Ventura) och gå till kontrollcentret, där du hittar alla tillgängliga moduler.

Dra nytta av ditt kontrollcenter

Vi har nu utforskat de primära funktionerna i Mac-menyraden, där Control Center framstår som en av de viktigaste. Inom kontrollcentret har vi tillgång till olika mångsidiga funktioner, som vi kommer att beskriva nedan:

  1. Dra ett skjutreglage: Justera inställningarna genom att dra ett skjutreglage uppåt eller nedåt. Du kan till exempel använda ljudreglaget för att öka eller minska volymen på din Mac.
  2. Klicka på en ikon: Slå på eller av funktioner genom att helt enkelt klicka på motsvarande ikoner. Detta gäller till exempel när du använder AirDrop.
  3. Klicka på ett objekt: Vissa objekt i kontrollcentret erbjuder ytterligare alternativ när du klickar på dem. Om du till exempel klickar på “Fokus” visas en lista över tillgängliga fokuslägen som kan slås på eller av. På samma sätt, genom att klicka på “Skärmspegling” kan du välja en målskärm för spegling.

Kontrollcentret kan anpassas ytterligare för att bättre passa våra individuella behov. För att börja, navigera till Systeminställningar och klicka på Kontrollcenter. Därifrån kan du konfigurera följande alternativ:

  1. Kontrollcentermoduler: Det här avsnittet visar objekt som alltid är synliga i kontrollcentret, och de kan inte tas bort. Du kan dock välja att visa dem i menyraden också. Klicka bara på rullgardinsmenyn bredvid ett objekt och välj önskat alternativ.
  2. Andra moduler: I det här avsnittet kan du lägga till objekt till både kontrollcentret och menyraden. Slå på eller av alternativen under varje objekt enligt dina preferenser. Vissa objekt kan också erbjuda ytterligare inställningar för anpassning.
  3. Endast menyraden: Anpassa klockalternativen i menyraden och lägg till andra objekt i fältet efter önskemål.

Genom att anpassa dessa inställningar kan du få kontrollcentret och menyraden att anpassas närmare dina specifika krav.