Hur man optimerar video pÄ sociala medier

0 Shares

Redigera en video i Adobe Premiere.

Video Àr en viktig del av alla övergripande marknadsföringsstrategier. Med fler anvÀndare som förvÀntar sig video och mÄnga plattformar som erbjuder en plats att dela ditt innehÄll, har det aldrig funnits en större möjlighet att börja utnyttja video.

Eftersom sociala medier spelar en stor roll för att dela ditt innehÄll, Àr det viktigt att se till att ditt videoinnehÄll Àr konfigurerat för framgÄng bÄde strategiskt och tekniskt.

Börja med en stark grund

Oavsett vilken social mediekanal du delar dina videor pĂ„, Ă€r det viktigt att ha en stark strategi för att sĂ€kerhetskopiera det. Även om det kan tyckas lĂ€mpligt att ladda upp videor pĂ„ alla plattformar för att skapa största möjliga medvetenhet om ditt innehĂ„ll, kan det vara mycket arbete med att göra det.

Varje plattform har unika riktlinjer eller bÀsta praxis för video, och vissa typer av innehÄll kan prestera bÀttre Àn andra beroende pÄ kanalen.

Det Àr dÀrför du bör ha en fullt utvecklad strategi för att informera dina videomarknadsföringsinsatser. En omfattande strategi kommer att diktera vilka kanaler som Àr vÀrda att anvÀnda för att nÄ din publik och vilken typ av innehÄll du ska ladda upp till var och en.

Optimerar för sociala medier

Faktum Àr att sociala mediekanaler uppdateras regelbundet. Det kan vara svÄrt att hÄlla reda pÄ varje plattforms bÀsta praxis för video.

Dessa tips kan utnyttjas pÄ olika plattformar för att fÄ ut det bÀsta av ditt videoinnehÄll oavsett var du laddar upp dem.

1. SpÄra alltid dina analyser

Precis som din webbplats bör tillgodose dina anvÀndare, bör dina videor tillgodose dina tittare. Genom att analysera videoanalyser över dina olika plattformar kan du förstÄ vilket innehÄll som presterar bÀst och vilka plattformar som ger bÀst resultat.

Videoanalys visas pÄ Vidyard

Din tittardata kan hjÀlpa till att avgöra vilket innehÄll du bör investera i och vad du bör sluta producera pÄ grund av lÄg prestanda. Det kan ocksÄ hjÀlpa dig att informera dig om hur dina anvÀndare tittar pÄ dina videor och de Àndringar du mÄste göra i formatet.

Med hjÀlp av information som lagringsfrekvens eller hur lÀnge en tittare tittar pÄ en video kan du bestÀmma vilket innehÄll du ska prioritera. PÄ samma sÀtt kan du anvÀnda enhetsdata för att bestÀmma vilket format dina videor ska ha baserat pÄ var anvÀndare tittar pÄ dina videor.

2. VÀlj rÀtt bildförhÄllande

Videons bildförhÄllande Àr direkt kopplat till dess dimensioner. BildförhÄllande Àr ofta ett viktigt kreativt beslut i filmskapande beroende pÄ vilken stÀmning en regissör försöker skapa, men det Àr lika viktigt för video pÄ sociala medier. För att sÀkerstÀlla att de viktigaste aspekterna av din video Àr synliga och att videon ser bra ut mÄste du vÀlja rÀtt bildförhÄllande för plattformen.

Vanliga bildförhÄllande för sociala medier

För de flesta plattformar kommer en 16:9 (en upplösning pÄ 1920 x 1080 pixlar) att tjÀna dig bra. Detta Àr standardbildförhÄllandet som du skulle titta pÄ pÄ YouTube, din TV eller i de flesta biografer.

Men inte alla plattformar Àr bÀst lÀmpade för ett bildförhÄllande pÄ 16:9. Vertikal video Àr pÄ uppgÄng tack vare Snapchat och Instagram. Nu har liknande storyfunktioner lagts till pÄ LinkedIn, Facebook och Twitter. För att bÀst utnyttja storyfunktionen pÄ dessa plattformar eller Instagram TV (IGTV) Àr det bÀst att anvÀnda ett bildförhÄllande pÄ 9:16.

Dessutom, om du studerar din analys visar att mer av ditt innehÄll konsumeras via mobilen, kan bildförhÄllandet 1:1 vara att föredra. FörhÄllandet 1:1 Àr en perfekt fyrkant, vilket gör den idealisk för sociala medieplattformar som spelar automatiskt i sitt flöde. En video med ett kvadratiskt förhÄllande kommer sÀllan, om nÄgonsin, att beskÀras pÄ mobila enheter och krÀver dÀrför inget engagemang frÄn anvÀndaren för att förhindra förlorade detaljer eller innehÄll.

3. Ladda upp inbyggt nÀr det Àr möjligt

Även om det beror pĂ„ plattformen, gynnar de flesta sociala mediealgoritmer inbyggda uppladdningar. Att lĂ€gga upp en lĂ€nk till en video som finns pĂ„ en annan plattform pĂ„ Facebook, Twitter eller LinkedIn Ă€r osannolikt att fungera lika bra som en som laddas upp direkt eller “inbyggt” till den specifika plattformen.

Under 2016 undersökte det sociala medieanalysföretaget Quintly 6,2 miljoner Facebook-inlÀgg och fann att inhemska videouppladdningar hade en 477 % högre andelsfrekvens Àn de som publicerades frÄn en videovÀrdwebbplats.

NÀr sociala nÀtverk strÀvar efter att behÄlla anvÀndare pÄ sina plattformar, kommer inbyggd uppladdning bara att bli viktigare. Inbyggda uppladdningar ger i allmÀnhet större fördelar inklusive autoplay-funktionalitet.

Som sagt, varje plattform har unika specifikationer för filstorlek, upplösning, timing och mer. Medan Twitter har en tidsgrÀns pÄ 2 minuter och 20 sekunder för inbyggda uppladdningar, har Instagram en grÀns pÄ 60 sekunder om du inte anvÀnder IGTV.

Sprout Social erbjuder en stÀndigt uppdaterad resurs för varje plattforms uppladdningsspecifikationer som Àr bra att ha bokmÀrkt tillsammans med din videostrategi. Eftersom det kan vara tidskrÀvande att optimera varje video för sociala medier, Àr det viktigt att komma ihÄg vilka plattformar som bÀst tjÀnar din strategi och om varje video kommer att behöva redigeras för och laddas upp till varje plattform som ditt varumÀrke Àr pÄ.

Adobe Premiere Auto Reframe Tool

Som sagt, eftersom inbyggda uppladdningar blir vanligare och uppladdningsspecifikationer förblir olika, erbjuder avancerade videoredigeringsverktyg som Adobe Premiere funktionalitet eller tredjepartsplugins som hjÀlper till att automatiskt förbereda videofiler beroende pÄ deras avsedda plattformar för att ta bort en del av det manuella arbetet.

4. Planera dina videor utan ljud

Även om automatisk uppspelning i allmĂ€nhet Ă€r en fördel med att ladda upp inbyggt, Ă€r det mycket troligt att din video spelas upp utan ljud om inte anvĂ€ndaren vĂ€ljer att stĂ€nga av ljudet. Facebook, till exempel, har dĂ€mpad automatisk uppspelning som standard och krĂ€ver annars engagemang frĂ„n tittaren.

Det Àr dÀrför dina videor mÄste fungera utan ljud.

Om du placerar viktiga detaljer i ljudet i din videos tidiga ögonblick, kanske den inte fungerar bra pÄ sociala medier och sÀrskilt pÄ mobila enheter. För att göra din video tillgÀnglig Àr det viktigt att skriva korrekt bildtext eller inkludera uppmÀrksammade titlar eller bilder som uppmanar anvÀndaren att stÀnga av ljudet eller göra det överflödigt.

5. FÄnga uppmÀrksamheten tidigt

I samma veva finns det enormt mycket innehÄll pÄ sociala medier. För att sticka ut frÄn bruset Àr det viktigt att du fÄngar en tittares uppmÀrksamhet inom de första sekunderna.

PÄ grund av sin automatiska uppspelningsfunktion rapporterar Facebook och LinkedIn om 10-sekundersvisningar av tittare som fortsatte att titta efter den första autouppspelningen som intrÀffar medan en anvÀndare blÀddrar igenom sitt flöde.

För att behÄlla tittare och bli mer framgÄngsrika med hjÀlp av video i sociala medier, fokusera pÄ tiden för automatisk uppspelning för att fÄnga uppmÀrksamhet och locka tittare med kraftfulla bilder eller viktiga takeaways.

0 Shares