Hur man optimerar upplösningen av foton i sociala nätverk (exempel)

Det bör inte råda någon tvekan om att när vi pratar om sociala nätverk tänker vi genast på att se bilderna eller videorna som våra kontakter har lagt upp på dem. Detta är en av dess främsta egenskaper, möjligheten att visa din publikation på bilder.

Men många användare glömmer fortfarande hur viktigt det är att ladda upp en väl tagen bild. Och den främsta anledningen till den här artikeln är att lära sig hur man optimerar upplösningen på mina bilder eller bilder för sociala nätverk.

Poängen är om vi vill ladda upp innehåll till våra sociala nätverk för att marknadsföra vårt företag eller vår produkt. Detta är viktigare då våra följare kommer att kunna få en skarpare och bättre bildkvalitet än vad vi erbjuder. På så sätt kan vi sälja mer genom att dra nytta av sociala media.

De måste också tas några överväganden när du laddar upp ett foto, en bild eller en video till webben och detta är formatet de måste vara samt storleken. Eftersom du kommer att vara väldigt olika i varje socialt nätverk, kommer vi i den här handledningen att visa dig hur du gör denna optimering på de mest använda sociala nätverken idag, så låt oss komma igång.

Hur man optimerar upplösningen på mina bilder eller bilder för sociala nätverk

Vi berättar vad du bör göra för att optimera upplösningen på vart och ett av dina nätverk och börja med socialt nätverk favoritställe att ladda upp bilder. Och det är ingen annan Facebookdär du enkelt kan skapa ett konto. Denna plattform har över 2 miljarder användare som ansluter på en månad.

Det är också en produkt av olika grupper som bildas för att knyta an till företag. Nu kommer vi att ange upplösningen som de uppladdade bilderna ska ha, beroende på var eller vilken Facebook-sektion du använder. Vi kommer att utgå från profilbildsom måste mäta 180 x 180P istället omslagsfoto ska vara 851 x 315 P.

När det gäller kvadratiska publikationsbilder bör de vara 1200 x 1200P, istället bör de länkade publikationsbilderna vara 1200 x 628P. Om vi ​​nu pratar om gruppomslagsfoton måste det vara 1640 x 856P.

Vid uppladdning av en videoomslag Måste vara 820 x 642P och varaktigheten måste vara mellan 290 och 90 sekunder. Naturligtvis är dessa upplösningsmått för desktopversionen av Facebook.

Nu ska vi se vilka åtgärder vi bör överväga mobilversion denna plattform. Ditt profilfoto måste vara 32 x 32 pixlar och omslagsbilder 560 x 315 pixlar.

Hur man optimerar upplösningen på mina Instagram-bilder eller bilder

Om vi ​​pratat om Facebook och dess popularitet tidigare så är ett av de sociala nätverk som är på allas läppar just nu Instagram. Även om den här plattformen har en bildstorleksoptimerare bland dess fantastiska funktioner. Det är viktigt att de bilder eller bilder vi laddar upp har högsta möjliga upplösning.

Så måtten som profilfotot måste ha är 150 x 150 P, bilden som vi ska använda i horisontella staplar måste vara 1080 x 566 P. Å andra sidan måste bilden som vi ska använda för fyrkantiga staplar vara 1080 x 1080 P. vid mått till bilder i vertikal post måste vara 1080 x 1350 P.

För Instagram Stories måste bilderna vara 750 x 1334P och 640 x 640P för videouppladdningar och ha en varaktighet på 60 sekunder. Som du kan se finns det några tekniska specifikationer som vi inte känner till och som gör att vi kan visa profilen med en hög bild- och videokvalitet.

På så sätt visar vi hur enkelt det är optimera upplösningen på mina foton eller bilder för sociala nätverk.

Relaterade Artiklar

Back to top button