Hur man optimerar Mac för spel?

Hur man optimerar Mac för spel?

När du tänker på “Mac”-prylar kanske du inte tänker på att spela onlinespel på dem. Detta beror på att Mac inte har varit kopplad till hardcore-spel förrän de började. Toppnivåspel kräver toppnivåinställningar. Men på grund av Apples betoning på designelegans och effektivitet, var Mac-datorer alltid tillgängliga som förkonfigurerade system i ett fåtal konfigurationer. Det innebar att det finns lite utrymme för alla justeringar som de finaste Mac-spelen krävde.

Tidigare skulle spelare välja att tillämpa alla nödvändiga programuppdateringar för att förbättra sin spelupplevelse. Om detta misslyckas kan de tänka på att uppdatera sin hårdvara, till exempel en GPU eller en ny SSD. Det finns dock olika metoder för att optimera din Mac för spel för tillfället. Låt oss ta en titt på några strategier för att få sådana spel att fungera smidigt.

Optimera din Mac med CleanMyMac X

När det gäller att optimera din Mac, verktyg som t.ex CleanMyMac X kan vara till hjälp. CleanMyMac X är ett macOS-optimeringsprogram som ersätter hundratals många andra optimeringsprogram. Den har allt, inklusive en macOS-rengörare, virusborttagare, prestandaövervakare och enorm lättnad. Den letar efter skräp i varje vrå av din macOS. Det tar bort onödiga filer som gamla cacher, felaktiga nedladdningar, loggar och extra lokaliseringar. Så om du är en spelare och vill njuta av och maximera din spelupplevelse på din macOS, måste du ställa in din Mac optimalt för spel.

cleanmymacx

Andra sätt att optimera din Mac för att spela spel

Nu när du vet att du måste optimera din Mac för spel, måste du vara nyfiken nog att veta de bästa sätten. Så här är vi med de viktigaste sätten som hjälper dig att spela med avbrott.

Fix 1: Free Lite utrymme för spel

Apples MacBooks har några av de snabbaste och mest pålitliga lagringsenheterna som finns tillgängliga idag. Efter att du har skaffat ditt system kommer du tyvärr inte att kunna utöka lagringsutrymmet. Det kan orsaka problem när du installerar och spelar nya spel. Men Mac är vanligtvis extremt pålitliga enheter som du kommer att använda i många år.

Att göra mer utrymme tillgängligt på dina Mac-enheter kan hjälpa dig att förbättra din spelupplevelse. Allt du sparar sparas på enhetens hårddisk. Efter att du har installerat ditt spel kan det vara fördelaktigt att behålla lite lagringsutrymme eftersom en del av det utrymmet kommer att förbrukas när du spelar. Ta bort oanvända program, oönskade bilder och videor och duplicera filer och bilder. Den bästa metoden att free utöka din Macs utrymme och ta bort dubbletter av filer använder Skivborr och Tvillingarna.

Skivborr är inte bara ett datahämtningsprogram, utan det har också några viktiga funktioner som gör att vi kan undersöka filer på vår Mac för dubbletter av bilder och filer. Disk Drill är fördelaktigt på grund av sin moderna och användarvänliga design. Dessutom är det ett viktigt verktyg för allt som involverar data på din Mac.

skivborr

Vidare, Tvillingarna är ett sofistikerat verktyg som utan ansträngning skiljer mellan kopior och original. Den förstår vilka filer som ska behållas orörda. Det bästa är att det tenderar att identifiera dubbletter på samma sätt som du skulle göra. Algoritmen i Gemini behåller vad användare kan ta bort och vad de väljer att bevara. Den hittar och tar bort dubbletter av filer, även om de är gömda i de yttersta urtagen på ditt system.

gemini

Fix 2: Kontrollera prestanda för din Mac

Att ha gott om utrymme tillgängligt kan vanligtvis förbättra din Macs hastighet. Men du måste också övervaka den övergripande prestandan för din Mac-enhet. Activity Monitor, ett inbyggt program, ingår i OS X och ger en heltäckande bild av vilka program och appar som förbrukar CPU-användning, mest minne och diskresurser.

Det kan också informera dig om vilket program som släpar efter när du spelar dina favoritspel på Mac. Kör sedan Activity Monitor för att navigera genom flikar som CPU, Energi, Minne (RAM) och så vidare. Den visar alla aktuella uppgifter med användning av din Macs kapacitet och gör att du kan avsluta dem direkt från programmet.

aktivitetsövervakare

Spelare kan också installera Uthållighet app tillgänglig på setapp för att förbättra deras spelande. Eftersom timmar av spelande förbrukar mer energi kan den här appen hjälpa till med det. Endurance är i huvudsak en samling av flera funktioner sammansatta i en mjukvara som kan fungera tillsammans eller oberoende för att hjälpa dig att minska din energianvändning. Det är ett mycket mer aktivt energihanteringsverktyg utformat för att hjälpa Mac-användare att öka batteritiden. När din Macs batterinivå sjunker till en viss procent, går den in i ett lågenergialternativ.

Batteri-liv

Fix 3: Uppgradera din programvara

Att uppgradera programvara är ytterligare ett steg som hjälper till med systemunderhåll och optimerar Mac för spel. Fortsätt att kolla i App Store för nya uppdateringar av apparna eller spelen eftersom alla typer av problem kan bromsa upp speltakten. Med en enkel modifiering kan du uppgradera alla dina spel eller annan mjukvara. Navigera till Systeminställningar > Program och kryssa i rutan bredvid “Sök automatiskt efter uppdateringar.’ Se till att du uppdaterar alla applikationer, inklusive operativsystemet, för att säkerställa att din Mac fungerar smidigt, vilket kommer att hjälpa dig att ta bort eventuella problem eller funktionsfel.

Du kan också använda ett av de bästa App Store-alternativen för att installera eller uppdatera spel och appar på din Mac-enhet. Setapp, ibland kallad Unstore, är en alternativ plattform som förändrar spelet. Setapp, från MacPaw, är ett fullspäckat paket med över 180 Mac-program. Plattformen erbjuder flera “underhållsappar”, “produktivitetsappar”, och “uppgiftshanteringsappar” som hjälper dina Mac-enheter att fungera smidigt. Du behöver inte leta efter någon app när du har Setapp på din sida. Gå bara till Setapp och leta efter applikationen du vill installera eller uppgradera.

setapp

Fix 4: Överbelasta inte din Macs RAM-minne

Mac RAM

Alla systemfunktioner, program och spel förbrukar CPU och RAM. Om du förbereder dig för att spela spel kanske du vill stänga av specifika program för att få den mest enastående prestandan. Du kan se varje applikations mängd RAM genom att använda OS X Activity Monitor. Webbläsare är ökända för att använda RAM, särskilt om du har ett stort antal fönster eller flikar aktiva. Att ha webbsidor med Flash-innehåll öppna kan äta upp det värdefulla RAM-minnet som krävs för att köra spel. Försök att stänga specifika program och fönster om du har problem.

Fix 5: Använd VPN för att förbättra din spelupplevelse

Om du gillar att spela spel på din Mac kan det vara ett klokt alternativ att använda en VPN. Det bidrar till att bevara din säkerhet och integritet. Dessutom bör ditt spelande resultera i högre hastigheter och lägre latens- och latenstider när du använder VPN.

Att bli virtuellt länkad till en mer lämplig server än den du fått av din bredbandsleverantör innebär att din information har en mycket enklare väg dit. VPN förbättrar också responstiden för onlinespel genom att undvika automatiserade bandbreddsbegränsningar. Vissa internetleverantörer begränsar till exempel mängden data på din anslutning under hektiska perioder eller om de identifierar att du strömmade, laddade upp eller fildelning.

Vissa spel kräver regelbundna uppdateringar, medan andra använder mer bandbredd varje timme, vilket innebär att du snart kommer att nå din dagliga gräns och kan stöta på latens när strypningen börjar. Internetleverantören skulle dock inte kunna identifiera din aktivitet om du använder ett VPN. Det kommer att kamouflera dina data med kryptering för att förhindra dataproblem när du surfar eller streamar. En VPN-tjänst av hög kvalitet kan också förbättra din spelupplevelse.

ClearVPN är den mest utmärkta allt-i-ett VPN-applikationen för din Mac. Om du gillar att spela onlinespel och vill förbättra din spelupplevelse, säkerställer ClearVPN att du alltid har låg-ping-serveråtkomst. Den utvärderar ditt befintliga nätverkstillstånd och länkar dig sedan till den snabbaste reservservern som är tillgänglig med den unika DynamicFlow-tekniken. Dessutom är ditt spelande helt säkert tack vare den högsta branschstandardkrypteringen av ClearVPN.

clearVPN

En VPN, som vi alla vet, tillhandahåller integritet och konfidentialitet online genom att etablera ett säkert nätverk. Men om du vill vara extra försiktig med din säkerhet och viktiga referenser kan du använda ett integritetsskyddande verktyg som Hemligheter. Secrets är en lättanvänd lösenordsarrangör och säkra plånböcker. Den lagrar säkert dina lösenord, bank- och kreditkortsinformation och annan information. Det låter också individer skicka meddelanden privat till sin vän och världen.

Evernote

Fix 6: Starta om din Mac då och då

MacOS är inte avsett att användas i traditionell mening. Det betyder dock inte att det inte kan köras i veckor utan att stöta på mindre nedgångar. Mac kan hållas på under längre perioder, men ingen appjustering eller rengöring kommer att rensa upp alla resurser. Många stänger av och startar om sina datorer regelbundet, vilket är helt acceptabelt.

Men om du låter din Mac-enhet vila under långa perioder, se till att du startar om den då och då för att föryngra systemet. Under driftstopp och uppstartsoperationer raderar din Mac sin cache, utför några grundläggande underhåll och väntar på andra sysslor.

Fix 7: Förbättra din Macs produktivitet med Unclutter

Majoriteten av användarna föredrar ett ordnat, grundläggande skrivbordsutseende eftersom det tillåter dem att bli mer produktiva, dynamiska och uppmärksamma. Det finns flera Mac-produktivitetsprogram tillgängliga för att hjälpa dig med olika vardagliga uppgifter. Enkla lovar att kunna hjälpa användare att hålla röran-free stationära datorer samtidigt som de ger enkel åtkomst till de resurser de behöver. Det är ett 3-i-1 produktivitetsprogram som kommer att öka din prestanda på din Mac och uppmuntra ditt spelande. Det är också en lysande och riktigt användbar plats på dina skrivbord för att spara anteckningar, dokument, etc.

Enkla

Mac och Gameplay

MacBook Air, Mac Pro och iMac stationära datorer är alla en del av Apples datorportfölj. Dessa system är alla starka enheter byggda för att hantera många appar som körs samtidigt samtidigt som de bibehåller sömlös prestanda och den bästa grafiken i en elegant form. Tyvärr, även om dessa egenskaper gör Mac till ett utmärkt val för många typer av användare som letar efter ett kraftfullt system, faller de lite kort när det kommer till speleffektivitet.

Mac är underbara professionella datorer som lämpar sig för företag, men de är från början inte byggda för att vara speldatorer. Men med en viss intelligent optimering kanske spel på en Mac inte är så utmanande som du tror. Närhelst du tänker på att spela spel på din Mac behöver du bara optimera din Mac för optimal prestanda. Som ett resultat kan du enkelt njuta av spel på dina Mac-enheter med hjälp av vissa praktiska metoder och tillvägagångssätt. Så låt oss ta reda på de bästa sätten som kan hjälpa.

Slutsats

Den här artikeln innehåller de viktigaste rekommendationerna för att hjälpa dig med din Mac-optimering. Vi hoppas att du gillade alla idéer och metoder för att optimera din Mac för spel. För bästa resultat rekommenderar vi att du använder CleanMyMac X. Den innehåller en prestandaövervakare, en virusborttagare, en macOS-rengörare och andra värdefulla verktyg. Om du använder det här programmet kontinuerligt kommer du att märka en snabbare Mac-prestanda med mer lagringskapacitet än tidigare.

Relaterade Artiklar

Back to top button