Hur man ökar säkerheten för din WhatsApp med några metoder

Det finns många faror på internet nuförtiden, vilket är anledningen till att folk vill skydda sina saker online så mycket som möjligt. Detta innebär att du ökar säkerheten för din WhatsApp. Låt oss i den här guiden se några saker som applikationen i sig låter dig göra för att skydda dina data.

I den här artikeln hittar du:

Hur man ökar säkerheten för din WhatsApp

Det finns några justeringar du kan göra på ditt WhatsApp-konto för att ytterligare öka säkerheten. Genom att göra dessa ändringar kan endast behöriga personer se din information och kommer inte att läsa dina meddelanden.

En annan sak du kan göra för att hålla ditt WhatsApp-konto säkert är att aktivera fingeravtryckslås. Vi kommer att se mer om den här funktionen och några andra i genomgången nedan.

Aktiverar WhatsApp Fingerprint Lock

För att aktivera den här funktionen och öka WhatsApp-säkerheten, följ stegen nedan.

 1. Gå in inställningar och strax efter konto.Kontoalternativ i whatsapp-inställningar
 2. I det nya fönstret trycker du på Integritet.Sekretessalternativ för att öka säkerheten för din WhatsApp
 3. Rulla till botten av skärmen och tryck på Fingeravtryckslås.fingeravtryckslås
 4. Sedan är det bara att aktivera funktionen.inställningar för fingeravtrycksläsare

Efter aktivering kommer du att bli ombedd att bekräfta ditt fingeravtryck. Placera fingret på sensorn så godkänns ditt fingeravtryck. Efter det kan du välja när du vill blockera ditt WhatsApp-konto. Du kan välja mellan:

 • Omedelbart
 • efter 1 minut
 • efter 30 minuter

Du ser också ett alternativ längst ned, som är till för att visa eller dölja information om de meddelanden du får. Detta är verkligen en fantastisk funktion som WhatsApp redan erbjuder och få människor känner till.

hålla din data privat

Om du inte gör de nödvändiga justeringarna kan vem som helst se din profilbild, status, senaste visning osv. Om du inte har något emot att folk ser det här, så är det bra. Men om du vill öka säkerheten för din WhatsApp, följ stegen nedan.

 1. gå igen till inställningar och strax efter konto.
 2. knacka Integritet.
 3. Strax efter, i avsnittet Vem kan se mina personuppgifter, kommer du att se flera alternativ.whats app personuppgiftsskydd
 4. I var och en av dem kan du justera vem som ska se vad.

Alternativen som finns för dig att konfigurera i var och en av dem, är de som vi kan se nedan.

 • Allt
 • Mina kontakter
 • Ingen

Vid Status, kan du också justera vem som ska se dina inlägg. En annan metod för att öka din säkerhet utöver vad vi redan har sett är att blockera några kontakter på WhatsApp. Låt oss se om detta nedan.

Hur man blockerar någon på WhatsApp

Ibland är det nödvändigt att blockera vissa kontakter, för att hålla dig säker och ha lugn. Följ stegen nedan för att göra detta.

 1. Gå in inställningar och strax efter konto.
 2. tryck sedan på Integritet.
 3. Gå sedan till blockerad.Blockerat alternativ i sekretessmenyn

Den här sidan kommer att visa alla kontakter som du redan har blockerat, om du vill lägga till någon annan i den här mapplistan, tryck på ikonen i det övre högra hörnet. Efter att ha tryckt, välj bara kontakten så läggs den till i listan. Om du vill ta bort personen från den här listan, tryck bara på honom och välj upplåsningsalternativet. Allt på ett enkelt och praktiskt sätt med applikationens funktioner.

I blockerad kan du enkelt blockera fler kontakter

avslutande

Som vi har sett finns det några sätt att öka säkerheten för din WhatsApp. Alla dessa alternativ är enkla och enkla. Som vi vet finns det andra sätt att öka säkerheten genom att installera andra appar, men det är nödvändigt att vara försiktig när du använder andra appar. Gillade du vår guide? Har du tvivel någonstans? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button