Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man ökar eller minskar volymen på mobilen med de trasiga knapparna

Öka eller minska volymen på mobilen med de trasiga knapparna

Allt mobiltelefoner är olika, oavsett om de beror på deras egenskaper, storlek, utseende eller helt enkelt varumärket för var och en. Men de har alla två knappar på en av sina sidor: de för att höja och sänka volymen . Ja, de är det enklaste i världen, den översta höjer volymnivån på mobilen och den nedersta sänker den, så långt har det gått bra. Men…

Det finns tillfällen då knappar lider av damm, vatten eller helt enkelt försämras med tiden. Så vad gör vi om de blir dåliga?

Lösningar för att höja eller sänka volymen på mobilen med trasiga knappar

Mobiltelefoner erbjuder flera möjligheter att öka eller minska volymen om du har trasiga knappar. Som i allt finns det mer och mindre enkla lösningar, men alla garanterar samma slutresultat. Du kan göra det med de olika alternativen som erbjuds av enheten, installera applikationer eller, i det senare fallet, reparera knapparna.

Den snabbaste lösningen är också den enklaste, och bara ett par åtgärder räcker. I menyn på vår enhet går vi till inställningar meny. Inuti den kommer vi åt Ljud och vibrationer menyn, där vi hittar Volym sektion. Väl där kan vi med fingret ändra nivån på melodi , multimedia , meddelanden och den systemets volym , utöver röstassistent (om den har en).

volym lamada

Ett annat av de enklaste sätten är genom tillgänglighetsmeny . För att komma åt det måste vi gå in i Inställningar, klicka på avsnittet Tillgänglighet och inom det måste vi aktivera tillgänglighetsmeny eller direktåtkomst . För att starta den måste vi glida från botten av skärmen upp med två fingrar, och där hittar vi knapparna för volym upp och ner, bland andra snabbfunktioner. Dessutom kan vi lägga till menyn i navigeringsgester och därmed inte behöva glida med fingrarna. De allra flesta av Android enheter presenterar det enligt följande.

accesibilidad rapida

Installerar volymkontrollappar

Detta är en ganska vanlig lösning bland användare. Det finns många applikationer för att styra volymen på din enhet, men vi kommer att nämna några av de bästa.

  • APP Volymkontroll: Med denna applikation kan vi hantera mobilens allmänna volym, såväl som alla applikationer. När den väl har konfigurerats kommer applikationen att ändra meddelanden, video eller ljud för vad vi har på för tillfället.
  • GOODEV Volume Booster: En enkel app för att öka volymen för högtalare eller hörlurar. Användningen är väldigt enkel, men inte mindre användbar, eftersom den verkar vara en av de bästa i Play Store. Fungerar utmärkt på filmer, e-böcker och musik.
  • Volymstilar: Det är utan tvekan en av de bästa applikationerna för att ändra volymen på vår enhet. Den har flera anpassningsmöjligheter, samt att den kan skapa ett exklusivt personligt läge för dig. Du kan också modifiera stilarna och lägga dem som i iOS eller MIUI, och den har till och med en ljusstyrkekontroll som visas under volymkontrollen. Ett starkt rekommenderat alternativ.
  • Volymförstärkare: Denna applikation ändrar volymen på din enhet och har en musikequalizer: ljud, video och spelljud och extra höga högtalare. Den innehåller sex ljudlägen till ditt förfogande för att öka volymen på hörlurarna och högtalaren.

Dessa fyra applikationer behöver inte heller rota , så att de kan användas utan några begränsningar. Det finns många, många fler, men de flesta skruvar bara upp och ner volymen helt enkelt och erbjuder lite anpassning.

Sätt mobilen i felsäkert läge

Ett mycket användbart knep när det är problem är att börja det säkra läget . Detta val bör dock vara ett av de sista, eftersom det används i situationer där vi inte har något annat val. Med detta läge kommer mobilen in i en miljö utan någon risk för enheten där vi kan kontrollera om knapparna har problem. Men vi kan bara hitta två alternativ. Den första av dem är att om funktionerna fortfarande inte fungerar inom felsäkert läge kommer det att innebära att det inte är ett tredje parts problem, utan att knapparna är skadade. Å andra sidan, om knapparna fungerar normalt kommer problemet från ett program eller ett systemfel.

För att aktivera den och medan mobilen är , du måste bara håll enhetens strömknapp tills en skärm visas som säger “Starta om i säkert läge” . Om den är avstängd trycker du bara på strömbrytaren och när enhetens startanimering kommer ut, tryck och håll ned volymknappen .

För att lämna säkert läge, tryck och håll ned strömknappen tills du får Alternativ för omstart. Om du inte kan se det här alternativet, tryck och håll ned knappen i 30 sekunder för att tvinga omstart av telefonen.

Den sista möjligheten … fixa volymknapparna

Om inget av dessa val övertygar dig, och du har sett till att knapparna inte är dammiga, smutsiga eller blöta och allt tydligen är normalt, det enda alternativet är att fixa volymknapparna . Vid det här laget kan vi bara få tillgång till professionell hjälp för att lösa problemet åt oss. Ta helst telefonen till märkets tekniska service eller butiken där du köpte mobilen, även om du bör tänka på att reparationer vanligtvis tar flera dagar. Det bästa alternativet är att ha telefonen under garanti, eftersom detta kommer att spara oss en bra nypa, även om allt kommer att bero på modell och märke på den.

Om du inte vill stå utan mobil under en längre tid är det sista alternativet att köp volymdelarna på egen hand och leta efter handledningar på Internet för att reparera dem, eller be om hjälp från någon du känner som har gjort en delbyte. Det första alternativet är inte på något sätt det mest rekommenderade, eftersom dessa processer ofta är komplexa och kan göra saker värre.