Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man ökar eller förstorar storleken på penslar i färg – mycket enkelt (exempel)

Paint är ett program för att skapa och redigera bilder som utvecklats av Microsoft. Till en början hette den Borsta och dess presentation ägde rum i november 1985, tillsammans med den första versionen av operativsystemet Windows 1.0.

För närvarande finns det mer än tio versioner av programmet som har inkluderats i vart och ett av de operativsystem som utvecklats av företaget. Paint uppdaterad till senaste versionen innehåller över tio redigeringsverktyg vilket alternativ som kan markeras «bild« för att lägga till bilder i redigeringsrutan eller ändra färg, färgruta och ofta används penslar.

Huvudmålet med detta projekt är att introducera intresserade användare till världen grafisk redigeringoch är därför ett grundprogram. Det tillåter människor i alla åldrar att klara av det utan svårighet och föra in delar av sin egen kreativitet för att uppnå personligt arbete. Du kan till och med ta bort en siluett från dina foton.

Hur ökar eller förstorar jag storleken på penslar i Paint?

Penslar finns där ganska användbart verktyg för att utveckla dina egna verk. I grund och botten använder författaren penslar för att skapa frihandsformer och figurer, men kan också använda olika färger valda från färgfältet eller rutan.

Ett annat ganska praktiskt alternativ när du skapar en ritning med målarpenslar är det som tillåter öka eller minska storleken själva verktyget och går ut på att man i vissa fall kan göra tjocka drag på figuren, men det finns även andra former som kräver lite mer noggrannhet och fina linjer när man ritar.

Slagtjockleken kan vara från 1 mm (mm) till 0,6 mm och dess funktion kan jämföras med linjer gjorda med en penna eller något slags verktyg som används för att skriva i verkligheten. Bara istället för din hand använder du en datormus.

Steg för att öka storleken på målarpenslar

Typiskt har verktyget en mellantjocklek på cirka 0,4 mm. Detta mått används ganska mycket för att skriva en mening i redigeringsrutan. Men för att få andra former behövs mer tjocklek. Om du fortfarande inte vet hur du ska öka storleken på borsten kan du göra det på följande sätt:

  • Hitta dig själv redigeringsfält och välj ett alternativ från det tillgängliga verktygsfältet “Borsta”.
  • Du kan lätt identifiera den eftersom den har en penselliknande form.
  • Du kan trycka på en tangent för att öka storleken på borsten “kontrollera” tangentbordet och tryck sedan på tangenten +.
  • Du kan upprepa denna åtgärd så många gånger du känner dig bekväm eftersom den ökar i storlek för varje tryckning.
  • Om du av någon anledning vill minska storlek eller tjocklek från ett penseldrag kan processen upprepas; bara istället för att klicka på “plus” (+)-tangenten, klicka på “control” (Ctrl)-tangenten plus “minus” (-), det vill säga (Ctrl + -).

Naturligtvis låter det här alternativet dig öka storleken på borsten så mycket som behövs du kan också använda den storlek som föreslås av programmet kör följande process:

  • Gå till redigeringsrutan och klicka på ett alternativ “Borsta” från verktygsfältet.
  • Då kommer en popup upp med olika typer av föreslagna storlekar, välj en storlek och klicka på färgrutanfärgen du vill rita.
  • Skapa önskad form eller figur och ändra storlek efter behov.
  • Du kan trycka på knappen för att radera spåret “Kontroll” plus bokstaven “Z”.

Ett tips som kan vara användbart när du använder Paint är att placera den mellan penselalternativet och ett annat airbrush-verktyg för mycket mer iögonfallande och färgglada effekter.

Slutligen hoppas vi att den här artikeln hjälpte dig. Vi vill dock gärna höra från dig. Har du lyckats öka eller förstora storleken på penslarna i Paint? Känner du till någon annan metod för att göra detta? Lämna oss dina svar i kommentarerna.

Du kanske gillar det; Hur man ökar eller förstorar storleken på ett färgsudd i Windows 10