Hur man nedgraderar från iOS 8 Beta till iOS 7

0 Shares

Om du testar iOS 8 beta och det inte är vad du förväntade dig kan du nedgradera från iOS 8 till iOS 7 under beta-perioden utan några större hinder.

Enligt Apple finns det ingen officiell iOS 8 till iOS 7 nedgradering tillgänglig för iOS 8 beta -användare, men det är möjligt att använda ett speciellt återställningsalternativ för att nedgradera just nu.

Apple kommer att stänga detta hål före iOS 8 -släppdatumet i höst, så förvänta dig inte ett enkelt nedgraderingsalternativ när den offentliga utgåvan kommer.

Läs: 7 skäl att hoppa över iOS 8 Beta

IOS 8 beta är inte en färdig produkt så prestanda, batteritid och appkompatibilitet är inte upp till samma upplevelse som iOS 7 eller iOS 7.1 ger. Om du försökte iOS 8 beta 1 och bestämde dig för att detta inte är något för dig följer du dessa instruktioner för att nedgradera till iOS 7.

Två stora varningar om denna process. Om du ger upp ditt iOS 7 -jailbreak för att prova iOS 8 -beta kommer du tillbaka till en iPhone utan jailbreak. Den enda nedgraderingen är möjlig till iOS 7.1.1, för vilken det inte finns någon offentlig jailbreak.

Det är också mycket viktigt för användare som vill återställa från en säkerhetskopia för att undvika att säkerhetskopiera på iOS 8. Apple låter inte användare återställa en säkerhetskopia från en nyare version av iOS till en äldre version. Du bör kunna återställa en säkerhetskopia du gjort innan du använder iOS 8 beta, vilket gör detta till ett relativt enkelt sätt att prova iOS 8 beta i några dagar och sedan gå tillbaka.

Hur man nedgraderar från iOS 8 Beta till iOS 7

Apple erbjuder inte ett nedgraderingsalternativ med ett klick, och det här är lite mer komplicerat än att installera iOS 8 -beta på din iPhone eller iPad. Du måste hitta iOS 7 -nedladdningen för din specifika enhet. Om du är en utvecklare erbjuder Apple en nedladdning i utvecklarcentret, men för vanliga användare som bara testar iOS 8 måste du leta någon annanstans.

Om du besöker iOSDay kan du ladda ner rätt version av iOS 7 för din iPhone eller iPad. nedladdningsavsnittet listar iOS 7.1, men det är faktiskt iOS 7.1.1 ipsw -filen. Du måste ladda ner den exakta filen för din enhet. Om du inte är säker på vilken modell iPhone eller iPad du äger använder du den här sidan för att ta reda på det. Du kan också titta på baksidan av din iPhone.

1. Ladda ner rätt iOS 7 ipsw för din iPhone eller iPad.

Sätt iPhone i återställningsläge för att nedgradera från iOS 8 -beta.

Sätt iPhone i återställningsläge för att nedgradera från iOS 8 -beta.

2. Sätt din iPhone i återställningsläge. För att göra detta måste du följa dessa steg.

  1. Stäng av iPhone som vanligt.
  2. Håll hemknappen och sätt i blixtkabeln eller Dock Connector med den andra änden ansluten till din dator.
  3. Håll kvar hemknappen tills logotypen för återställningsläge som visas ovan dyker upp.

3. iTunes borde känna igen iPhone i återställningsläge och visa ett meddelande som liknar det nedan.

iTunes känner igen iPhone i återställningsläge och är redo för en nedgradering från iOS 8 till iOS 7.

iTunes känner igen iPhone i återställningsläge och är redo för en nedgradering från iOS 8 till iOS 7.

4. Vissa användare kan klicka på Återställ och iTunes laddar ner rätt fil för dem. Andra användare kan behöva använda en metod som liknar installationen av iOS 8 beta.

  • På Mac, Alternativ klicka på återställning.
  • På PC Skifta klickåterställning.

5. När du uppmanas hitta och klicka på iOS 7.1 ipsw som du laddade ner. Klicka på Öppna och sedan på Återställ.

6. Vänta tills iPhone eller iPad startar om med iOS 7.1.1 installerat.

7. Om du har en iOS 7 -säkerhetskopia som du vill återställa från följ anvisningarna på skärmen till återställa den säkerhetskopian.

När iOS 8: s offentliga version kommer i höst kommer du inte att kunna nedgradera från iOS 8 till iOS 7. Även om Apple inte designar betaversionen för att låta vem som helst testa iOS 8 kan det vara rätt tid för dig att prova.

0 Shares