Hur man nämner någon på WhatsApp så att de kan se dig (exempel)

0 Shares

När du går med i en WhatsApp Messenger-grupp kan det vara svårt att rikta in sig på en specifik person. WhatsApp har dock en funktion tillgänglig som låter dig nämna någon i en grupp för att få deras uppmärksamhet. I det här inlägget lär du dig steg för steg Hur nämner jag någon på WhatsApp så att de kan se det?

Vad betyder det att nämna någon på WhatsApp?

Detta verktyg har varit mycket framgångsrikt i sociala nätverk; Av denna anledning beslutade WhatsApp att implementera det på sin plattform för att göra användarupplevelsen mer tillfredsställande.

När vi pratar om att nämna någon på WhatsApp menar vi namnge en specifik person eller till och med nämna några gruppmedlemmar i en kommentar; att de prioriterar de meddelanden där de nämns.

Du kan till exempel anpassa varje kontakts aviseringar och lista en eller flera personer i kommentaren kommer att ta emot underrättelse. Det kommer att vara kommer att indikera att de nämndes i kommentaren från en specifik grupp; så att dessa människor läser dessa meddelanden utan att passera dem.

Den här funktionen är väldigt praktisk om du inte ansluter till WhatsApp ofta eller en grupp som många människor tillhör. Du bör dock veta att det är helt annorlunda att nämna någon i en kommentar och citera från ett meddelande.

Skillnaden mellan att nämna och citera i WhatsApp

WhatsApp nämner fungerar endast i gruppchattar; Av denna anledning, när du nämner detta meddelande för någon, även om alla i gruppen kan se det, går det direkt till personen som få ett meddelande på din mobiltelefon. Och bra. Aviseringen kan vara avsedd för någon som ansluter för att ringa flera videosamtal eller gruppsamtal eller ställa en fråga till dig.

Istället sker möten på WhatsApp när du väljer en persons kommentar, den kommer att visas i citatformat, och det kommer att finnas en textruta nedan för att skriva. Nomineringar kan vara använda i privata eller gruppchattarkommer personen du citerar aldrig att få ett meddelande.

Hur nämner jag någon på WhatsApp så att de kan se det?

Observera att den här funktionen endast är tillåten i gruppchattar, du kan inte nämna en annan person i en privat chatt.

 1. Öppna WhatsApp-applikationen.
 2. När du är i appen välj gruppchatt där du vill nämna någon.
 3. Skriv ett meddelande, just nu ska du nämna den person du behöver lägg till @ före namnet.
 4. En lista med personer visas omedelbart ovanför textfältet, välj den person du vill nämna.
 5. Sedan kommer @ att visas, följt av personens namn (@Maria Fernández), detta namn kommer att markeras i blått.
 6. Skicka ett meddelande på vanligt sätt.
 7. När meddelandet har skickats kommer den personen att få ett meddelande även om gruppen har stängts av. Men om den personen har aviseringar för den chatten avstängda, kommer de aldrig att få omnämningsaviseringen.

Måste beaktas

 • Det finns inga specifika regler för var omnämnandet ska förekomma i texten; du kan nämna en eller flera personer i valfri del av texten. Du kan till exempel säga hej @Maria Fernández, du kommer till universitetet.
 • Innan du anger namnet på personen du vill nämna måste du inkludera alltid @-symbolenUtan denna symbol kommer WhatsApp Mentions-funktionen inte att fungera.
 • I texten kan du nämna många gruppmedlemmar; Men varje person som anges måste innehålla @-symbolen.
 • Om du nämnde en person av misstag kan du ta bort den från texten om meddelandet ännu inte har skickats.
 • I en gruppchatt kommer omnämnanden att markeras i blått.
 • Du kan bara nämna medlemmar i denna gruppdet vill säga om du vill nämna en person som inte tillhör denna grupp kommer du inte att kunna göra det, du kan bara nämna personer som tillhör gruppen.
 • Om du klickar på ett omnämnande, det vill säga namnet på personen som är markerad i blått, kommer deras WhatsApp-profil att visas direkt.

WhatsApp är den mest använda appen för snabbmeddelanden i världen och erbjuder sina användare en unik och tillfredsställande meddelandeupplevelse som låter dem ansluta utan begränsningar. Dessutom erbjuder den sina användare möjligheten att skicka Word, PDF och andra filer, vilket gör deras arbete, företag eller skola ännu enklare.

0 Shares