Hur man minskar strömförbrukningen för din dator

0 Shares

Även om datorn inte är en av de enheter som förbrukar mest, varje gest räknas när målet är att spara så mycket som möjligt på elräkningen . Enligt IDAE står PC:n för 4,6 % av energiförbrukningen för hushållsapparater i hemmet.

minska strömförbrukningen för din dator

Innan vi börjar räknar vi med att den bästa utrustningen för spelaren eller arbetaren hemifrån är att ha en billig elpris.

Tips för att spara energi med din dator

Det är enkelt att kontrollera datorns elförbrukning. Du måste bara ta några energieffektiviseringsåtgärder för att minska energisvinnet . Dessutom kommer att ändra vissa inställningar och vanor förlänga livslängden på din utrustning.

Aktivera energisparläge

Det första du kan göra är att konfigurera din utrustning med “energisparläge”. . Detta alternativ är tillgänglig på alla operativsystem och på alla enheter.

Det här alternativet är tillgängligt via kontrollpanelen eller systeminställningarna . Om du har en bärbar dator aktiveras detta alternativ vanligtvis automatiskt när batterinivån är låg.

Aktivering av sparläget gör att du kan minska förbrukningen av din utrustning med upp till 35 %. När de är konfigurerade kan alternativ som t.ex stänga av datorn efter en period av inaktivitet eller så kommer ett batterisparläge att aktiveras.

Välj effektiva team

När du väljer utrustning eller komponenter, välj alltid de som är mer energieffektiva . När vi pratar om datorer är det bäst att spendera lite mer på köpet för att uppnå långsiktiga besparingar.

Undvik att skaffa en enhet med fler funktioner än du behöver. Om du bara ska använda den för att surfa på internet eller skicka e-post, du behöver ingen avancerad spelutrustning .

Om du fortfarande har en gammal bildskärm kan din första investering vara att renovera den. Byt ut skärmen mot en modernare modell , LCD-typ.

Om du har en bärbar dator, se till att laddare och batteri är av bra kvalitet . En billig strömförsörjning är mindre effektiv och kan skada utrustning.

Ställ in din datorskärm

Det finns oändliga möjligheter att konfigurera din utrustning som du kan dra nytta av för att minska din dators strömförbrukning. Det första är att ställ in skärmens ljusstyrka . Att ha maximal ljusstyrka är inte bra för din handväska eller för dina ögon . Det räcker att hålla belysningen mellan 50 % och 70 %.

justerar brillo monitor

De skärmsläckare är en annan fiende till energibesparing . Om du vill minska konsumtionen är det bäst att bli av med den. Om du ska bli det mer än 10 minuter utan att använda datorn, det bästa är att bildskärmen stängs av automatiskt . Var säker, Netflix maraton kommer inte att påverkas av den här inställningen, som det kommer att göra inte aktiveras när du tittar på videor .

Stäng av datorn när du inte använder den

Kom ihåg att när du är klar med din arbetsdag eller spelet stäng av datorn helt . Dessutom är det idealiska att koppla bort utrustningen från elnätet till undvik fantom- eller standby-konsumtion.

Det enklaste sättet att göra detta är att anslut PC:n och all dess kringutrustning till en strömbrytarlist . Så du kan koppla bort dem alla på en gång med en enda knapp.

Håll ett öga på din kringutrustning

Ta en titt på din utrustning: hörlurar, tangentbord, mus, prylar anslutna via USB … Dessa kringutrustning använder vanligtvis datorn som strömkälla , ökad energiförbrukning.

Vi kommer inte att berätta för dig att bli av med LED-lamporna i din installation, men glöm inte bort dem för att spara elektricitet. Övervaka deras förbrukning, koppla ur dem om du inte ska använda dem och kom ihåg att stänga av dem med utrustningen när du är klar med den.

alienware-gaming-perifericos

Gör ett bra underhåll

Att ta hand om din dators hårdvara och mjukvara är viktigt för att minska energiförbrukningen. Dessutom kommer bra underhåll att förlänga livslängden på utrustningen och försena behovet av att skaffa en ny utrustning på grund av funktionsfel .

Rengör din dator då och då för att förhindra att den samlar damm . Ansamlat damm kan orsaka komponenter att överhettas och påverka datorns prestanda. Om du har en stationär, ta isär datorn för att rengöra de interna komponenterna minst en gång om året.

Ta bort skräpfiler från din dators minne . Ett mättat minne förbrukar mer energi och gör datorn långsammare. Försök att inte tvinga operativsystemet genom att ha hundratals flikar och program som du inte använder öppna.

Vad förbrukar mer: den bärbara eller stationära datorn

Undrar du om du ska köpa en stationär eller bärbar dator? Var och en har sina fördelar och nackdelar, men här är vi på väg analysera vad dess energiförbrukning är .

De bärbar dator förbrukar cirka 50 % mindre energi än en stationär dator . Men du måste komma ihåg att förbrukningen av en dator alltid kommer att bero på dess komponenter och användningen som ges till den.

Om du bestämmer dig för en bärbar dator, kom ihåg att det är kylsystemet är vanligtvis lägre än för en stationär och det tenderar att överhettas mer. För att undvika detta, undvika direkt solljus och använd ett stativ för att skilja det från bordet. Helst bör batteriet också vara löstagbart.

0 Shares