Hur man mäter blodsyre och hjärtfrekvens med Mi Band 6

0 Shares

Mät blodsyre och hjärtfrekvens med Mi Band 6

De Xiaomi Mi Band 6 kom ut på marknaden för några veckor sedan med en större skärm och automatisk träningsdetektering bland dess främsta nyheter. Det är dock inte mindre viktigt att nu även företagets armband innehåller så intressanta funktioner som mätning av syre i blod.

Detta är ett verktyg för att övervaka vår hälsostatus som är kopplad till pulsmätare . Medan en har ansvaret för att se vad syremättnaden är i blodet, är den andra ansvarig för att analysera vårt hjärta och veta om vi har normal puls när vi tränar eller är i vila.

Mi Band 6

Hur används var och en av dem?

Xiaomi Mi Band 6 och hälsofunktionerna

Smartband är inriktade på sport och att kontrollera vår hälsa och det är därför nya Mi Band 6 har olika verktyg till tjänst för vår kropp. Enheten kommer att spåra dina steg, förbrända kalorier, tillryggalagd sträcka, aktiv vila och puls, samt sömn under dagen, samt blod SpO2-mättnad .

  • Syrgasmätning i blodet
  • Pulsmätare
  • Spårträning
  • Sömnlogg
  • Spåra menstruationscykeln

Blodsyre med Xiaomi-armband

Unboxing Xiaomi Mi Band 6

Xiaomi inkluderade en SpO2-sensor i den globala modellen av Mi Band, som låter oss kontrollera blodets syrenivåer under hela dagen. Detta hjälper oss att känna till vår andning när vi gör någon form av fysisk aktivitet, men inte sover eftersom den nya enheten bara fungerar med specifika kontroller under dagen och den här sensorn fungerar inte på natten för att övervaka möjliga tecken på sömnapné.

Armbandet tar bara några sekunder att registrera våra O-nivåer i blodet och det logiska är att det visar en procentandel mellan 95 och 100%. Under den tröskeln skulle vi behöva någon form av andningshjälp. SpO2 stickprovskontroller är en viktig funktion att använda om du är astmatisk, har andningssvårigheter eller, mer aktuell än någonsin, om du har testat positivt för Covid-19.

Att använda det har inga komplikationer. Svep bara uppåt från huvudskärmen för att se SpO2-sensorn på skärmen. Du kommer att se alternativet att mäta nu eller uppdatera mätningen om du redan har gjort det tidigare.

oxigeno en sangre mi band

Bild: solvetic

I samma ögonblick som du trycker på knappen startar en nedräkning så att du håller armen stilla och justerar armbandet optimalt. Kom ihåg att för att förbättra resultaten och göra dem mer exakta bör du placera enheten ovanför handledsbenet.

När mätningen är klar, blodets syrenivå visas tillsammans med en mätning av den registrerade hjärtfrekvensen.

För att läsa alla uppgifter måste du gå in i Xiaomi Mi Fit-appen och klicka på knappen “Se mer” på träningsfliken. Väl inne, välj alternativet “Blodsyremättnad” för att se datahistoriken organiserad efter dagar, veckor, månader eller år.

Puls på Mi Band 6 (eller tidigare)

Liksom sina föregångare Mi Band 6 har en liten sensor på baksidan som ansvarar för att analysera din puls. Den kan användas kontinuerligt för att varna användaren om deras hjärtfrekvens stiger över en viss tröskel under perioder av inaktivitet.

frecuencia cardiaca

Denna komponent rapporterar hjärtfrekvens avläsningar i vila i steg om 30, 10, 5 eller 1 minut men vi rekommenderar att du, från Mi Fit-inställningarna, ställer in kontrollen var 30:e minut för att hålla armbandets autonomi säker. Om du väljer att övervaka varje minut kommer du självklart att få mer exakta resultat men det är troligt att du måste ladda Xiaomi Mi Band i förväg.

Hur aktiverar man pulsmätaren? Tja, på ett liknande sätt som den tidigare metoden måste vi helt enkelt glida över skärmen för att hitta hjärtikonen och klicka på den för att få en omedelbar avläsning.

Återigen, om vi vill ta en titt på vår hälsohistorik måste du komma åt Mi Fit-appen för att, från träningsfliken, komma åt pulsmenyn. Här kan du kontrollera dess utveckling över tiden och upptäcka om det finns några anomalier att ta hänsyn till när du tränar igen.

Förbättrar hjärtfrekvensdetektering

Det är sant att dessa monitorer inte är 100% professionella men det finns några saker vi kan göra för att förbättra mätningarna. Om du till exempel vill att mätningen ska utföras optimalt tar det tid att justera armbandet väl, inte bära det för löst och se till att sensorerna är ordentligt i kontakt med vår hud. Men det finns en aspekt i konfigurationen av Mi Fit som också hjälper oss att få bättre resultat.

Mi Band 4 ritmo cardiaco Om du öppnar Xiaomi-appen och kommer åt armbandsmenyn i avsnittet “Profil”, hittar du en meny som heter Hjärtfrekvensdetektering. Här ska du välja Detektionsmetod och välj ett lågt värde för pulsmätningsfrekvensen. Som vi har sagt tidigare är de tillgängliga alternativen 1, 5, 10 eller 30 minuter och det ideala är att minska detta antal för att få mer exakta avläsningar.

Är dessa mätningar tillförlitliga?

Tja … å ena sidan ja och å andra sidan nej.

Xiaomi klargör i sitt pressmaterial att Mi Band 6 SpO2-avläsningar och resultaten från pulsmätaren “bör inte användas eller lita på för något medicinskt ändamål. All data och spårning bör endast användas för personlig referens. “

mi Smart Band 6

Detta gör det tydligt att du inte ska gå till läkaren eftersom du befinner dig med väldigt obalanserade värderingar utan de ska fungera som en vägledning för dina träningspass och att du, om du mår dåligt, omedelbart vet vad som kan vara fel i din kropp, inte utan att glömma att Xiaomi enhet kan också misslyckas.

0 Shares