Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man matar ut vatten från din Apple Watch med vattenlås [2022]

hur-du-matar-ut-vatten-från-din-apple-watch-med-vattenlås

Senast uppdaterad den 7 februari 2022

Apple Watch är tänkt att bäras praktiskt taget konstant, oavsett om du tränar, sover eller surfar. Även om enheten är vattentät är pekskärmen fortfarande ganska lyhörd och du vill inte knacka på den när du simmar eller badar. Det är här vattenlåset kommer in.

Vi hjälper dig gärna, skicka in detta formulär om din lösning inte täcks av den här artikeln.

Apple Watch är en serie smartklockor som tillverkas av Apple. Den ansluter till iOS och andra Apple-varor och applikationer. Det inkluderar träningsspårning, friskvårdsrelaterade funktioner och mobiltelefoni.

I den här artikeln kommer vi att se vad ett vattenlås är och hur vi kan mata ut vatten från Apple Watch med ett vattenlås på serie 2 och senare modeller, serie 3, serie 4, 5, 6 och 7.

Låt oss börja!

Vad är vattenlåset på Apple Watch?

Water Lock, betecknat med vattendroppeikonen, är precis vad det låter som. Det är en funktion som skyddar din smartklocka när du simmar för att förhindra att du av misstag aktiverar pekskärmen eller får in vatten i klockan. Det är ett fantastiskt sätt att säkra din smartphone, och det är ganska enkelt att använda.

Den aktiveras automatiskt när du påbörjar en vattenbaserad aktivitet, som att surfa. Den kan dock även slås på manuellt via kontrollcentralen. Du kommer åt kontrollcentret genom att svepa upp skärmen på din klocka. När den är påslagen kommer du att märka en liten vattendroppeikon överst på klockans skärm. Låt oss se hur du manuellt aktiverar vattenlåset på Apple Watch.

Hur aktiverar man vattenlås på en Apple Watch?

Följ dessa enkla steg för att aktivera vattenlås på din Apple Watch:

  1. Tryck och håll nere på Apple Watch-skärmen Medan du är på Face eller On App-skärmen. tryck-och-håll-på-botten-på-din-apple-watch-skärm
  2. Vänta tills kontrollcentret börjar dyka upp innan du sveper uppåt. Kontrollcentret kan nås från vilken skärm som helst.
  3. Tryck på vattenlåsknappen.slå på-vatten-lås-på-apple-watch
  4. Överst på urtavlan ser du Water Lock-emblemet.vattenlås-är-aktiverat-på-apple-watch

Det finns också något viktigt att nämna. När du börjar ett vattenbaserat träningspass eller aktiverar manuellt från din apple watch, som simning eller surfing, aktiveras vattenlåset omedelbart på din apple watch.

Nu vet du hur du aktiverar vattenlås på din Apple Watch Series 2, 3, 4, 7, 6 och 5. Så låt oss gå vidare till nästa avsnitt.

Hur stänger man av vattenlåset på en Apple Watch?

När du är klar med vattenlåset och vill stänga av det samtidigt som du tar bort allt vatten som kan ha kommit in i klockan, följ dessa steg.

  1. Vänd Digital Crown bort från dig efter att Water Lock har aktiverats.
  2. Du kommer att höra ljud och kanske känna lite fukt i handleden.stäng av-vattenlåset-på-en-apple-watch
  3. Fortsätt snurra på kronan tills din klocka visar ett meddelande som indikerar att din Apple Watch har låsts upp och att vattnet har evakuerats från högtalarhålen.

Så enkelt är det! Du kan nu använda din Apple Watch som vanligt.

Slow Motion Test:-

Därefter ska vi titta på vad en digital krona är. Vi har nämnt det flera gånger i den här artikeln, så vad är en digital krona på Apple Watch? Låt oss ta reda på!

Vad är en digital krona på Apple Watch?

Den roterande ratten på sidan av Apple Watch är känd som Digital Crown. Det är en extremt användbar funktion hos Apple Watch. Här är några saker som en digital krona kan göra:

● Du kan använda Siri genom att bara trycka och hålla ned den digitala kronan.

● Du kan snurra den för att rulla eller zooma.

● Tryck på den digitala kronan för att visa urtavlan eller startskärmen.

● Dubbeltryckning på den digitala kronan ger dig tillgång till den senast använda appen.

● Nyare Apple Watch-modeller inkluderar även en hjärtsensor inbäddad i kronan, som du kan använda för att ta emot en EKG-avläsning genom att hålla fingret på den.

Det finns många fler fantastiska saker som du kan göra med en digital krona som tar din användarupplevelse ett snäpp högre.

Nu vet du hur du matar ut vatten från din Apple Watch med ett vattenlås på Apple Watch

Låt oss titta på några av de vanligaste frågorna från flera Apple Watch-användare.

Vanliga frågor

Kan jag slå på/av vattenlåset utan Digital Crown-knappen?

Ja, vi kan slå på vattenlåset på Apple Watch med knappen Digital Crown. Men vi kan inte stänga av vattenlåset utan Digital Crown-knappen.

Ska du slå på vattenlåset innan du simmar?

Ja, det är alltid en bra idé att göra det. Oavsett om vattenlås är aktiverat eller inte, förblir Apple Watch Series 2 eller senare 7, 6 och 5 vattentät. Vattenlåset minimerar dock oavsiktliga skärmberöring när den är nedsänkt i vatten och tar även bort eventuellt kvarvarande vatten från högtalarna.

Ska man slå på vattenlåset innan man duschar?

Ja, vi råder dig att slå på vattenlåset innan du duschar. Genom att stänga av pekskärmskontrollen undviker vattenlåset oavsiktliga kranar orsakade av vattnet.

Slå på vattenlåset innan du duschar, och när du stänger av det kommer vattnet att matas ut från klockan.

Vad händer om du inte slår på vattenläget på din Apple Watch?

Inget riktigt dåligt kommer att hända. Det kommer att bli några oavsiktliga beröringar här och där. Bortsett från det blir det inga skador på din Apple-klocka. Oavsett om vattenlås är aktiverat eller inte, bibehåller Apple Watch Series 7,6 och 5 vattentålighet.