Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man lyssnar på poddsändningar i Windows 10

Microsofts Windows 10-operativsystem tar stora steg mot att kopiera framgången för Apples iTunes och iTunes Store. Microsoft har äntligen mashed sina olika butiker och medietjänster i en app och ett område för Windows 10-användare. Att köpa ett album, hyra en film och prova en app är allt du kan göra via Windows Store. Konstigt nog är Microsoft fortfarande avskilt när det gäller podcasts i Windows 10.

Företaget har en app som den skapade speciellt för Windows-telefoner för flera år sedan. Teoretiskt sett behöver den bara uppdatera den appen och lista podcasts i Windows Store. Varför det inte har gjort det ännu är oklart. Lyckligtvis finns det sätt att komma runt den här lilla frågan. Webbappar och nedladdningar tillgängliga i Windows Store gör det mycket, väldigt enkelt att lyssna på podcast i Windows 10.

Så här säkerhetskopierar du filer i Windows 10 (11)

Granskning: Windows 10 – A Love Affair

Så här lyssnar du på podcaster i Windows 10, oavsett om du har en anteckningsbok, surfplatta, skrivbord eller Windows 2-i-1.

Appar

Att lyssna på poddsändningar i Windows 10 börjar med appar och program. Microsoft har inga egna podcast-appar tillgängliga än, det betyder att du måste vända dig till alternativ från tredje part som finns i Windows Store och på nätet. När du letar efter en podcastupplevelse ska du hålla koll på molnsynkronisering av dina framsteg för program som du redan har startat och ett sätt att lyssna bort från din Windows 10-enhet.

Ställ in

Hur man lyssnar på poddsändningar i Windows 10 (1)

TuneIn är kanske mest känd för att leverera den bästa internetradioupplevelsen som finns. Företaget har appar tillgängliga på iPhones, iPads, Android och Windows. Windows Store-appen har inte uppdaterats specifikt för den kostnadsfria Windows 10-uppgraderingen ännu, men den har redan stöd för streaming av podcasts.

Ladda ner TuneIn-appen gratis från Windows Store. Där kan du lyssna på en samling kuraterade podcasts som alla strömmas från webben. Eftersom TuneIn har kompletterande appar på de flesta enheter och på nätet kan du enkelt ta med dig podcastvalet.

iHeartRadio

Hur man lyssnar på poddsändningar i Windows 10 (2)

Den nya iHeartRadio-appen hämtar podcast och podcastsynkronisering med sin officiella uppdatering i Windows 10. iHeartRadio gjorde sig ett namn med omfattande tillgång till traditionella radiostationer över hela USA.

iTunes

Fram till att Microsoft får sitt agera är det bästa sättet att spela podcaster i Windows 10 totalt sett fortfarande Apples iTunes och iTunes Store. iTunes har samlat listor över podcaster tillsammans med möjligheten att ladda ner podcaster lokalt för när du inte är nära en internetanslutning. iTunes stöder också både video- och ljudpodcasts, något som de flesta andra appar absolut inte gör ett bra jobb med. Du måste ladda ner iTunes från Apples webbplats här. Om du redan är en iPhone- eller iPad-användare är iTunes det bästa valet för att lyssna på podcast i Windows 10 eftersom ditt val synkroniseras tillbaka till din enhet.

Windows Store har en begränsad mängd andra podcasting-appar. Podcasts! Och SlapDash är bland dem. Ingen av podcastapparna i Windows Store är särskilt bra gjort. Som sådan föreslår jag att du hoppar över Windows Store helt för detta om du inte är bekväm med TuneIn.

Webbappar

iTunes är inte perfekt för alla situationer. Att lyssna på podcaster i Windows 10 med iTunes kan suga upp dyrbar batterilivslängd. iTunes är inte heller optimerat för Windows 10 med touch heller. Om du alltid är ansluten till internet med din Windows 10-enhet är det en bra idé att testa några webbappar som är tillgängliga via webbläsaren Microsoft Edge på din enhet. Du kan fästa webbappar i Windows 10 till din Startskärm / Start-meny.

Stitcher

Hur man lyssnar på poddsändningar i Windows 10 (3)

Stitcher är en av premiärleverantörerna av podcasts online. Precis som iTunes samlar företaget podcasts, vilket ger användarna en bättre uppfattning om vilka program de kommer att tycka om. Det ansluter också till det sociala nätverket Facebook för att dela dina lyssningsvanor med andra människor. Användare kan också skapa sina egna spellistor fyllda med ljudpodcasts.

Stitcher-appen är tillgänglig gratis på nätet och har medföljande appar på iPhone och Android.

Pocket gjutningar

Hur man lyssnar på poddsändningar i Windows 10 (4)

Pocket Casts är guldstandarden för podcasting-appar. Det är iPhone- och Android-appar som stöds och utvecklaren Shifty Jelly släppte nyligen Podcasts Casts för Windows Phone. Tyvärr finns det ingen inbyggd app från företaget som låter dig lyssna på podcasts i Windows 10, men det finns en webbapp.

Webversionen av Pocket Casts har molnsynkronisering till företagens andra appar och stöd för video, en sällsynthet idag. Varna, Pocket Casts för webben är inte billigt för $ 9, men det är värt inträdespriset. Pocket Casts är det bästa alternativet för iPhone-, Android- och Windows Phone-användare eftersom det redan finns kompletterande appar tillgängliga på dessa plattformar. Tänk på att dessa appar är separata köp från webbversionen av Pocket Casts.

Lycka till med att lyssna på podcasts i Windows 10. Förhoppningsvis kommer Microsofts nya operativsystemuppgradering och Windows Store att ha några nya alternativ för podcastälskare inom en inte alltför avlägsen framtid. Den kostnadsfria Windows 10-uppgraderingen är tillgänglig för alla som kör Windows 7 eller Windows 8.