Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man lyssnar på Apple Music i upp till 24-bitar/192 kHz – den bästa DAC, hörlurar och högtalare för högupplöst förlustfritt ljud

Medan Dolby Atmos spatialt ljud är kompatibelt med de flesta Apple- och Beats-högtalare och hörlurar, är förlustfritt ljud en annan historia.

Apple har officiellt lanserat Dolby Atmos rumsligt ljud och förlustfritt ljud på Apple Music. För mer information om rumsligt och förlustfritt ljud, samt hur du uppgraderar på iPhone, iPad, Mac och Apple TV, klicka här. Enkelt uttryckt ger förlustfritt ljud en ljudupplevelse av högre kvalitet, vilket ger dig en närmare representation av vad artisten hörde i studion. Uppgraderingarna är tillgängliga för alla Apple Music-prenumeranter på de senaste iOS, iPadOS, macOS och tvOS utan extra kostnad, men din upplevelse kan variera beroende på vilken utrustning du använder.

Apple Music är tillgängligt för streaming i följande format:

  • Hög effektivitet: HE-AAC (cirka 65 kbps)
  • Hög kvalitet: AAC 256 kbps
  • Förlustfri: mellan
    • 16-bitar/44,1 kHz
    • 24-bitar/48 kHz
  • Högupplöst förlustfri: upp till 24-bitar/192 kHz

Över 20 miljoner förlustfria låtar är tillgängliga att streama idag på Apple Music. Hela katalogen med över 75 miljoner låtar kommer att finnas tillgänglig utan förlust i slutet av året. Du hittar Förlust mindre eller Hi-Res Lossless märket på skärmen Spelas nu för alla låtar som redan är tillgängliga. Om varje låt i en release är tillgänglig i förlustfri, kommer du också att se märket på albumets informationssida.

Vilken utrustning behöver jag för att lyssna på förlustfritt och högupplöst förlustfritt ljud?

De inbyggda högtalarna på iPhone, iPad och Mac stöder förlustfri ljuduppspelning, men högtalarna (särskilt på iPhone) är så små att skillnaden i ljudkvalitet kommer att vara försumbar. För att få ut så mycket som möjligt av förlustfritt ljud bör du ansluta en extern uppsättning hörlurar eller högtalare. Alla Apples trådlösa AirPods och Beats hörlurar använder Apples AAC Bluetooth Codec, som tyvärr inte är förlustfri. HomePod och HomePod mini använder för närvarande AAC, men Apple säger att stöd för förlustfritt ljud kommer att komma i en framtida firmware-uppdatering.

Förlustfritt ljud – 24-bitar/48 kHz

Du behöver en kabel för att få ut det mesta av förlustfritt ljud. Det mest prisvärda sättet att lyssna på förlustfritt ljud på din iPhone är att använda Apples Lightning till 3,5 mm adapter för hörlursuttag. Denna lilla adapter brukade inkluderas i förpackningen på iPhone efter att de tappade 3,5 mm hörlursuttaget från sina telefoner. Tyvärr slutade de inkludera adaptern några år senare, men den kan fortfarande köpas, för närvarande för bara $7,99. Adaptern innehåller en digital-till-analog-omvandlare (DAC) som stöder upp till 24-bitar/48 kHz förlustfritt ljud.

Högupplöst förlustfritt ljud

För högre ljudkvalitet än detta behöver du en extern digital-till-analog-omvandlare (DAC). Men innan du rusar ut för att släppa några tusen dollar på din nya hårdvara av audiofilkvalitet för att lyssna på all din favoritmusik i superhögupplöst kvalitet, bör du veta att Apple Musics fullständiga katalog kommer att uppgraderas till förlustfri i slutet av år, de flesta av dessa överstiger inte och kommer inte att överstiga 24-bitar/48 kHz. Jag rekommenderar att du bläddrar igenom din egen Apple Music-katalog och letar efter det Hi-Res Lossless märke för att se hur många av låtarna du lyssnar på som stöder den högre ljudkvaliteten.

Observera också att om ett spår är listat som Hi-Res Lossless, detta betyder att spåret är högre än 24-bitar/48 kHz, men inte nödvändigtvis 24-bitar/192 kHz. Du hittar upplösningen genom att trycka på märket. Många Hi-Res Lossless spår är faktiskt runt 88 till 96 kHz intervallet.

Alla nedanstående DAC:er använder USB, så om du ansluter ett av alternativen till en iPhone eller Lightning iPad, vill du börja med att köpa en Lightning till USB-adapter, till exempel den officiella Apple, som för närvarande är tillgänglig för $24,32 .

24-bitar/96 kHz

Alla AudioQuest DragonFly DAC:er stöder ljud upp till 24-bitar/96kHz, med olika nivåer av ljudkvalitet bland tre färgalternativ nedan.

24-bitar/192 kHz

$949 RME Babyface Pro FS är ett bussdrivet ljudgränssnitt, vilket ger dig en superenkel installation, med en kabel som går från din enhet och en annan till dina hörlurar. Inget behov av skrymmande kraftklossar.

Hörlurar

För ett mördande par trådbundna hörlurar med öppen baksida, kolla in $599 Beyerdynamic DT 1990 Pro.

Om du har en snävare budget, kolla in vår guide till de bästa hörlurarna till varje prisklass.

Högtalare

Kolla in våra bokhylla högtalarguider för några utmärkta par under $100, $200, $300 och $400.