Hur man lyfter den digitala köparens resa

0 Shares

Att ge “en mĂ€nsklig touch” till B2B-sĂ€ljinteraktioner i en digital vĂ€rld krĂ€ver mer Ă€n bara ett empatiskt e-postmeddelande eller telefonsamtal. För att verkligen kunna skilja pĂ„ kvaliteten pĂ„ kundupplevelsen mĂ„ste sĂ€ljteam fokusera sin uppmĂ€rksamhet och sina investeringar pĂ„ att genomföra digitala transformationer med stor genomslagskraft.

Eftersom den digitala marknaden utvecklas snabbt finns hÀr nÄgra sÀtt som sÀljledare kan flytta fram sin positionering i detta virtuella landskap för att möta de nyanserade och stÀndigt förÀnderliga kraven frÄn moderna köpare.

Dra nytta av data

En stor fördel med en rent digital transformation Àr tillgÄngen pÄ dynamisk kunddata. Trots det Àr mÄnga organisationer hÀmmade i sin förmÄga att vara mer datadrivna pÄ grund av den spridda lagringen av data inom organisationssilos. NÀr sÀljteam inte har tillgÄng till samma data som marknadsföring har, Àr det i slutÀndan kunden som drabbas.

Denna data kan ge kraftfulla insikter om dina kunders helhetsupplevelse och hur de interagerar med din organisation. Oavsett om det handlar om att samla in kvalitetsavsiktsdata om potentiella kunder för att kontextualisera ett engagemang eller förstÄ vilka element pÄ din webbplats som signalerar intresse frÄn kunder, skapar denna 360-vy av din kund det möjligt för sÀljare att förfina sin upplevelse frÄn topp till botten.

Denna data kan inte bara ge sÀljteam en skrÀddarsydd förstÄelse för en kunds behov och önskemÄl, utan den har ocksÄ förmÄgan att driva strategin för marknadsföringsteam som producerar innehÄllet som sÀljarna anvÀnder. Faktum Àr att en nyligen genomförd undersökning rapporterar att 67 % av köparna förlitar sig pÄ innehÄll mer i Är Àn föregÄende Är som en resurs för att informera köpbeslut. Marknadsförare bör ocksÄ inkludera rik, relevant data i kundinriktat innehÄll, eftersom moderna köpare har en vÀxande förvÀntning pÄ analytiska insikter för att verifiera pÄstÄenden om produkterbjudanden eller tjÀnster.

Genom att ta sig tid att bearbeta och förstÄ bredden av data till hands, Àr sÀljare positionerade för att stÀlla rÀtt frÄgor, vara förberedda med de mest vÀlgrundade svaren och förutse behoven hos sina potentiella kunder innan potentiella kunder ens inser dem.

Investera i teknik som möjliggör interaktion

NĂ€r det kommer till forskning och övervĂ€gande av produkter och tjĂ€nster Ă€r den mest föredragna metoden för digitala köpare ett “live chat”-alternativ som gör att de kan ha mer informativa interaktioner med leverantörer. Detta överstiger vida antalet potentiella kunder som föredrar att kommunicera via e-post med sina sĂ€ljare, vilket indikerar att köpare förvĂ€ntar sig att svar frĂ„n förfrĂ„gningar Ă€r

Livechatt eller klicka-för-chatt-alternativ Àr kÀnda för att ge kunderna större tillfredsstÀllelse av deras kundtjÀnstupplevelse, samt öka tiderna för webbplatsengagemang och försÀljningsomvandlingar.

Det Àr viktigt att notera att dessa livechattmetoder bör vara pÄlitliga, konsekventa och grundliga. Oavsett om det Àr en kreativt designad chatbot med ett omfattande arkiv av intuitiva svar eller en 24/7 servicelinje med en mÀnniska i andra Ànden, ska potentiella kunder kÀnna sig sÀkra pÄ metodens förmÄga att svara pÄ sina frÄgor med bÄde precision och aktualitet. Annars kan en dÄligt utformad eller minimalt investerad teknik försÀmra förtroendet, vilket fÄr köpare att söka nÀsta leverantör pÄ sin lista.

Var omtÀnksam och dynamisk i personalisering

NÀr du engagerar dig med nya potentiella kunder eller Äterkommande kunder Àr det viktigt för sÀljare att anpassa sina interaktioner sÄ mycket som möjligt och pÄ frÀscha, nya sÀtt. I dessa virtuella tider rÀcker det inte att ha den karisma som vissa framgÄngsrika sÀljare besitter i ansikte mot ansikte-interaktioner. IstÀllet mÄste sÀljare förmedla sin personlighet genom att bygga förtroendefulla relationer med kunder pÄ moderna, genuina och fÀngslande sÀtt.

En metod för att individualisera en sĂ€ljare i ett hav av inkorg Ă€r att bĂ€dda in personliga videor i e-postmeddelanden. Dessa videor behöver inte vara lĂ„nga för att vara effektiva – en kort introduktion eller hĂ€lsning rĂ€cker för att förmedla sĂ€ljarnas personliga investering och engagemang. PĂ„ liknande sĂ€tt kan mĂ„nga sĂ€ljaktiveringsverktyg erbjuda e-postpersonaliseringstokens genom CRM-integration, som bör anvĂ€ndas med varje e-postmeddelande, varje gĂ„ng.

Bedöm, anpassa, utvecklas

Att göra programmatiska förÀndringar i ett företags försÀljningsverksamhet kan vara skrÀmmande och kommer sÀkert att krÀva mer Àn en övernattning. En viktig aspekt att komma ihÄg Àr att dessa förÀndringar bör göras gradvis över tiden, med mÀtvÀrden och resultatindikatorer utvÀrderade lÀngs varje steg pÄ vÀgen.

Företag har större chans att lyckas nÀr de anvÀnder ett iterativt förhÄllningssÀtt till sin digitalisering, stÀndigt omvÀrderar vilka aspekter av deras företags digitala upplevelse som kunderna reagerar mest med och gör lÀmpliga justeringar.

En generell tumregel Àr att kunderna föredrar förenkling, vilket digitaliseringen Àr vÀl rustad att erbjuda. SÀljledare bör stÀlla sig dessa frÄgor under hela sin digitala transformation:

  • Vad Ă€r mĂ„let med vĂ„ra digitala försĂ€ljningsmöjligheter?
  • Är föreslagna Ă€ndringar i linje med dessa mĂ„l?
  • Hur kan vi mĂ€ta framgĂ„ngen för dessa förĂ€ndringar?
  • Hur möter eller övertrĂ€ffar dessa förĂ€ndringar kvaliteten pĂ„ upplevelsen som personliga kanaler ger?

Takeaway

NÀr man gör om ett nytt ramverk för kundupplevelser för den digitala tidsÄldern Àr det viktigt att ha i Ätanke de förÀndringar och utvecklingar som Àr nödvÀndiga för lÄngsiktiga strategiska fördelar. Dessa förÀndringar bör Äterspegla de förÀnderliga preferenserna hos moderna köpare, som Àr vana vid bekvÀmligheten och den förhöjda erfarenheten hos högprofilerade digitala infödda företag.

Genom att utnyttja data, teknik, personaliseringstekniker och en iterativ anpassningsprocess kan marknadsförings- och sÀljteam stÀrka de B2B-kundrelationer som betyder mest och fÄ nya pÄ vÀgen.

0 Shares