Hur man lockar rätt personer till din webbplats

Hur man lockar rätt personer till din webbplats

En av de största utmaningarna vi står inför som marknadsförare är att locka rätt trafik till vår webbplats. Det finns en vanlig missuppfattning bland marknadsförare, särskilt när man börjar med ett nytt system eller en ny metod, att all trafik är bra trafik. Men så är inte fallet.

Trafik kan vara en indikator på att du börjar se några resultat, men det är viktigare att titta på ytterligare mätvärden som omvandlingsfrekvenser från besökare till potentiella kunder och konverteringsfrekvenser från potentiella kunder. När det kommer till trafik är kvalitet viktigare än kvantitet.

Om du med säkerhet kan säga att majoriteten av trafiken du leder till din webbplats omvandlas till leads och sedan omvandlas till kunder, så är det fantastiskt. Men i de flesta fall kommer att gräva i din data avslöja att trafiken inte genererar de resultat du trodde att den var.

Så, vad är tricket för att generera webbplatsbesökare som faktiskt konverterar?

Steg 1: Identifiera din ideala konverteringsväg

Innan du bygger upp några planer eller strategier för din webbplats är det viktigt att först förstå hur du vill att webbplatsbesökare ska engagera sig i din webbplats.

Om du följer den inkommande metoden är syftet med din webbplats att ge dina besökare värde, vilket idealiskt leder till att de konverterar till kunder.

Så här kan den vägen se ut:

 1. Någon har ett problem
 2. De söker efter svar på nätet
 3. Din webbplats kommer upp i sökresultaten
 4. De klickar på länken till bloggen du skrev om det ämnet och läser igenom den
 5. De klickar på CTA längst ner i artikeln som leder till ett premiuminnehållserbjudande och konverterar på formuläret
 6. De blir en kontakt i ditt system och är nu inskrivna i ett fosterprogram eller försäljningsprocess (beroende på deras beredskapsnivå)
 7. De blir din kund

Steg 2: Utveckla dina köparpersonas

Dina köparpersonligheter kommer att fungera som ditt ledstjärna i allt du gör. Buyer personas är en halvfiktiv representation av din idealkund.

För att få besökare att komma till din sida och så småningom bli kunder måste du först förstå vilka dessa personer är och vilka deras vanor och behov är. Dina personas kommer att vägleda ditt innehållsskapande och säkerställa att du skapar relevant och korrekt innehåll som verkligen tillför mervärde för potentiella kunder när de rör sig genom tratten.

När du identifierar dina personligheter finns det några frågor du bör ställa dig själv:

 • Vilken är deras jobbroll eller titel?
 • Är de din mästare?
 • Hur definierar de professionell framgång?
 • Vilka är deras största utmaningar?
 • Vilka nyckelbudskap kommer att resonera med dem?
 • Vilka är deras onlinevattenhål och föredragna sociala mediekanaler?
 • Hur föredrar de att kommunicera (telefon, e-post, etc.)?
 • Vilka smärtpunkter och utmaningar möter de i sitt dagliga arbete?

Steg 3: Utveckla en persona-driven sökordsstrategi

När du har klart definierade köparpersonas kommer du att kunna börja brainstorma innehållsidéer och nyckelord som kommer att resonera med dem. Du har redan beskrivit vad deras smärtpunkter och utmaningar är, så vilka fraser skulle de skriva in i sökfältet för att hitta lösningarna? Dessa kommer att vara en del av din sökordsstrategi.

När vi ger våra kunder råd om val av sökord finns det tre huvudkriterier som vi rekommenderar att använda:

 1. Vad är den månatliga sökvolymen? Vi vill gärna se minst 50.
 2. Vad är svårigheten/tävlingen? Vi gillar att se allt under 0,6.
 3. Är det ett sökord med lång svans? Vi har funnit mer framgång med inriktning på long-tail-sökningar än short-tail-sökningar. Long-tail hänvisar till en fras snarare än bara ett enda ord. Till exempel, “Hur man startar en företagsblogg” skulle vara långsvans och “blogg” skulle vara den korta svansversionen.

När du har sammanställt en lista med sökord kan du börja kartlägga din innehållsstrategi. Tilldela nyckelord till dina blogginlägg, innehållserbjudanden, kampanjer, webbsidor etc.

Steg 4: Börja blogga

Nu när du vet vem du riktar in dig på och vilka sökord du ska använda så att de kan hitta dig, är det dags att implementera din strategi och utveckla innehåll. Att blogga är ett bra sätt att driva kvalificerad trafik till din webbplats.

Här är lite statistik för att bevisa det:

 • B2B-marknadsförare som har bloggar får 67 % fler leads än de som inte har det.
 • Marknadsförare som prioriterar bloggande har 13 gånger större sannolikhet att uppnå en positiv ROI på sina ansträngningar.
 • Bloggar har klassats som den femte mest pålitliga källan för korrekt onlineinformation.

Blogga är en beprövad marknadsföringsstrategi som driver affärsresultat. Varje gång du skriver ett nytt blogginlägg lägger du till ytterligare innehåll på din webbplats och ytterligare en sida indexeras av sökmotorer.

Google använder när en webbplats senast uppdaterades för att informera sökrankningar. Dessutom ger varje blogginlägg ytterligare en möjlighet för dig att bli hittad i sökningar. Och eftersom dina sökord är anpassade till dina personligheter, bör trafiken du attraherar vara de personer du vill ha. Men det kommer inte att hända direkt. Konsekvens är nyckeln när det kommer till bloggande

Du kommer att vilja bestämma hur ofta du kan åta dig att blogga och hålla dig till det schemat. Att blogga kommer inte att ge omedelbara resultat, det tar tid för ditt innehåll att rankas, men när det gör det kommer det att vara värt det.

Steg 5: Bli aktiv på sociala medier

Att marknadsföra ditt innehåll på sociala medier är ett annat bra sätt att driva trafik till din webbplats. Sociala medier är en plats där delning uppmuntras. Genom marknadsföring på sociala medier kan ditt innehåll ha en bredare räckvidd.

Men vi vet också att för någon som precis har börjat med sociala medier kan det kännas som en överväldigande och skrämmande uppgift. Om du för närvarande inte är aktiv på sociala medier rekommenderar vi att du först ställer dig själv frågor som:

 • Var spenderar dina kunder sin tid?
 • Vilka plattformar är de mest aktiva på?
 • Var delar de och engagerar de oftast innehåll med sina nätverk?
 • Var är den största publiken för din bransch?

Genom att ställa dessa frågor till dig själv kan du börja få en känsla för vilka kanaler din bransch faktiskt är aktiv på. Du vill inte spendera massor av tid på Twitter om ingen av dina framtidsutsikter eller andra tankeledare är på Twitter. Du kommer inte att se något engagemang eller ROI från det.

När du vet var du vill lägga ditt fokus när det gäller kanal, utveckla en redaktionell kalender för sociala medier som hjälper dig att hålla ett schema. Det finns massor av verktyg där ute som kan hjälpa dig att schemalägga dina inlägg på sociala medier i förväg, men du kommer fortfarande att behöva spendera tid varje dag på att komma igång och engagera dig med andra.

Många människor fokuserar för mycket på att publicera och marknadsföra sitt eget innehåll när de först blir aktiva på sociala medier. Även om det är viktigt att marknadsföra dig själv är sociala medier platsen för att interagera med och dela andras innehåll också. Du kan dela dina egna blogginlägg med tillagda tankar och frågor för att engagera publiken. Du kan också dela branschnyheter med dina följare och kommentera andras inlägg.

Om du kan få kontakt med potentiella kunder på sociala medier kan du ha den konversationen där och hoppa vidare i köpprocessen.

Steg 6: Betald annonsering

När du skapar innehåll som du vet kommer att tjäna dina potentiella kunder väl, är organisk trafik ett bra sätt att generera potentiella kunder. Men att ranka organiskt för dessa superkonkurrenskraftiga sökord kan ta tid.

Betald annonsering kan hjälpa dig att förstärka ditt inkommande innehåll, hjälpa dig att få dragkraft i sökresultat och domänauktoritet. Detta kan göras i form av betald sökning, betalda sociala och displaykampanjer.

Dina betalda annonseringsinsatser måste vara målmedvetna och mätbara. Se till att du går efter rätt nyckelord för ditt innehåll och dina köparpersonligheter.

Som vi sa tidigare vill du fokusera på att få in kvalificerad trafik som kommer att konvertera, inte trafik som kommer till din webbplats och lämnar direkt eftersom de inte passade rätt.

Slutgiltiga tankar

Nu när du har lockat besökare till din webbplats är ditt arbete inte klart. Att få en besökare att se en artikel leder förmodligen inte direkt till en konvertering. Därmed inte sagt att det inte kan hända, men för det mesta kommer det att krävas mer än en bra artikel för att förvandla trafik till kunder.

Efter att ha skapat innehåll för att locka människor till din webbplats bör du utveckla strategier för att ge potentiella kunder mer relevant innehåll i deras inkorg när de har konverterat. Du kan ge dem möjlighet att prenumerera för att få ditt innehåll regelbundet oavsett om det är månadsvis eller veckovis.

En annan viktig del av processen är att se till att du återbesöker det befintliga innehållet på din webbplats för uppdateringar. Detta är bra för både Google och dina köpares upplevelse.

Alla dessa saker kommer att hjälpa dig att bygga en relation med dessa potentiella kunder tills de är redo att konvertera och bli din kund på sina egna villkor.

Relaterade Artiklar

Back to top button