Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man låser upp Bootloader på Sony Xperia-telefoner

Den här guiden förklarar hur du enkelt kan låsa upp starthanteraren för Sony Xperia-telefoner. Sony skickar sina Android-drivna enheter med en låst starthanterare för att säkerställa säkerhet och tillförlitlighet, men användare har möjlighet att låsa upp starthanteraren och fortsätta med att installera programvara från tredje part. Denna programvara från tredje part inkluderar alla kompatibla anpassade ROM-skivor, återställningar, kärnor och till och med rotpaket. Ett antal modifierade appar kan bara installeras på en telefon med en olåst bootloader.

Att låsa upp bootloadern ogiltigförklarar din garanti men för åldrande telefoner eller telefoner som har lämnats utanför officiell support är detta den enda metoden för att hålla dem uppdaterade på ett eller annat sätt. För att låsa upp din Sony bootloader följ bara stegen nedan. Vi rekommenderar att du går igenom guiden minst en gång innan du faktiskt implementerar. Och precis som med alla andra Android OEM, kommer upplåsning av bootloader att torka din telefon helt; så säkerhetskopiera allt innan du fortsätter.

Lås upp bootloader på Sony Xperia-telefoner

Om du vill köra experimentella Android-versioner av Sony som är officiella måste du låsa upp din bootloader. Själva processen är lite lång men lätt att utföra. Här på Team Android täcker vi dagligen flera anpassade ROMs tillsammans med andra guider som kretsar kring programvara från tredje part – som alla har en olåst starthanterare som den primära förutsättningen.

Om du ändrar dig kan du alltid återställa telefonen till fabriksinställningarna med Sony Xperia Companion.

Hur man låser upp Bootloader för Sony Xperia-telefoner

Upphäver garantin

I likhet med alla andra Android OEM, om du låser upp bootloadern på din Sony Xperia-enhet, betyder det att du kan ogiltigförklara den officiella garantin. Alla dessa detaljer har bifogats din telefons användarmanualer som en del av den officiella garantin.

Om något händer med din enhet och du behöver skicka in telefonen till Sonys support, kommer de inte att kunna diagnostisera problemet korrekt på grund av modifierad programvara. De kommer att ersätta olika komponenter och återställa programvaran innan de kontrollerar enheten. Och viktigast av allt, du kan bli debiterad extra för de utbytta komponenterna.

Inblandade risker

Det finns flera risker med att modifiera telefonens programvara. I värsta fall kan din Sony-enhet inte fungera, orsaka fysiska skador eller materiella skador på grund av att telefonen överhettas.

En annan sak att notera här är att visst DRM-skyddat innehåll på din telefon kommer att bli otillgängligt på grund av att DRM-säkerhetsnycklar tas bort. Detta kan också hindra de flesta bankappar från att fungera korrekt. Det finns en fix på detta med Magisk och Magisk Hide, men du måste först rota din telefon.

Låt oss nu fortsätta med handledningen nedan och låsa upp bootloader för din Sony-telefon.

Hur man låser upp Bootloader för Sony Xperia-enheter

Vi har satt ihop en detaljerad steg-för-steg-instruktionsguide för hur du låser upp bootloader för Sony-telefoner. Läs varje rad noggrant. Vi föreslår att du läser handledningen en gång innan du faktiskt utför den på din telefon.

VIKTIG: Att låsa upp din enhet kan ogiltigförklara hela eller delar av din garanti från Sony.

Steg 1 – Gå till den officiella sidan för Unlock Bootloader.

Hur man låser upp Bootloader för Sony Xperia-telefoner

Steg 2 – Scrolla ner och välj den enhet du vill låsa upp — vi kommer att använda Xperia XZ3 som exempel. Innan du skickar in IMEI måste du se till att din enhet är upplåsbar. För att ta reda på hur följ bara stegen på den officiella webbplatsen eller som visas på skärmdumpen nedan. Den här delen är inte enhetsspecifik och koden som visas är universell för Sony-enheter.

Hur man låser upp Bootloader för Sony Xperia-telefoner

Steg 3 – Ange enhetens IMEI-ID och godkänn villkoren – för surfplattor kan du använda IDID eller MEID.

Steg 4 – Se nu till att du har USB-drivrutiner tillsammans med Fastboot installerade och konfigurerade. Om inte, hänvisa till våra enkla guider för båda:

Steg 5 – Gå till menyn Om enhet på din Xperia-enhet. Klicka på byggnumret flera gånger tills du får ett meddelande som indikerar att utvecklaralternativen har aktiverats.

Steg 6 – Från utvecklaralternativen, aktivera USB-felsökning och anslut din telefon till din dator.

Steg 7 – Stäng av din enhet.

Steg 8 – Nu medan du håller volym upp-knappen på din Xperia-enhet, anslut den till USB-porten på din PC.

Steg 9 – Om du har ställt in fastboot i din System32-mapp kan du göra detta i vilket kommandofönster som helst, annars bläddra till din Android SDK-installation då Plattformsverktyg. Medan du håller Flytta, högerklicka på musen och välj “Öppna kommandofönster här”.

Hur man låser upp Bootloader för Sony Xperia-telefoner

Steg 10 – På Sonys webbplats kommer du att se alla steg som vi har förklarat tidigare. Scrolla ner till den sista proceduren. Här kommer du att se ett kommando skrivet som startar något i stil med följande

fastboot oem unlock 0x<insert your unlock code>

Steg 11 – Kopiera följande kommando och klistra in i kommandofönstret du öppnade i Steg 9. Tänk på att när du trycker på Enter efter detta kommer din garanti att upphöra att gälla och all data kommer att raderas från telefonen.

Det är allt. Din Sony-enhet har nu en olåst starthanterare. Det betyder att du kan installera anpassade ROM-skivor, flasha en anpassad återställning och utföra andra systemjusteringar på din Sony-telefon nu.