Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man låser upp Bootloader för HTC-enheter

Denna handledning hjälper dig att låsa upp bootloader av HTC-telefoner, det officiella sättet. HTC-enheter kom alltid med en låst bootloader och du måste låsa upp bootloader manuellt på HTCDev-webbplatsen. Varför måste du låsa upp bootloader? Utvecklare som gör anpassade ROM-skivor och andra tweaks för telefonen kräver en olåst bootloader.

Varför låsa upp bootloader på din HTC-enhet? Du kommer att kunna installera anpassade/modifierade ROM-skivor, flasha en anpassad återställning som skulle ge dig massor av funktioner och installera andra tweaks som kräver full systemåtkomst. Låt oss gå vidare med handledningen och låsa upp bootloadern för din HTC-telefon.

Lås upp Bootloader för HTC-telefoner

Varning: Alla verktyg, mods eller ROM som nämns nedan tillhör sina respektive ägare/utvecklare. Vi (TeamAndroid.com) eller utvecklarna ska inte hållas ansvariga om du skadar eller murar din enhet. Vi har inte dig på vapen för att testa den här handledningen 😉

Här är några saker du måste tänka på och vara försiktig med innan du fortsätter:

  1. Du måste ansluta din HTC Android-telefon till datorn. För det, se till att du har installerat USB-drivrutinerna på rätt sätt. Om inte, kan du ladda ner de senaste officiella drivrutinerna från vårt avsnitt med Android USB-drivrutiner.
  2. Ditt telefonbatteri bör vara 80-85 % laddat. Om din telefon slocknar plötsligt på grund av batteri, under blinkande ROM-skivor eller när du installerar mods och uppdateringar – kan din telefon dö permanent.
  3. Säkerhetskopiera alla dina viktiga data som du kan behöva eftersom upplåsning av din bootloader kommer att radera/torka all din data.
  4. Denna handledning är endast för olåsta HTC-telefoner. Operatörs-/nätverkslåsta HTC-telefoner stöds inte av denna handledning.

Låt oss nu fortsätta med handledningen nedan och låsa upp bootloader för din HTC-enhet.

Hur man låser upp Bootloader för HTC-telefoner

Vi har satt ihop en detaljerad steg-för-steg-instruktionsguide för hur du låser upp bootloader för din HTC-enhet. Läs varje rad noggrant. Vi föreslår att du läser handledningen en gång innan du faktiskt utför den på din telefon.

NOTERA: För att förhindra obehörig åtkomst till dina data, kommer upplåsning av bootloader att radera all personlig data från din enhet inklusive applikationer, textmeddelanden och personliga inställningar.

VIKTIG: Att låsa upp din enhet kan ogiltigförklara hela eller delar av din garanti från HTC.

Steg 1 – Gå till webbplatsen HTCDev.com.

Hur man låser upp Bootloader för HTC-enheter

Steg 2 – Klicka på “Registrera” och skapa ett konto på HTCDev-webbplatsen.

Hur man låser upp Bootloader för HTC-enheter

Steg 3 – Aktivera ditt konto. Logga in och gå till huvudsidan för HTCDev.

Steg 4 – Klicka på knappen “Lås upp Bootloader” och klicka på knappen “Kom igång”.

Hur man låser upp Bootloader för HTC-enheter

Steg 5 – Välj “Alla andra modeller som stöds” från rullgardinsmenyn och klicka sedan på knappen “Börja låsa upp Bootloader”.

HTC unlock bootloader

Steg 6 – Läs noggrant varningsmeddelandet och tryck sedan på ‘Ja’-knappen.

Hur man låser upp Bootloader för HTC-enheter

Steg 7 – Markera båda rutorna i popuprutan Juridiska villkor. Tryck nu på knappen “Fortsätt att låsa upp instruktioner”.

Lås upp bootloader för HTC-telefoner

Steg 8 – Ladda ner Android SDK Platform-Tools (Fastboot) om du inte redan har och extrahera det i C:-enheten (eller var som helst på din dator).

Steg 9 – Håll ned strömknappen på din HTC-enhet i 10 sekunder för att stänga av den helt.

Steg 10 – Gå nu till Bootloader Mode på din enhet. Hur? Tryck på Volym ned och Power för att starta enheten i Bootloader-läge.

Hur man låser upp Bootloader för HTC-enheter 1

Steg 11 – Använd volymknapparna för att välja uppåt eller nedåt. Markera Fastboot och tryck på strömknappen för att välja.

Hur man låser upp Bootloader för HTC-enheter 2

Steg 12 – Anslut din HTC-enhet till datorn via en USB-kabel.

Hur man låser upp Bootloader för HTC-enheter 3

Steg 13 – Öppna nu Kommandoprompt. Hur? Klicka på Start-knappen och skriv ‘cmd’ (utan citattecken) och tryck på Retur.

Kommandotolk - Windows

Steg 14 – I kommandotolksfönstret skriver du följande kommando och trycker på Retur.

cd c:fastboot

Fastboot-läge

Steg 15 – Skriv nu följande kommando och tryck på Enter.

fastboot oem get_identifier_token

Steg 16 – Du kommer att se en lång textsträng (identifieringstoken). Vad ska man göra nu? Öppna den här sidan på HTCDev.

Steg 17 – Följ nu instruktionerna som ges där för att välja och kopiera text från kommandotolken.

Steg 18 – När du har kopierat den, klistra in den identifierande token i rutan längst ner på den HTCDev-sidan och klicka sedan på Skicka.

Hur man låser upp Bootloader för HTC-enheter 4

Steg 19 – Du kommer att få ett e-postmeddelande från HTC (på den registrerade e-posten) med en länk till den andra delen av instruktionerna och din “Unlock_code.bin”-fil bifogad.

Steg 20 – Ladda ner “Unlock_code.bin” och spara den i din Fastboot-mapp (C:fastbooot i vårt fall).

Steg 21 – Skriv nu följande kommando i Kommandotolken och tryck på Enter.

fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin

Steg 22 – Kolla din telefon. Läs instruktionerna på skärmen. Tryck på Volym upp för att acceptera och strömknappen för att bekräfta.

Det är allt. Din HTC-enhet har nu en olåst starthanterare. Det betyder att du kan installera anpassade ROM-skivor, flasha en anpassad återställning och utföra andra systemjusteringar på din HTC-telefon nu.