Hur man läser QR-kod på din Android utan att använda någon app

0 Shares

QR-koden är något som har blivit standard i våra dagliga liv, och vissa människor vet fortfarande inte hur man läser den här koden med sin mobiltelefon. Så i den här snabbguiden ska vi titta på flera sätt att göra detta med din telefon, utan några svårigheter.

I den här artikeln hittar du:

Metoder för att läsa QR-kod

Det finns många appar för skanning av QR-koder, men dessa appar kan konsumera onödigt utrymme på din telefon. Det kan också vara överflödigt att ha en app för detta om din egen mobiltelefon redan gör detta. Dessa pixlade rutor som kallas QR-koder har hittats överallt.

De fungerar som reklam eller finns på matförpackningar, visitkort och mer. Dessa koder innehåller mycket information, eller leder dig till någon webbplats, så de är mycket användbara. Förut var vi vana vid att använda streckkoder, men även det har utvecklats med tiden. Låt oss se nedan hur man läser QR-koder med vissa saker som redan finns på din mobiltelefon.

Använd din Android-kamera

Det stämmer att du inte läste så fel, vissa mobiltelefoner har en QR-kodläsare inbyggd i sin egen kamera, så för att använda detta följ stegen nedan.

  1. Öppna telefonens kamera och peka på en QR-kod.
  2. Om ett meddelande visas trycker du på skärmen.läs qr-koden med din kamera
  3. Om ingenting visas gå till inställningar kameran och aktivera läsaren.aktivera qr-kodläsaren

Om du, när du provade det här alternativet, upptäckte att det inte fungerade särskilt bra, måste du använda applikationer istället. Men här kommer vi att rekommendera det bästa för dig, och kom ihåg att denna applikation redan är installerad på många mobiltelefoner. Låt oss ta reda på mer nedan.

Använd Google Lens

Google Lens-appen

Google Lens är en funktion som finns på många telefoner, men du kan installera den genom att klicka här. Du kan enkelt komma åt den här funktionen genom att aktivera Ok Google. Genom att göra detta kommer en kamera att visas och du kommer att kunna använda denna fantastiska funktion. Låt oss se nedan om hur du använder själva appen för QR-kodsskanningsfunktioner.

  1. När du går in i applikationen kommer du att bli tillfrågad om tillåtelse för kameran, ge nödvändiga behörigheter.
  2. Sedan är det bara att peka på en QR-kod så kommer allt att visas enligt nedan.

google lins fungerar

För att komma åt funktionen utan appen, säg Ok Google och tryck på samma ikon som visas i bilden nedan.

ikon på google lins

Ett annat sätt att läsa QR-koder är att använda de smarta assistenter som mobiltelefoner erbjuder. En av dem är Bixby som finns på Samsungs mobiltelefoner. Låt oss ta reda på mer om henne nedan.

Använd Bixby

bixby assistent

Googles virtuella assistent har en fantastisk funktion som heter Bixby vision. Med den kan du enkelt hitta och upptäcka saker. En av dessa saker inkluderar att skanna QR-koden. Så aktivera bara Bixby-vyn och använd den för din kod. Kom ihåg att den här assistenten endast är tillgänglig på Samsung-mobiltelefoner.

Slutsats

Med den här omfattande guiden lär vi oss olika metoder för att läsa QR-kod utan att nödvändigtvis behöva en ny app. Lyckades du följa alla steg vi såg? Har du några frågor? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

0 Shares