Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man låser profil på Facebook [Two Ways]

Facebook är den populära och mest använda sociala medieplattformen i världen. Det hjälper att dela bilder, artiklar, länkar och många fler. Facebook introducerade en ny säkerhetsfunktion som heter Facebook Lock Profile. Den här funktionen kommer att hjälpa användare att dölja sina profiler för främlingar och ge extra säkerhet till deras onlinenärvaro. När du har låst din profil kommer personer som inte finns på din väns lista inte att kunna se eller dela din profilinformation. Du kan låsa din Facebook-profil antingen genom att använda en smartphone eller stationär dator.

Hur Facebook-låsprofilen fungerar

Facebooks låsprofil är en sekretessfunktion som ger mer säkerhet till ditt konto. När låsprofilen är påslagen kommer din profil att ha den nedan nämnda begränsningen.

FYI: Låsprofilen på Facebook kommer inte att påverka din väns lista. Dina Facebook-vänner kommer att ha samma åtkomst oavsett om du slår på/stänger av låsprofilen. Om du inte är säker på ett konto, ta bort kontot från din Facebook-vänlista.

  • Din Facebook-profil och ditt omslagsfoto kan inte ses eller laddas ner av någon som inte finns på din väns lista. Om du vill kan du också ta bort din Facebook-profilbild manuellt.
  • Okända användare kan inte se dina inlägg, album, intressen och mer.
  • Dina berättelser kommer inte att vara synliga för okända användare.
  • I samma ögonblick som du aktiverar låsprofil kommer alla dina tidigare inlägg som delas i den offentliga taggen att ändras till Vänner.
  • Tidslinjen och tagggranskning kommer att aktiveras. Det betyder att dina vänner måste begära att du taggar dig på deras berättelser och inlägg.
  • Endast en del av din Om-information (max. 5 detaljer) kommer att vara synlig. Information som hemstad, utbildning, födelsedatum och så vidare kommer att döljas.
  • Låsprofilen påverkar inte vänförfrågan. Vem som helst kan skicka vänförfrågan till dig och du kan skicka förfrågan till vem som helst.
  • Låsprofilen har heller ingen inverkan på meddelanden. Vem som helst kan skicka meddelanden till dig och du kan skicka meddelanden till vem som helst.
  • Om någon försöker komma åt din profil som inte är din Facebook-vän får han/hon meddelandet “Den här profilen är låst”.

Hur man låser profil på Facebook [Andorid/iOS]

[1] Öppna Facebook app på din smartphone.

[2] Flytta till din profil och klicka på Mer alternativ.

[3] Klicka sedan på Lås profil alternativ.

[4] Nu är det bara att trycka på Lås din profil för att bekräfta det.

[5] Nu är din Facebook-profil låst.

Hur man låser profil på Facebook med PC

[1] Öppna Facebooks webbplats i din webbläsare.

[2] Logga in med ditt Facebook-konto.

[3] Gå till din Profil.

[4] Klicka på tre prickar ikonen bredvid Redigera profil knapp.

[5] Välj Lås profil alternativ.

[6] Här får du ett popup-meddelande som säger hur låsning fungerar.

[7] Tryck på Lås din profil för att bekräfta ditt val.

Det här är stegen som du måste följa för att låsa din Facebook-profil. Du kan också låsa upp den när du vill genom att bara trycka på Lås upp profil från menyn Profil.

Använd kommentarsektionen nedan för att skicka frågor och feedback relaterade till detta inlägg. Följ vår Facebook och Twitter sidor för att få omedelbara uppdateringar om våra artiklar.