Hur man lÀgger till specialtecken pÄ Windows 10-tangentbordet

0 Shares

QWERTY-tangentbordet Àr vad vi alla Àr vana vid att anvÀnda. Den Àr mycket modern och ger snabb Ätkomst till de 26 bokstÀverna i alfabetet, siffertangenter, skiljetecken och nÄgra specialtecken. Men om du av nÄgon anledning behöver skriva pÄ ett annat sprÄk kan saker och ting bli komplicerade eftersom du kommer att behöva mycket fler specialtecken.

Kanske tror du att du har sett flera pÄ tangentbordet och det Àr sant att du inte har fel. Men det finns mÄnga andra karaktÀrsvariationer som inte Àr lÀtta att hitta. SÄ lÄt oss se hur du kan göra detta pÄ Windows 10.

Hur man anger specialtecken pÄ det virtuella tangentbordet

Den första, och förmodligen enklaste, metoden Àr att anvÀnda skÀrmtangentbordet i Windows 10. Det visas som standard nÀr du anvÀnder surfplattan, men du behöver inte. LÄt oss se hur du kommer Ät den hÀr funktionen i steg-för-steg nedan:

 1. PÄ Windows 10-skrivbordet högerklickar du pÄ valfritt ledigt utrymme i aktivitetsfÀltet och klickar visa virtuell tangentbordsknapp.
 2. Den virtuella tangentbordsikonen bör visas bredvid tid och datum i aktivitetsfÀltet.PÄ bilden ser vi logotypen för det virtuella tangentbordet
 3. Klicka pÄ den och sedan öppnas det virtuella tangentbordet.
 4. HÀrifrÄn trycker du och hÄller pÄ bokstaven som har specialtecknet du vill lÀgga till. Dessutom finns det mÄnga fler alternativ genom att trycka pÄ knappen &123.PÄ bilden ser vi genvÀgen som har fler specialtecken

Hur man skriver in specialtecken med emoji-tangentbordet

Emojis Àr ofta svÄra att hitta och anvÀnda pÄ datorer, men Windows 10:s emoji-tangentbord gör detta mycket enklare. Men hÀr finns ocksÄ en sektion med en mÀngd olika specialtecken. Se hur du anvÀnder den hÀr funktionen:

 1. hÄll nere Windows-nyckel och tryck pÄ periodnyckel.
 2. Emoji-nyckelfönstret öppnas och du kommer att se en mÀngd olika emojis som du kan anvÀnda. Men utöver det kommer du att se en omega-symbol, klicka pÄ den.
 3. Du kommer nu att se en mÀngd olika specialtecken. Den nedersta raden fungerar ocksÄ som en meny, sÄ det finns mycket fler alternativ Àn vad du kan se pÄ skÀrmdumpen.PÄ bilden ser vi emoji-nyckelmenyn

Ange specialtecken med hjÀlp av teckenkarta

Om du inte fick det, eller inte gillade nÄgot av alternativen, finns det ett mer traditionellt. MÀnniskor Àr mer bekanta med det hÀr lÀget eftersom det Àr det Àldsta och det fungerar fortfarande bra idag. LÄt oss se nedan hur du kan anvÀnda karaktÀrskartan.

 1. I sökfÀltet bredvid Start-menyn, skriv KaraktÀrens karta och vÀlj appen som kommer att visas.
 2. Fönstret som visas Àr som det vi sÄg tidigare, sÄ det kan anvÀndas pÄ liknande sÀtt. Den största skillnaden hÀr Àr en lÄng lista istÀllet för flikar för att separera kategorierna.
  I bilden ser vi det sista förslaget karaktÀrskartan

avslutande

Vi hoppas att dessa sÀtt har hjÀlpt dig att anvÀnda specialtecken. Det Àr verkligen hÀftigt nÀr vi lÀr oss nya saker frÄn Windows 10, eller hur? Lyckades du göra det pÄ alla sÀtt? SÀg i kommentarerna nedan.

0 Shares