Hur man lägger till specialtecken på Windows 10-tangentbordet

QWERTY-tangentbordet är vad vi alla är vana vid att använda. Den är mycket modern och ger snabb åtkomst till de 26 bokstäverna i alfabetet, siffertangenter, skiljetecken och några specialtecken. Men om du av någon anledning behöver skriva på ett annat språk kan saker och ting bli komplicerade eftersom du kommer att behöva mycket fler specialtecken.

Kanske tror du att du har sett flera på tangentbordet och det är sant att du inte har fel. Men det finns många andra karaktärsvariationer som inte är lätta att hitta. Så låt oss se hur du kan göra detta på Windows 10.

Hur man anger specialtecken på det virtuella tangentbordet

Den första, och förmodligen enklaste, metoden är att använda skärmtangentbordet i Windows 10. Det visas som standard när du använder surfplattan, men du behöver inte. Låt oss se hur du kommer åt den här funktionen i steg-för-steg nedan:

 1. På Windows 10-skrivbordet högerklickar du på valfritt ledigt utrymme i aktivitetsfältet och klickar visa virtuell tangentbordsknapp.
 2. Den virtuella tangentbordsikonen bör visas bredvid tid och datum i aktivitetsfältet.På bilden ser vi logotypen för det virtuella tangentbordet
 3. Klicka på den och sedan öppnas det virtuella tangentbordet.
 4. Härifrån trycker du och håller på bokstaven som har specialtecknet du vill lägga till. Dessutom finns det många fler alternativ genom att trycka på knappen &123.På bilden ser vi genvägen som har fler specialtecken

Hur man skriver in specialtecken med emoji-tangentbordet

Emojis är ofta svåra att hitta och använda på datorer, men Windows 10:s emoji-tangentbord gör detta mycket enklare. Men här finns också en sektion med en mängd olika specialtecken. Se hur du använder den här funktionen:

 1. håll nere Windows-nyckel och tryck på periodnyckel.
 2. Emoji-nyckelfönstret öppnas och du kommer att se en mängd olika emojis som du kan använda. Men utöver det kommer du att se en omega-symbol, klicka på den.
 3. Du kommer nu att se en mängd olika specialtecken. Den nedersta raden fungerar också som en meny, så det finns mycket fler alternativ än vad du kan se på skärmdumpen.På bilden ser vi emoji-nyckelmenyn

Ange specialtecken med hjälp av teckenkarta

Om du inte fick det, eller inte gillade något av alternativen, finns det ett mer traditionellt. Människor är mer bekanta med det här läget eftersom det är det äldsta och det fungerar fortfarande bra idag. Låt oss se nedan hur du kan använda karaktärskartan.

 1. I sökfältet bredvid Start-menyn, skriv Karaktärens karta och välj appen som kommer att visas.
 2. Fönstret som visas är som det vi såg tidigare, så det kan användas på liknande sätt. Den största skillnaden här är en lång lista istället för flikar för att separera kategorierna.
  I bilden ser vi det sista förslaget karaktärskartan

avslutande

Vi hoppas att dessa sätt har hjälpt dig att använda specialtecken. Det är verkligen häftigt när vi lär oss nya saker från Windows 10, eller hur? Lyckades du göra det på alla sätt? Säg i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button