Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man lägger till, inaktiverar och tar bort konton i Notes-appen

Notes-konton Mac

Notes-appen är en fantastisk anteckningsapp som synkroniseras över dina Apple-enheter. Och en av dess utmärkande funktioner är att du kan använda den med olika kontotyper förutom iCloud, som Google eller Outlook.

Du kan lägga till konton i Notes-appen och lika enkelt kan du ta bort dem. Dessutom kan du tillfälligt inaktivera ett konto från Notes-appen och sedan återaktivera det senare om du vill.

Den här handledningen visar hur du lägger till, inaktiverar och tar bort konton i Notes på Mac och iOS.

Hantera dina Notes-konton

Lägg till ett konto i Notes på Mac

För att lägga till ett konto i Notes som du inte har konfigurerat ännu på din Mac (Systeminställningar > Internetkonton), följ dessa steg.

1) Öppna Anteckningar och klicka Anteckningar > konton.

2) Välj din kontotyp till höger (eller välj Lägg till annat konto om ditt inte finns med i listan) och följ anvisningarna för att logga in, verifiera och lägga till kontot.

3) När du tillfrågas, markera kryssrutan för Notes tillsammans med alla andra du vill använda kontot för som Mail eller Kalender.

Kontrollera Notes Internet Accounts Mac

Nu när du går tillbaka till Notes-appen bör du se ditt nya konto i det vänstra sidofältet. Om sidofältet inte visas klickar du på Visa mappar knappen i verktygsfältet.

Inaktivera ett konto i Notes

Om du vill sluta använda Notes för ett av dina konton, men inte vill ta bort kontot, är det enkelt.

Det här är den idealiska lösningen om du fortfarande vill använda det kontot för andra appar som Mail och Kalender eller tror att du kanske vill använda det för Notes igen på vägen.

1) Öppna Anteckningar och klicka Anteckningar > konton.

2) Välj ditt konto från listan till vänster.

3) Avmarkera lådan för Anteckningar i de tillgängliga apparna.

Avmarkera Notes Internet Accounts Mac

Ditt konto ska inte längre visas i Notes-sidofältet.

Även om dina anteckningar för det kontot inte längre visas i appen, är de fortfarande tillgängliga om du återaktiverar kontot.

Till återaktivera ett konto i Notes, följ samma steg som ovan och kolla upp lådan för Anteckningar ännu en gång.

Ta bort ett konto från Notes

Om du har ett konto som du inte längre använder kan du ta bort det helt tillsammans med dess sparade anteckningar från Notes-appen.

* Tänk bara på att detta kommer att ta bort det kontot helt från din Mac och från alla andra appar som du letade efter när du konfigurerade det, som Mail eller Kalender. *

1) Öppna Anteckningar och klicka Anteckningar > konton.

2) Välj ditt konto från listan till vänster.

3) Klicka på minustecken knappen längst ned i listan.

4) Bekräfta att du vill ta bort kontot genom att klicka OK.

Ta bort Notes Internet Accounts Mac

Lägg till ett konto i Notes på iPhone och iPad

För att lägga till ett konto i Notes som du inte har konfigurerat ännu på din iOS-enhet, följ dessa steg.

1) Öppna inställningar och välj Lösenord och konton.

2) Bläddra till botten och tryck på Lägg till konto.

3) Välj din kontotyp (eller välj Annat om ditt inte finns med) och följ anvisningarna för att logga in, verifiera och lägga till kontot.

4) När du tillfrågas, aktivera växla för Notes tillsammans med alla andra du vill använda kontot för som Mail eller Kalender och tryck på Spara.

Aktivera Notes Nytt konto iPhone

Inaktivera ett konto i Notes

Du kan inaktivera ett konto i Notes på iOS lika enkelt som på Mac; Dina anteckningar för det kontot kommer dock att tas bort från din enhet.

1) Öppna inställningar och välj Lösenord och konton.

2) Välj kontot och stäng av växla för Notes.

3) Du kommer att bli ombedd att bekräfta denna åtgärd eftersom anteckningar för kontot kommer att raderas. Tryck på om du är säker Radera från min iPhone (iPad).

Inaktivera Notes-konto iPhone

Ta bort ett konto från Notes

Om du har ett konto som du inte längre använder kan du ta bort det helt tillsammans med dess sparade anteckningar från Notes-appen.

* Tänk bara på att detta kommer att ta bort det kontot helt från din enhet och från alla andra appar som du aktiverade för det när du konfigurerade det, som Mail eller Kalender. *

1) Öppna inställningar och välj Lösenord och konton.

2) Välj kontot och tryck på Radera konto.

3) Du kommer att bli ombedd att bekräfta den här åtgärden så om du är säker trycker du på Ta bort från min iPhone (iPad).

Ta bort anteckningar och konto iPhone

Slår ihop det

Att lägga till konton som du vill använda i Notes-appen kunde inte vara enklare. Och om du tillfälligt vill inaktivera en eller behöver ta bort en helt, är stegen lika enkla.

Använder du flera konton i Notes-appen eller föredrar du att bara hålla det till ett minimum? Låt oss veta dina tankar nedan eller på Twitter!

Och för mer hjälp med anteckningar, ta en titt på hur du visar bilagor för dina anteckningar eller förvandlar anteckningar till påminnelser.