Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man lägger till flera nummer till en enda kontakt i iOS 7

Du har förmodligen massor av kontakter, och var och en av dessa kontakter har troligen flera telefonnummer och e -postadresser (som deras hemtelefonnummer och deras arbetsnummer). Alla har sitt eget system för att hantera den här typen av kaos, men iOS 7 gör det väldigt enkelt och organiserat, och det är väldigt enkelt att lägga till flera nummer till en enda kontakt.

Dessutom har du också möjlighet att slå samman dubbletter av kontakter om ditt nuvarande system omfattar en kontakt per telefonnummer. Det vill säga, du har en Bob Smith med sitt hemtelefonnummer och du har ett annat Bob Smith som är hans arbetstelefonnummer. Du kan enkelt slå ihop dessa två så att båda numren listas under en enda kontakt. Så här gör du allt detta.

Kontakter

Lägga till flera nummer till en enda kontakt

I iOS 7 (liksom tidigare iOS -versioner kan du ha flera telefonnummer och e -postadresser kopplade till en enda kontakt. Börja först med att öppna Kontakter app för att se en lista över alla dina kontakter. Du kan också komma till samma skärm genom att öppna Telefon app och knacka på Kontakter fliken längst ner.

Om du börjar med en ny kontakt trycker du på + logga in i det övre högra hörnet och ange namnet på din kontakt. Därefter ser du ett fält som säger lägg till telefon. Klicka på det och ange ett av kontaktens telefonnummer. Knacka på Hem till vänster för att ange vilken typ av nummer det är (hem, arbete, fax och till och med ett alternativ för iPhone).

2013-11-01 16.13.04

När du har angett numret och gett det en etikett trycker du på Gjort i det övre högra hörnet. Du ser kontaktens nummer listat och du kan lägga till ett annat nummer precis under det där du ser lägg till telefon om igen. Upprepa processen ovan för att lägga till ett andra nummer och så vidare. Du kan göra exakt samma sak med e -postadress precis nedanför.

Detta fungerar också när du redigerar en befintlig kontakt. Klicka bara på deras namn och tryck Redigera i det övre högra hörnet. Du kan sedan lägga till ett annat telefonnummer till listan.

Slå samman flera nummer till en enda kontakt

Så låt oss säga att du redan har grävt dig ett hål och har dubblettkontakter men med olika telefonnummer (eftersom du inte visste att du kunde associera flera nummer med en enda kontakt). Inte allt hopp går förlorat här. Klicka bara på en av dessa kontakter för att öppna den, tryck på Redigera i det övre högra hörnet och rulla sedan hela vägen ner tills du ser avsnittet med titeln Länkade kontakter.

2013-11-01 16.29.04

Knacka på länka kontakter … för att komma igång med att slå samman flera kontakter till en. Du får sedan din lista över kontakter från vilka du väljer en duplikatkontakt. Knacka på en och slå sedan Länk i det övre vänstra hörnet. Dessa två kontakter kommer nu att gå samman till en kontakt. Knacka på Gjort i det övre högra hörnet för att slutföra processen.