Hur man lägger till en vattenstämpel till en bild på Android

Du har lagt ner mycket arbete för att ta en bild och redigera den. Det sista du vill är att någon annan använder det utan din tillåtelse. Om du inte vill att andra ska använda ditt foto och vill göra det svårare för någon annan att använda din bild kan du lägga till en vattenstämpel. På så sätt kommer personen som försöker använda din bild att tänka två gånger innan dess.

Det finns flera Android-appar du kan använda gratis som hjälper dig att lägga till denna vattenstämpel. De som nämns i denna lista kräver inte att du skapar ett konto, så du kan använda det utan att ange din personliga information, såsom din e-postadress.

Lägg till vattenstämpel till foton med Android

Ett program som hjälper dig att skapa vattenstämplar med olika design kallas Add Watermark to Photos (WaterMark). Det är gratis att använda och du behöver inte registrera dig för att använda det. Appen ger dig möjlighet att skapa din egen vattenstämpel med en lång lista med alternativ att välja mellan. Du kan lägga till upp till fem bilder för att lägga till en vattenstämpel till dem alla. Om du inte vill lägga till fem kan du lägga till så många du vill, men med max fem med gratisversionen.

Du kan välja mellan olika former, textur, bild, gradient och färg för din redigering. Använd reglagen för att ge din bild den storlek och kvalitet du vill ha. Det finns även logotyper du kan använda. De utan låset kan användas gratis, om du inte bestämmer dig för att uppgradera till premium. I så fall har du full tillgång till alla logotyper.

Appen erbjuder också olika effekter som du kan lägga till. Om du föredrar det kan du också ladda upp en bild från enhetens galleri till bakgrundsbilden.

Men om du inte vill skapa din egen vattenstämpel har appen några stilar att välja mellan.

Hur man lägger till en vattenstämpel till en bild med WaterMark-appen på Android

När du väljer en stil kommer appen att fråga om du vill använda den som den är eller om du vill ändra den, bland andra alternativ. Genom att göra ändringar i den kan du göra saker som att lägga till text, duplicera den och ändra bakgrunden. Du kan lägga till former (använd skjutreglaget t för att ändra position och storlek), solida färger och till och med ladda upp en bild från enhetens galleri.

När du har skapat din vattenstämpel kan du ändra storlek och placera den. Du har säkert sett bilder med en stor vattenstämpel eller flera små märken. Du har också det här alternativet. Du kan välja att lägga till en stor vattenstämpel eller flera andra. Alternativen att välja mellan är Freestyle, Tile och Cross. Vattenstämpeln kan inverteras i motsatt riktning eller omformas.

ställa in vattenstämpel på en bild av WaterMark-appen på Android

Om du ändrar dig om vattenstämpeln du har valt finns det ett alternativ längst ner som ger dig fler alternativ. Återigen kommer appen att fråga om du vill använda den som den är eller om du vill ändra den. När du är klar med att skapa, glöm inte att trycka på spara-ikonen i det övre högra hörnet.

Hur man lägger till vattenstämpel till videor på Android

Appen har också möjlighet att lägga till en vattenstämpel till vilken video som helst under 30 sekunder. Om du vill redigera en längre video måste du uppgradera till Premium. När du väljer din video ser du reglage som du kan använda för att justera vattenstämpelns transparens.

ställa in en vattenstämpel till en video med WaterMark-appen på Android

Vem sa att vattenstämplar inte rör sig? Appen låter dig lägga till en animerad vattenstämpel. Du kan välja hur vattenstämpeln ska flyttas. Du kan till exempel välja vägbeskrivningar som:

lägga till vattenstämpelanimering till en video med WaterMark-appen på Android

 • ingen animation
 • Animera från vänster till höger
 • Animera från höger till vänster
 • från topp till tå
 • Anime från botten och upp
 • vänster diagonal
 • höger diagonal
 • nedre vänstra
 • animera nere till höger
 • animera sicksack
 • Zig Zag Reverse

När du har gjort ditt val kan du visualisera hur den rör sig. Om du inte är nöjd med det du ser kan du trycka på knappen ångra ändringar.

Justera vattenstämpeltransparens i en video med WaterMark-appen på Android

Du har också möjlighet att välja hur länge du vill att vattenstämpeln ska hålla. När du tror att du har gjort alla nödvändiga ändringar, tryck på knappen Använd. Appen sparar din video. Om du vill dela videon med familj och vänner kan du alltid trycka på delningsikonen som du ser i slutet.

Att lägga till en vattenstämpel till dina bilder och videor kan ibland verka onödigt. Kanske har du gjort en video för dina vänner och vill göra det tydligt vem producenten, regissören etc. var. Som du kan se erbjuder appen några anständiga alternativ för en gratis app. Men om du vill ha full åtkomst måste du köpa Premium.

Relaterade Artiklar

Back to top button