Hur man lägger till Bluetooth i din fabriksstereo

0 Shares

Du kan vanligtvis ansluta din telefon till bilens stereo med en ljudkabel, men varför gör du det när du kan bli trådlös? Så här kan du lägga till Bluetooth-funktioner i din fabriksstereo.

De flesta nyare bilar är redan utrustade med Bluetooth, men om du har ett äldre fordon som inte har en sådan funktion finns det några alternativ som du kan dra nytta av, varav de flesta är ganska billiga och enkla att installera.

Att inte bara utrusta din bil med Bluetooth är en riktigt trevlig bekvämlighet att ha, men det kan också vara en livräddare när du är på språng. Att ha händerna fria när du chattar med någon i telefonen är både en bekvämlighet och en säkerhetsåtgärd när du kör.

Med Bluetooth kan du prata med andra i telefonen medan du fortfarande har båda händerna på ratten, och du kan lyssna på musik eller podcaster utan att behöva röra dig med en ljudkabel för att ansluta varje gång.

Oavsett vad din budget är, finns det ett alternativ för dig när det gäller att lägga till Bluetooth i din bil. Det är inte längre en lyxfunktion för dem som har råd med helt nya fordon. Även om du har en vanlig Honda Accord från 2002 kan du lägga till Bluetooth för att kraftigt öka kylfaktorn.

Utan vidare, här är några alternativ som du bör överväga om du vill lägga till Bluetooth till din fabriksstereo.

Universal Bluetooth-kit

Om din stereo har en extraport på sig (i huvudsak en port för hörlursuttag) kan du få ett universellt Bluetooth-kit som lägger till Bluetooth-funktionalitet i bilens stereo, på det sättet kan du spela musik från din smartphone trådlöst till din stereo.

Bluetooth-kit

Jag köpte nyligen detta kit från Kinivo och det fungerar perfekt. Anslut bara nätadaptern till cigarettändaren och ljudkabeln i hjälpporten på din bils stereo så kommer du igång på nolltid.

Kontrollmodulen har knappar för att hoppa över spår och en stor rund knapp som kan spela / pausa musik, samt svara och lägga på telefonsamtal (med en inbyggd mikrofon för att prata med uppringare).

Satsen kostar bara $ 40, vilket är mycket för något som du kan få mycket användning av.

Stereospecifika Bluetooth-kit

Om du vill ha något som är mer sömlöst som blir inbyggt direkt i din fabriksstereo utan att alla ledningar dinglar ner, kan du få stereospecifika Bluetooth-kit för vissa bilmodeller.

Bluetooth-kit-1

De är lite dyrare och du kommer troligtvis att behöva gå till bilspecialister för att få dem installerade, men de ger ett renare utseende i ditt interiör utan att kablar dras överallt och de tar inte upp din cigarettändarport och frigör den för andra tillbehör.

Bluetooth-högtalartelefon i bilen

Om du inte har en extraport på din stereo och inte vill betala ut mycket pengar för ett bilspecifikt Bluetooth-kit, kan du få en enkel högtalartelefon i bilen som hakar fast i visiret eller fäster på din instrumentbräda.

Den här från Jabra är anständigt prissatt och har 4/5 stjärnor, men som med alla högtalartelefoner du köper, desto mer pengar du spenderar på en, desto bättre kvalitet får du med ljudet.

Bluetooth-kit-2

Dessa är i huvudsak fristående enheter som fungerar på batteri och ansluts direkt till din mobila enhet via Bluetooth. Alla har en inbyggd mikrofon för att prata med uppringare, och vissa modeller har till och med möjligheten att strömma musik från din telefon, även om du förmodligen vill ponny för ett trevligare kit om du planerar att använda den musiklyssnande, eftersom högtalarkvaliteten på lågkostnadssatser förmodligen inte ger det bästa ljudet.

Med det sagt kan du enkelt betala över $ 100 för ett av dessa kit, men om högtalarkvaliteten inte är den viktigaste faktorn för dig, kommer du sannolikt att bli bra med en billigare modell under $ 50.

0 Shares