Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man lägger till batteriprocent på Android 4.4 KitKat

Eftersom batteritiden är en av de viktigaste aspekterna på en smartphone, skulle många ägare vilja ha en bättre visuell indikator än den gamla skolan och en lite felaktig batteristatusmätare som finns på de flesta smartphones. För dem som kör Googles senaste operativsystem kan du äntligen göra exakt det. Det finns gott om appar tillgängliga för att ge användare en widget, eller visa detta på låsskärmen, och nu har Google lagt till sitt eget alternativ. Ungefär.

Android 4.4 KitKat levererade flera nya funktioner och ändringar i Googles mobila operativsystem, och en som många tredjepartstillverkare som Samsung redan erbjuder är en batteriprocentmätare. Att ge ägarna en mycket bättre visuell representation eller indikator på batteritid, snarare än en batterisymbol som bara erbjuder 4-5 olika kapacitetsnivåer. Nedan förklarar vi hur du snabbt aktiverar alternativet för batteriprocent i Android 4.4 KitKat, utan att hacka eller rota (som jailbreaking) din Android -smartphone eller surfplatta.

Skärmdump 2013-12-09 klockan 15.07.46

Med Android 4.4 KitKat lade Google äntligen till en batteriprocentmätare som fint kan ses i meddelandefältet högst upp på din smartphone eller surfplatta, men av vilken anledning som helst är det inte den bästa implementeringen. Till skillnad från andra lade Google det inuti batteristatusen, sedan ändrade de inte färgen. Det betyder att det är samma nya vita teckensnitt som ersatte Holo Blue på tidigare versioner av Android. Som ett resultat kan du aktivera funktionen, men du ser bara mätaren när batteriet är tillräckligt lågt för att faktiskt visa siffrorna. Enligt nedanstående.

Skärmdump 2013-12-09 klockan 15.09.49

Samsungs Galaxy S4 och andra nya smartphones har det här alternativet tillgängligt direkt från inställningsmenyn som lägger till ett procentuellt värde på sidan av batteriet, eller ersätter den klassiska batterimätaren tillsammans. Av vilken anledning som helst tog Google inte den vägen och lade den istället i batteriet. Med vitt på vitt döljer det tills du når ungefär 75% där du börjar se toppen av siffrorna. Det är udda, och troligtvis bara för utvecklare, vilket också är därför det är dolt och inte en funktion i inställningarna. Istället för ett snabbt alternativ måste vi förklara hur du lägger till det.

Så här aktiverar du batteriprocent

De flesta smartphones måste rotas och hackas för att användare ska kunna ändra saker i meddelandefältet, till exempel batterimätare, färg och andra saker, och det verkar som att Google sakta kommer att lägga till dessa typer av ändringar i lager Android. För tillfället kan vi inte göra så mycket, men fler alternativ kommer. Utan att rota eller hacka din enhet kommer de enkla instruktionerna nedan att lägga till batterimätaren.

Det finns två olika sätt att lägga till en batteriprocent på Android 4.4 KitKat, men det första alternativet vi nämner är det enklaste. Istället för att hacka din telefon eller använda utvecklarverktyget ADB för att skjuta ett kommando till din smartphone, har en vänlig utvecklare från XDA Developers släppt en enkel app för att slutföra detta på en knapptryckning.

Du måste gå till Google Play Store och få sin app som heter Battery Percent for KitKat, som bara fungerar på Android 4.4 KitKat, och härifrån är det ganska självförklarande. Du kommer att ladda ner och öppna appen, klicka på aktivera batteriprocenten och starta om, och det är allt. Det är så enkelt och du kommer nu att se ett batteriprocenttal när batteriet är tillräckligt lågt.

Skärmdump 2013-12-09 klockan 15.10.33

Det är allt. Tyvärr kan vi inte ändra färgerna eller göra något annat spännande utan att rota och hacka enheten, men åtminstone är alternativet nu extremt enkelt att komma åt på Android 4.4 KitKat. Enligt flera rapporter är detta främst en utvecklarfunktion och ännu inte färdigställd av Google, vilket förklarar varför det är dolt och inte ett alternativ i inställningarna.

För dem som hellre inte vill ladda ner en app till sin smartphone, kommer en enkel kodrad i ADB också att möjliggöra denna funktion. För den genomsnittliga användaren är detta inte idealiskt, varför vi nämnde systemet ovan först, men den mer avancerade användaren kan slå på och av detta med ADB. Detta är ett verktyg för utvecklare att komma åt Android, och därför kan vi enkelt aktivera batteriindikatorn här också.

ADB -kommandot för att aktivera batteriprocentmätaren i KitKat är enkelt, bara kopiera och klistra in detta i kommandotolken.

adb skalinnehåll infoga –uri innehåll: // inställningar/system – bind namn: s: status_bar_show_battery_percent – ​​bind värde: i: 1

Sedan en snabb

adb starta om

och det är allt. Detta möjliggör samma indikator för batteriprocent som visas på bilderna ovan. Det är ett enkelt steg för avancerade användare, men vi rekommenderar appen ovan eftersom den är så enkel. Naturligtvis, om du vill inaktivera den är den tillhandahållna appen också din bästa insats. Slå enkelt på och avmarkera rutan som visas ovan, starta sedan om igen och du kommer tillbaka till det normala.

Ska du göra det här?

Batteriprocentindikatorn är ett trevligt tillägg som ger dig en bättre uppfattning om hur mycket juice din smartphone har kvar, men personligen tycker jag att jag förlitar mig för mycket på den istället för att bara njuta av min smartphone och dess funktioner. Alternativet är inte tillgängligt som standard eftersom det verkar inte vara helt klart eller helt enkelt är en utvecklare-endast. Android: s öppenhet innebär dock att du kan prova med våra enkla instruktioner ovan.

Jag har tidigare förlitat mig på tredjepartsappar, men det här enkla och snabba verktyget är ett av de bästa ännu, även om färgen är densamma vilket gör att batteriprocentmätaren är svår att se. Prova och njut av en mer exakt batterimätare framåt. Detta fungerar på alla Android 4.4+ enheter.