Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man lägger en bakgrundsbild i Powerpoint

Processen för att lära sig hur man lägger till en bakgrundsbild i PowerPoint är mycket enkel och snabb och kan göras i din handflata.

Genom att lära dig hur du lägger till en bakgrundsbild i Powerpoint kan du göra din presentation mer personlig och unik. Hela processen kan göras på din dator, och även från din mobiltelefon. Se hur du gör detta nedan.

Lär dig om powerpoint

Hur man lägger en bakgrundsbild i powerpoint

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Förutom möjligheten att infoga bakgrundsbilder, låt oss lära oss mer om kontosynkronisering och vilka fördelar det kan erbjuda dina filer.

På datorn

Stegen vi kommer att se nedan är desamma som de som utförs på alla operativsystem, så det finns ingen anledning att oroa sig för eventuella skillnader eller inkompatibiliteter i stegen. Se nedan och lär dig hur du lägger till en bakgrundsbild till PowerPoint från din PC.

  1. Öppna Powerpoint på din dator eller gå till Powerpoint online klicka här.
  2. Öppna sedan ett nytt bildspel på plattformen.
  3. Klicka på knappen på fliken ovan Design.
  4. Leta efter alternativet Bakgrund.
  5. Klicka sedan Arkivbild.
  6. Bilden kommer automatiskt att läggas till bakgrunden på din Powerpoint-bild.

Med dessa steg har du lärt dig hur du lägger till en bakgrundsbild till Powerpoint på din dator. Låt oss nu lära oss hur man utför samma process på din mobiltelefon.

En punkt som är viktig att lyfta fram, som vi kommer att se lite mer om, är att du är ansluten till samma mejlkonto på din mobiltelefon. På så sätt kommer du att få en mycket intressant funktionalitet som vi kommer att se senare.

På mobilen

Powerpoint-appen finns tillgänglig för Android Det är iOS. Därifrån kan du också lära dig hur du lägger till en bakgrundsbild i PowerPoint. Även om systemen är olika är stegen desamma, så det finns ingen anledning att oroa sig för eventuella inkompatibilitetsproblem.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – OTZ

Det är viktigt att ange samma Microsoft-e-post som finns på din dator. Genom att göra detta får du tillgång till alla dina filer som finns i Onedrive, på så sätt kan du redigera och anpassa vilken presentation som helst i din handflata.

Se stegen nedan och lär dig hur du lägger till en bakgrundsbild till PowerPoint från din mobiltelefon.

  1. Installera programmet på din mobiltelefon.
  2. Tryck på ikonen + i det övre högra hörnet.
  3. Välj tom presentation.
  4. En ny bild öppnas.
  5. Tryck på bildikonen längst ner.
  6. Välj bilden och tryck på Avslutade.
  7. Tryck på organiseringsikonen nedan.
  8. Gå sedan till Skicka tillbaka.
  9. Justera bilden på bilden och det är allt!

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Med dessa enkla steg har du lärt dig hur du lägger till en bakgrundsbild till PowerPoint på alla operativsystem. Som vi sa är det viktigt att din dator och mobiltelefon är anslutna till samma Microsoft-konto.

Genom att göra detta har du alltid tillgång till dina dokument och kan göra justeringar när du vill, särskilt i nödsituationer som slutar med att vara brådskande. Kom ihåg att till skillnad från på en dator, på en mobiltelefon är det viktigt att göra justeringar för hur bilden kommer att se ut på bilden.

Berätta nu för oss, lyckades du lära dig hur man lägger till en bakgrundsbild i PowerPoint? Har du haft några problem eller frågor under processen? Låt oss veta i kommentarerna nedan.