Hur man laddar ner och installerar Windows 11 på valfri dator

Med ankomsten av Windows 11 i sin förhandsversion, sökningen efter “Windows 11 nedladdning” har ökat mycket på sökmotorer som Google. Om du kom hit var det förmodligen så. I den här artikeln visar vi dig steg för steg för att konfigurera och förbereda vilken dator som helst för det nya systemet och sedan visar vi dig hur du laddar ner och installerar operativsystemet.

I den här artikeln hittar du:

Nedladdning av Windows 11: Hur vet jag om min dator är kompatibel

Innan du laddar ner Windows 11 är det nödvändigt om din dator är kompatibel med det nya systemet. Det finns ett officiellt Microsoft-verktyg som visar kompatibiliteten för din hårdvara, det vill säga den existerade, eftersom företaget tog bort programvaran från sin sida. Men det finns verktyg från tredje part som inte bara kan visa kompatibilitet, utan också visa hur man fixar fel om din dator av någon anledning inte är kompatibel.

Vi kommer att använda ett program som heter som är helt gratis. Se steg för steg hur du använder:

 1. Ladda ner den genom att klicka här och gå sedan tillbaka till handledningen;
 2. Det är ett självexekverande program, det vill säga du behöver inte installera någonting, bara ge det två klick så öppnas programmet. (Obs: det kan vara så att vissa antivirus pekar på att det är osäkert);
 3. När den har öppnats kommer den att ha en skärm som den som visas nedan:Windows 11-kompatibilitet

Observera att min dator, även om den är ny, gav TPM-versionen inkompatibel, vilket teoretiskt gör det omöjligt att ladda ner Windows 11. Faktum är att han inte ens hade TPM-modulen installerad (bild nedan). För att kontrollera din version eller om du har den, skriv i Windows sökfält TPM.MSC. Kom ihåg att TPM 2.0 krävs.

tpm version

Men innan du ger upp Windows 11-nedladdningen, vet att ditt kort helt enkelt kan ha TPM-modulen inaktiverad i Bios. Det är precis vad som hände i mitt fall då mitt kort och processor är från 2020. Se nedan hur du aktiverar TPM-modulen i Bios. Banorna kan ändras beroende på brädets märke. Min är en Asrock med en Intel-processor, den nämner inte ens TPM i Bios, däremot aktiverade jag precis funktionen. Intel Platform Trust Technology (PTT).

Nedladdning av Windows 11: hur du aktiverar TPM i din PC BIOS

Återigen, processen nedan kommer att bero mycket på märket på din dators moderkort, med andra ord, försök och leta efter något.

 • I Windows 10, öppna Start-menyn och klicka på På/Av;
 • Håll ned Skift-tangenten, klicka på Starta om och håll den nedtryckt tills datorn slås på;
 • När alternativskärmen visas, följ sökvägen Felsökning > Avancerade alternativ;
 • Klicka på UEFI Firmware Settings;
 • Om det inte finns något sådant alternativ, välj Startinställningar;
 • Klicka på knappen Starta om;
 • Tryck på knappen för att gå in i BIOS Setup – det kan vara F1, F2, F10, F11, F12 eller Del, markera lämpligt alternativ på din PC-skärm;
 • Söka efter Intel Platform Trust Technology (PTT) och välj alternativet Enabled;
 • Om du inte hittar det, leta efter TPM Device Selection och välj Aktivera Firmware TPM;
 • Om inget av detta är tillgängligt, gå till fliken Säkerhet, hitta alternativet TPM-enhet och välj Tillgänglig, gå sedan till alternativet TPM-tillstånd och välj Aktiverad;
 • Tryck på knappen som motsvarar kommandot Spara och avsluta.

Om du inte hittar något är det troligt att ditt kort inte har TPM-modulen. Misströsta inte ännu, vi har en artikel som lär dig hur du kan kringgå detta pålägg. Klicka här för att läsa den.

Ladda ner Windows 11: Registrera dig för Insider-programmet

Eftersom detta är en testversion av Microsofts nya operativsystem, innan nedladdning av Windows 11, måste användare registreras i programmet Windows Insider för att kunna ladda ner systemet, eller bättre, uppdatera.

Kom ihåg att det inte är möjligt ladda ner Windows 11 via en ISO-fil, för att installera direkt på datorn. Det nya systemet är fortfarande en uppdatering av Windows 10. Därför krävs registrering i Insider-programmet. För att registrera dig, följ stegen nedan:

 1. Gå till insider.windows.com;
 2. Klicka i “registrera ditt konto”;
 3. Ange inloggningsuppgifter för ditt Microsoft-konto;
 4. Bekräfta informationen.

Det är allt, du har redan skapat kontot. När detta är gjort måste du göra det möjligt för din dator att ta emot uppdateringar, eller builds, enligt den ring du väljer, som förklaras i början.

 1. Skriv det “Windows Insider” i Windows sökrutan;
 2. Klicka nu på “Insiderprograminställningar” i resultaten;
 3. Gå till det sista alternativet i sidofältet som säger “Windows Insider-program”;
 4. Klicka på knappen “Börja nu”;Insiderprogram 1 Windows 11
 5. Klicka i “länka ett konto” och sedan på ditt Microsoft-konto – samma som din Windows-inloggning;
 6. Klicka på “Channel Dev” för att installera Windows 11.Insiderprogram 1 Windows 11
 7. Klicka i “Bekräfta” och sedan igen i ”Bekräfta”.
 8. Motsvarande bygginstallation påbörjas;
 9. Klicka i “Starta om nu”;
 10. När du startar om är allt klart.

Hur man installerar Windows 11

Nu när du är en del av Windows Insider-programmet är det dags att ladda ner Windows 11 och sedan uppgradera till version 10. Följ stegen nedan:

 1. Skriv det “Windows Insider” i Windows sökrutan;
 2. Klicka nu på knappen “Windows Updater” och klicka sedan på “Sök efter uppdateringar”
 3. Windows kommer först, om det finns några väntande installationer på din dator. Efteråt kommer den att visa uppdateringen för Windows 11.ladda ner Windows 11
 4. Nu är det bara att vänta på att den ska ladda ner Windows 11
 5. Efter nedladdning kommer du att be dig starta om, klicka på Ja
 6. Nu startar datorn om och installerar Windows 11.

Okej, gjort det, dra bara nytta av det nya systemet.

Är det möjligt att gå tillbaka till Windows 10 efter nedladdning av Windows 11

Om du laddar ner och installerar Windows 11 men ändrar dig senare, oavsett om det är på grund av utseendet eller buggarna, kan du gå tillbaka till Windows 10. Men i den här förhandsgranskningsversionen blir det inte lätt.

Efter att ha laddat ner Windows 11-förhandsvisningen kommer det bara att vara möjligt att gå tillbaka till den tidigare versionen genom att installera Windows 10 version 21H1 genom en pendrive och Microsofts verktyg för att skapa media, med risk för att förlora din data. Dessutom, när du väl har kommit tillbaka till 10, kommer du inte att kunna försöka igen att ladda ner Windows 11 och sedan installera, åtminstone inte i betaversionen.

Relaterade Artiklar

Back to top button