Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man laddar ner NBA 2K23

Releasedatumet för NBA 2K23 är äntligen här och det betyder att Xbox-, PlayStation- och Nintendo Switch-ägare bör börja förbereda sig för nedladdningen.

NBA 2K23, den senaste versionen av 2K:s populära basketsim, kommer till PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Windows PC och Nintendo Switch den 9 september.

Med ökande förväntan börjar fansen planera för spelets ankomst. Med det i åtanke vill vi ta dig igenom allt du behöver veta om NBA 2K23-nedladdningen.

Från NBA 2K23-förladdningen till den potentiella nedladdningstiden för din konsol, vår guide hjälper dig att förbereda dig för spelets release senare i veckan.

NBA 2K23 Förladdning

Det finns några bra skäl att fundera på att förbeställa ett exemplar av NBA 2K23. Du får några fina bonusar och köper du en digital kopia kan du ladda ner spelet tidigt. Detta gör att du kan spela direkt när spelet låses upp.

Även om du kan ladda ner hela spelfilen på din konsol, kommer du inte att kunna börja spela förrän spelet låses upp den 9 september.

NBA 2K23 kommer att låsas upp klockan 12:00 Eastern på fredag, vilket innebär att ni i västerländska tidszoner kommer att kunna börja spela det idag.

Hur lång tid tar det att ladda ner NBA 2K23?

Den ungefärliga storleken på NBA 2K23-nedladdningen varierar beroende på konsol. Till exempel är nedladdningen av Xbox Series X NBA 2K23 över 100 GB vilket betyder att det kommer att ta ganska lång tid att slutföra.

Om du får ont om utrymme på din konsols interna lagring, bör du kamma igenom dina data och ta bort filer och spel som du inte längre behöver.

Om du får ont om utrymme och du inte vill radera filer bör du tänka på att investera i en extern hårddisk till din konsol. Samsungs T5 bärbar SSD är fortfarande en av våra favoriter och WD My Passport 4TB är ett annat bra alternativ.

Körsträcka kommer att variera beroende på anslutningshastighet, men en nedladdning på 100+GB kan ta över en timme för vissa av er. För andra kan det ta flera timmar, speciellt om du försöker ladda ner spelet under rusningstid.

Om du är nyfiken på hur lång tid nedladdningen av NBA 2K23 kan ta kan du använd det här verktyget för att få en läsning om hur lång tid nedladdningen av NBA 2K23 kan ta att slutföra hemma hos dig. Det kanske inte är exakt, men det hjälper dig att planera framåt och sätta realistiska förväntningar.

Du kanske vill dra en trådbunden kabel till din konsol under hela nedladdningen. Detta hjälper till att hålla nedladdningshastigheten snabb och stabil.

Om du är trött på att hantera långsamma nedladdningshastigheter kanske du vill uppgradera din router. Om du är intresserad av att göra det, ta en titt på TP-Link Archer AC4000 eller Netgears Nighthawk AX4 RAX40.

Hur man laddar ner NBA 2K23 på Xbox

Det finns ett par sätt att installera NBA 2K23 på en Xbox.

Det första sättet är att slå på din Xbox, gå till butiken och söka efter “NBA 2K23.” Du bör då se spelets olika utgåvor.

Om du inte har förbeställt, vill du välja NBA 2K23-utgåvan som du vill köpa och köpa spelet för att starta nedladdningsprocessen.

Om du inte kommer att vara hemma kan du fortfarande ladda ner spelet och ha det klart när du kommer tillbaka. Så här gör du det.

Se först till att din Xbox har en internetanslutning. Du måste också aktivera strömalternativet Alltid ansluten i dina Xbox-inställningar. Alltid ansluten betyder att din Xbox går i viloläge istället för att stängas av.

När du har gjort det, följ dessa instruktioner:

 • Gå till Xbox.com i din webbläsare.
 • Klicka på länken Logga in i det övre högra hörnet. För att detta ska fungera måste du använda samma Microsoft-konto som är anslutet till din Xbox Live gamertag och Xbox.
 • Gå till NBA 2K23 målsida.
 • Klicka på den gröna knappen “Förbeställ”.

Du kan också använda Microsofts Xbox-applikation på din telefon eller surfplatta för att starta nedladdningsprocessen. Tryck på förstoringsglaset i verktygsfältet, sök efter “NBA 2K23”, välj din version av spelet och tryck på den gröna knappen “Ladda ner till konsolen”.

Hur man laddar ner NBA 2K23 på PlayStation

Om du ska spela NBA 2K23 på en PlayStation, så här laddar du ner det.

Om du är hemma slår du på din PlayStation och går in i PS Store. Det enklaste sättet att hitta spelet är genom att söka efter “NBA 2K23.”

Om du inte kommer att vara hemma måste du hitta en enhet med internetanslutning och besöka PlayStation Store i en webbläsare. Din PlayStation måste också ha automatiska nedladdningar aktiverade.

Här är vad du behöver göra för att ladda ner NBA 2K23 på distans:

 • Gå till Store.PlayStation.com i din webbläsare.
 • Klick Logga in i det övre högra hörnet på skärmen. För att detta ska fungera måste det här kontot matcha kontot du använder på din PlayStation.
 • Använd sökrutan för att leta efter NBA 2K23.
 • Klicka på Lägg till i varukorgen och slutför betalningsprocessen.

Du kan också använda Sonys PS-app på din telefon eller surfplatta för att starta nedladdningsprocessen. Tryck på butiksikonen i verktygsfältet, eller förstoringsglasikonen i samma verktygsfält, hitta NBA 2K23, välj din version av spelet och tryck på knappen “Förbeställ”.

När du väl är hemma vill du leta efter NBA 2K23 i din spelsamling. Om den av någon anledning inte finns där måste du starta nedladdningen manuellt och vänta tills den är klar.

Hur man laddar ner NBA 2K3 på Nintendo Switch

Om du ska spela spelet på en Nintendo Switch, här är vad du behöver göra.

Om du är nära din Switch, gå in i Nintendo eShop, sök efter “NBA 2K23”, hitta spelet och påbörja nedladdningen.

Om du inte är i närheten av din Switch kan du ta spelet från din telefon eller bärbara dator. Så här gör du det:

 • Gå till Nintendo.com i din webbläsare.
 • Skriv in i sökfältet högst upp på sidan NBA 2K23.
 • När du är på spelsidan, hitta rutan som säger “Förboka” och välj den.
 • När du uppmanas, ange kontoinformationen som är kopplad till din Switch.

När du har gjort det bör nedladdningen börja automatiskt.

3 skäl att förbeställa NBA 2K23 & 4 skäl att vänta