Hur man laddar ner, installerar och ansluter UltraVNC till en fjÀrrserver

0 Shares

UltraVNC Àr gratis mjukvara som lÄter dig styra din dator med en helt annan enhet, detta Àr vÀlkÀnt som ett fjÀrrskrivbord. Processen sker i VNC-kommunikationsprotokollet.

Detta Àr uppdelat i tvÄ aspekter av UltraVNC:s aktiva server fjÀrrdator och UltraVNC-webblÀsare aktiv nÀr du kommer Ät servern frÄn datorn.

Hur kan jag ladda ner, installera och ansluta UltraVNC till en fjÀrrserver? Den hÀr artikeln kommer att besvara den frÄgan.

Hur laddar man ner och installerar UltraVNC?

För att ladda ner och installera UltraVNC pÄ din dator mÄste du noggrant följa nÀsta steg för steg. Men om du har en Linux-server kan du lÀra dig att fjÀrransluta via SSH.

Steg 1

Det första du bör göra Àr att komma Ät Officiell webbplats för UltraVNC för att ladda ner den senaste mjukvaruversionen gratis.

Steg 2

NĂ€r nedladdningsprocessen Ă€r klar fortsĂ€tter du med att installera programvaran genom att klicka pĂ„ filen och sedan slĂ„ pĂ„ den “Att springa”.

Steg 3

Sedan kommer du att föras till ett fönster dĂ€r du kommer att kunna VĂ€lj sprĂ„kHĂ€r kan du vĂ€lja mellan engelska, tyska och franska. NĂ€r du har fattat ditt beslut klickar du pĂ„ “OK”.

Steg 4

NÄgot som Àr viktigt Àr att acceptera villkoren som programmet stÀller, efter det kommer du att vara fri att vÀlja vilken typ av installation du vill ha.

Steg 5

FrĂ„n och med nu kommer du att kunna vĂ€lja filen “Typ av installation” hoppas du fĂ„r frĂ„n UltraVNC, de inkluderade alternativen Ă€r:

“FullstĂ€ndig installation” med ett komplett paket, “Endast server” versionen som aktiverar fjĂ€rrdatorn, versionen “endast webblĂ€sare” för administratörens dator (den som har tillgĂ„ng till de andra) och versionen “Anpassad installation”, som ger dig friheten att vĂ€lja vilken version av programvaran som helst.

Eftersom du har valt den version som bĂ€st passar dina behov behöver du bara klicka pĂ„ “OK”.

Steg 6

Det Ă€r viktigt att noggrant vĂ€lja de parametrar du vill se nĂ€r du kör efter att du har installerat programmet. Till exempel, i alternativet “Registrera UltraVNC Server som en systemtjĂ€nst” kan du ange om servern ska aktiveras samtidigt med datorn eller, i avsaknad av detta, vĂ€ntar den pĂ„ manuell aktivering.

Som alternativ “Starta eller starta om UltraVNC-tjĂ€nsten” du kommer att ge den Ă„tkomst som behövs frĂ„n Windows serverkontrollverktyg.

Nu kan alla valda alternativ Àndras i framtiden frÄn avsnitt instÀllningar av UltraVNC.

Steg 7

Efter att ha slutfört de föregĂ„ende stegen Ă€r det enda som behövs för att slutföra UltraVNC-installationsprocessen att vĂ€lja alternativet “Installera” nĂ€r han kommer ut.

Du mÄste komma ihÄg att denna procedur mÄste upprepas pÄ varje dator som du kommer att ha fjÀrrÄtkomst till.

Steg 8

För att kontrollera att konfigurationen har utförts korrekt Àr det nödvÀndigt kör UltraVNC. Du kan göra detta genom att starta om datorn för att aktivera den tillsammans med den eller manuellt, beroende pÄ vilken parameter som valdes under uppstart.

Naturligtvis, kontrollera om programikonen Àr synlig i meddelandefÀltet, genom att klicka pÄ den kommer du att kunna se alla dina alternativ UltraVNC-server.

Hur ansluter man UltraVNC till en fjÀrrserver?

Att anvÀnda denna programvara kan verka komplicerat sÄ vi kommer att förklara pÄ ett enkelt sÀtt att kombinera UltraVNC till en fjÀrrserver. Du mÄste dock veta hur du fjÀrrhanterar din server med Windows RSAT

Som alternativ “Certifiering” du kommer att ange ett lösenord som kommer att anvĂ€ndas varje gĂ„ng du försöker komma Ă„t just den datorn.

DÄ behöver du skriva ner datorns IP-adress pÄ nÀtverket för att den ska kÀnnas igen senare. Du kan hitta denna information genom att hÄlla musen över programikonen.

Ett stort antal protokoll krĂ€vs inte för att börja anvĂ€nda programvaran. Öppna först anslutningsfönstret och sedan alternativet “VNC-server:” Ange din dators IP-adress hĂ€r och klicka sedan pĂ„ “Anslut”.

“Status”-fönstret kommer att frĂ„ga efter anvĂ€ndarnamnet och lösenordet för den server du vill komma Ă„t. I “Anslutningsalternativ” vĂ€lj “Ok” för att ansluta med UltraVNC.

0 Shares