Hur man laddar ner ditt COVID-19-vaccinationsintyg på WhatsApp

0 Shares

Ett antal åtgärder vidtas av regeringen för att underlätta processen att vaccinera indiska medborgare mot COVID-19. Tidigt i år lanserade regeringen en WhatsApp -chatbot sponsrad av WHO för att ge användare information om Coronavirus. Och nu kan vaccinerade medborgare ladda ner sina COVID-19-vaccinationscertifikat via MyGov Corona Helpdesk WhatsApp chatbot.

Här är en steg-för-steg-guide om hur du laddar ner ditt vaccinationsintyg med WhatsApp:

Hur man laddar ner COVID-19-vaccinationscertifikat på WhatsApp

Innan du går vidare till stegen är det viktigt att notera att du måste lägga till MyGov Corona Helpdesk chatbot i din WhatsApp -kontaktlista. Lägg till mobilnumret +91-9013151515 till din kontaktlista innan du fortsätter. Spara det som MyGov WA Chatbot för att förenkla processen.

Det är också viktigt att notera att du måste få minst en dos av ett Coronavirus -vaccin tillgängligt i Indien för att få ett certifikat via WhatsApp -boten.

Steg för att ladda ner vaccincertifikat via WhatsApp

1. Gå till WhatsApp -appen på din smartphone. Använd sedan WhatsApp -sökfältet för att hitta det sparade mobilnumret och börja chatta.

2. Skriv “Ladda ner certifikat” i chattfönstret och skicka meddelandet för att starta processen för att ta emot din COVID-19-vaccinationscertifiering på WhatsApp

3. Ett OTP (engångslösenord) skickas till ditt registrerade mobilnummer.

4. Ange sedan OTP i chattfönstret för att fortsätta. Om det registrerade numret har mer än en medlem, kommer chatboten att erbjuda alternativ för att ladda ner certifikaten för varje medlem individuellt.

5. Ange vaccinationscertifikatnummer för covid-19 för den medlem du vill ladda ner i WhatsApp-chattfönstret.

6. När du klickar på länken för att få ditt vaccinationsintyg kommer det att skicka dig ett officiellt COVID-19-vaccinationsintyg i PDF-format.

LÄS OCKSÅ: Battleground Mobile India kan komma att lanseras för iOS snart

PS: CoWIN chatbot tillåter dig inte att ladda ner certifikatet om ditt namn är registrerat under ett annat telefonnummer. Då måste du ange det nummer under vilket ditt namn är registrerat för att få en annan OTP på det numret.

Så här är stegen för att ladda ner dina COVID -vaccincertifikat via Whatsapp. Jag hoppas att detta underlättar för dig.

Var försiktig!

0 Shares