Hur man laddar ner alla dina Google-foton och videor till din PC

Kanske ditt Google-konto varnar dig för att lagringsutrymmet nästan är fullt, vid dessa tillfällen är lösningen att ladda ner Google-foton och -filmer på din dator. På så sätt kommer du att säkerhetskopiera alla dina saker. Det är dock viktigt att du sparar den på ett säkert ställe.

Om du gör detta öppnas utrymme i ditt Google-konto. Det är okej att det inte är självklart hur man gör detta, men vi lär dig stegen för att uppnå det. Kom ihåg att nedladdningen som kommer att göras här är alla dina saker. Så du behöver utrymme på din dator.

Hur man laddar ner alla dina Google-kontosaker på en gång

Att ladda ner alla dina saker från Google är väldigt enkelt. Du kan använda Google Takeout, det är en sida skapad av Google själv som visar dig alla dina saker från alla dess tjänster. Du kan välja vilka saker du vill ha från en enorm lista separerad efter tjänst. Låt oss gå till genomgången nedan för att förstå det bättre.

  1. Gå till webbplatsen och avmarkera och markera allt du väljer.
  2. På vissa olika tjänster kommer du att ha olika alternativ. Ett exempel är Google Photos som låter dig välja vilka fotoalbum du laddar ner. Det är också tillåtet att välja år på albumen.På bilden kan vi se hur man exporterar Googles foton och videor
  3. När du har valt alla tjänster och sånt är det bara att klicka vidare Nästa steg.i bilden ser vi ytterligare ett steg för att skapa exporten
  4. På nästa skärm kan du välja fraktsätt, du kan välja via e-post, Dropbox, Google Drive och box.
  5. Efter att ha valt metod kan du välja frekvens för säkerhetskopiering, välja endast en eller varannan månad under ett år, totalt 6 exporter.
  6. Nästa del går ut på att välja exporttyp, du kan välja mellan zip och tgz. I sådana fall rekommenderas det att välja zip, vilket är den enklaste dekompressionsmetoden.På bilden ser vi det sista steget i exporten
  7. Slutligen kan du välja filstorlek, från 2 GB till 50 GB. Tänk på att exporter som är större än 2 GB kommer att komprimeras i zip64-format. Google meddelar att detta kanske inte är kompatibelt med äldre system.
  8. tryck på skapa export, efter det är det bara att vänta. Beroende på hur många saker du har kan det ta timmar eller dagar. Du kan vänta eller avbryta exporten.

Du kommer att få en säkerhetsbekräftelse via e-post. När allt kommer omkring vill Google se till att du har begärt detta själv. Om du har valt en e-postmetod kommer Google att meddela dig när det är klart. När du är klar kan du klicka på Visa exporter och ladda ner zip-filen. Nu är det bara att ladda ner dina saker och zippa dem om du har utrymme. Glöm inte att spara alla dina Google-foton och -videor på en säker plats.

Nu när du vet hur du laddar ner alla dina grejer, rekommenderas det att du lagrar det på en hårddisk eller någon lösenordsskyddad molntjänst. Personuppgifter och information är mycket viktigt, så var mycket försiktig. Lyckades du följa alla steg? Har du några frågor? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button