Hur man krypterar eller anger ett lösenord pÄ en komprimerad fil eller mapp med 7-Zip (exempel)

0 Shares

Sen fÄr vi se hur man krypterar eller anger ett lösenord för en komprimerad fil eller mapp med 7-Zipi denna enkla handledning kommer du att kunna uppskatta hur lÀtt det Àr att kryptera filerna som vi ska komprimera med denna gratisapplikation.

7-Zip Ă€r ett av de bĂ€sta alternativen till WinRAR som sticker ut för att vara gratis och öppen kĂ€llkod. Det Ă€r Ă€nnu bĂ€ttre och sĂ€krare Ă€n appen som nĂ€mns ovan. ÄndĂ„ Ă€r det inte lika populĂ€rt, och mĂ„nga vet inte hur 7-Zip fungerar.

SÀttet det fungerar pÄ Àr faktiskt detsamma men förbÀttrat, och du kan komprimera filen sÄ mycket som möjligt med 7zip pÄ Windows. Det som kan förÀndras mest Àr applikationsgrÀnssnittet, resten Àr detsamma. 7-Zip har dock den stora fördelen att vara gratis.

Lite lÀngre kommer vi att se en handledning som du kan lÀra dig lÀgg in lösenordet till filen eller mappen du vÀljer att komprimera med programmet. Du kanske inser att det Àr för lÀtt och inte bör ta lÄng tid.

Hur man stÀller in ett lösenord med 7-Zip

Det fina med 7-Zip över WinRAR Àr att det bland annat Àr helt gratis. DÀrför föredrar mÄnga mÀnniskor den första framför den andra, Àven om de kan dekomprimera en rar-fil uppdelad i delar eller sÄ kan de ocksÄ dela eller komprimera Winrar-filer i flera delar. Vi kommer steg för steg att se allt du behöver veta för att stÀlla in ett lösenord för en 7-Zip-komprimerad fil eller mapp.

Observera att ett lösenord endast kan lÀggas till nÀr du skapar en ny komprimerad fil. Om du vill lÀgga till lösenord till redan komprimerade. Du bör fortsÀtta med att packa upp den och göra det igen.

  • Det vi behöver göra Ă€r att öppna 7-Zip och vĂ€lja alla filer vi vill komprimera. DĂ„ trycker vi “LĂ€gg till” vĂ€nster.
  • Programmet erbjuder oss olika komprimeringsprogram, som kan vara: ZIP, 7Z, BZIP2, GZIP, TAR, WIN och XZkan du Ă€ndra resten av alternativen som du vill.
  • Om du tittar pĂ„ rutan som dyker upp nedanför till höger stĂ„r det “Kryptering” hĂ€r mĂ„ste vi lĂ€gga till ett lösenord som vi mĂ„ste ange tvĂ„ gĂ„nger, det mĂ„ste vara detsamma.
  • NĂ€r allt Ă€r klart. Bara pressen Ă„terstod “Acceptera” och det börjar skapa en komprimerad fil. Vilket kan ta mer eller mindre tid beroende pĂ„ storleken pĂ„ filen/filerna.

Hur man komprimerar ett lösenord i 7-Zip

NÀr komprimeringen Àr klar har du filen komprimerad fil med 7-Zip och lösenord. De komprimerade filnamnen kommer att synas nÀr du öppnar dem i programmet. De kan dock inte packas upp för anvÀndning utan lösenord.

Detta Àr en ganska cool skapelsemetod SÀkerhetskopieringar vÄra filer sÀkert. PÄ sÄ sÀtt kan vi spara alla filer vi behöver i en och ingen kan komma Ät dem om det inte finns nÄgot lösenord.

Den Ă€r idealisk nĂ€r du vill spara ett stort antal foton, videor eller olika dokument. Även att skickas e-post. Kan du tĂ€nka dig att skicka 100 filer i ett e-postmeddelande? Utan tvekan vore det vansinne att bĂ„de skicka dem och den som tar emot dem.

Genom att komprimera filerna och lÀgga till ett lösenord blir innehÄllet i filerna bÀttre skyddat och att skicka och ta emot dem mycket lÀttare. DÀrför Àr det en stor fördel.

I mÄnga fall, beroende pÄ komprimeringsnivÄn för de valda filerna, kan programmet komprimera filerna lite mer utan att förlora kvalitet eller nÄgot annat. Det kan vi ocksÄ pÄ det hÀr sÀttet spara lite diskutrymme.

0 Shares