Hur man kringgår TPM 2.0 och säker start för att installera Windows 11

0 Shares

TPM 2.0 lägger till ett nytt och bättre sätt att skydda datorer, eftersom det är ett chip som fysiskt lagrar krypteringsnycklar för känsliga element som Windows Hello eller BitLocker, krypteringen av Windows 10-diskar. Specifikt anger Microsoft vad som är nödvändigt för att aktivera följande funktioner: Mätad start, Device Encryption, WD System Guard, Device Health Attestation, Windows Hello / Hello for Business, TPM Platform Crypto Provider Key Storage, SecureBIO, DRTM, vTPM i Hyper-V .

Gå förbi TPM 2.0 och säker start för att installera Windows 11

Anledningen till att kräva det är att, enligt företaget, datorer som har det aktivt drabbas av 60 % färre infektioner av skadlig programvara. På Intel Board UEFIs är funktionen PTT. I AMD kallas funktionen för AMD Platform Security Processor (PSP) eller fTPM . Vissa kort tillåter också att lägga till en relativt billig modul.

Det verkar dock som att det inte kommer att behövas. Bygget för Insiders gör det inte kräver TPM 2.0 ännu, och de har lyckats installera det på datorer med Core 2 Duo-processorer från 2006, eller på de första i5 och i7. Och nu har de upptäckt ett sätt att kringgå kontroll av några av minimikraven.

Hur man kringgår TPM 2.0-kontrollen

I synnerhet finns det ett avsnitt i Windows-registret som heter ” LabConfig ” som gör att du kan kringgå TPM 2.0-kontrollen, begränsningen på 4 GB RAM och Secure Boot-kontrollen. För att göra detta måste vi först ladda ner ISO från Insider-programmet. När vi försöker installera det kommer vi att se ett felmeddelande som säger att den här datorn inte kan köra Windows 11.

I den delen ger vi Shift + F10, och kommandotolken öppnas för oss för att utföra kommandon. Där skriver vi regedit, och vi ger Enter, som öppnar registerredigeraren. Dit ska vi gå till HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMSetup och högerklicka på Uppstart , ny och Nyckel . Vi namnger LabConfig-tangenten och vi trycker på Enter.

Väl inne i mappen behöver vi bara skapa motsvarande DWORD . För att göra detta högerklickar vi, DWORD-värde (32 bitar) , och skapa Bypass TPMCheck värde med värdet 1. Vi gör samma sak med Bypass RAMCheck och BypassSecureBootCheck .

Efter det stänger vi registret, skriver exit för att avsluta CMD , och tryck på Enter. Nu går vi baklänges i installationsprogrammet, och om vi går bakåt kommer vi att se att vi inte längre får felet och att vi kan installera Windows 11. Vi måste dock vara försiktiga eftersom att inaktivera dessa krav kan göra Windows 11 instabilt på dator, med kompatibilitets-, prestanda- eller säkerhetsproblem.

Dock, inaktiverar TPM 2.0 kommer att innebära förbättringar på nivån av komfort för användarna, eftersom, om vi aktiverar det och det är associerat med en processor eller moderkort, genom att ändra någon av dessa komponenter kan vi se hur vi blir kvar utan åtkomst till våra filer, eftersom krypteringen är bunden till hårdvaran.

Lyckligtvis kommer Windows 10 att fortsätta stödjas i ytterligare 4 och ett halvt år, och 2025 kommer den obligatoriska hårdvaran för Windows 11 redan att vara minst 8 år gammal, tillräckligt med tid för att byta hårdvara, även om det kommer att göra många föråldrade. datorer som kunde köra operativsystemet utan problem.

0 Shares