Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man kringgår iCloud-lås

iCloud-lås eller Find My iPhone Activation Lock hindrar någon från att stjäla en iPhone, radera den och använda den som sin egen. Det kan också låsa ut användare som glömmer sin information eller som köper en begagnad telefon från en ägare som inte har tagit bort deras information från den. Det finns två sätt att kringgå iCloud-lås och aktiveringslås för att få iPhone att fungera igen, men inget av dem fungerar om enheten blir stulen.

Den enklaste lösningen är att ta enheten till en Apple-butik med bevis på att du äger den, men om det inte är möjligt finns det en ny tjänst som specialiserar sig på att låsa upp iCloud-låset så att du kan använda iPhone precis som den var ny.

IPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c och iPhone 5s inkluderar alla Find My iPhone Activation Lock som en del av iOS 7. Detta kallas också vanligtvis iCloud-lås eftersom det kan låsa ner telefonen och förhindra att en tjuv återställer iPhone och sälja den. Apple introducerade den här funktionen i iOS 7 förra hösten och den krediteras redan för att ha minskat smartphone-stölden.

Så här kringgår du iCloud-lås på en annars värdelös iPhone.

Så här kringgår du iCloud-lås på en annars värdelös iPhone.

För allt det goda som iCloud-låset gör kan det låsa ut annars oskyldiga användare som förlorade åtkomst till information, till en älskad iPhone efter att de gick bort och till personer som köpte en begagnad iPhone som inte var olåst. Även om vissa begagnade iPhones inte är upplåsta eftersom de är stulna, är det också något som händer när användare säljer en iPhone utan att veta exakt vad Find My iPhone Activation Lock eller iCloud Lock gör.

Den här guiden visar hur du kan kringgå iCloud-låset för att få din iPhone att fungera igen. Om det är en stulen iPhone, eller om den är i förlorat läge, har du tur.

Gå förbi iCloud Lock med Apple

Om du äger iPhone som är låst med iCloud-lås kan du arbeta med Apple för att kringgå iCloud-lås. Apple kommer inte att göra det för någon telefon, men om det är din iPhone och du har originalkvittot kan du arbeta med Apple för att låsa upp aktiveringslås i iOS 7.

Lär dig hur du kringgår iOS 7 aktiveringslås.

Lär dig hur du kringgår iOS 7 aktiveringslås.

Den bästa lösningen är att ta ditt originalkvitto och ditt ID till en Apple Store, där många användare rapporterar framgång med att få Apple att låsa upp iCloud-lås på en enhet som de kan bevisa att de äger.

Du kanske också kan använda Apples onlinesupporttjänst för att göra samma sak, men se till att du har din information till hands för att dela med Apple.

Ta bort iCloud Lock från tidigare ägare

Om du köpte iPhone från en säljare på Craigslist eller Ebay och de inte tog bort aktiveringslåset eller iCloud-låset är det bästa alternativet att kontakta dem och be dem ta bort den. Om de är den rättmätiga ägaren borde det vara något de kan göra mycket snabbt.

Be säljaren att ta bort iCloud-lås innan du prövar på andra alternativ.

Be säljaren att ta bort iCloud-lås innan du försöker med andra alternativ.

Om du möter kan de ange sitt Apple-ID och lösenord på iPhone och inaktivera iCloud-lås. Om de inte vill träffas kan de gå till iCloud.com/Find och logga in. Klicka på Alla enheter och då på enheten för att ta bort. Klicka på radera allt innehåll och alla inställningar och Fortsätt klicka nästa. Efter detta är gjort klicka på Ta bort från konto.

Detta lämnar enheten i ett fungerande läge så att du, den nya ägaren, kan logga in och ställa in den som en ny iPhone.

Bypass iCloud Lock för $ 150

Om inget av dessa är ett alternativ, eftersom du bor i ett land utan en Apple Store eller säljaren inte svarar, kan du använda en tjänst som heter ChronicUnlocks för att kringgå iCloud-låset. Detta är ett dyrt alternativ till $ 150, men det kan göra en pappersvikt till en iPhone. Tjänstebeskrivningen är som följer,

Detta kommer att ta bort iCloud Lock för alla som har en enhet fast på den, oavsett om du är låst utanför din egen enhet (och befinner dig på en plats som Saudiarabien som inte har någon Apple Store att presentera faktura), eller om du köpte en enhet second hand från en säljare som inte tog bort sin iCloud-inloggning från.

För användare som försöker använda den här tjänsten på en förlorad eller stulen iPhone kommer företaget inte att låsa upp den och vidarebefordra informationen till den ursprungliga ägaren så att de kan fortsätta saken.

https://twitter.com/chronic/status/485136731650273280

Om du kan gå till en Apple Store eller arbeta med den ursprungliga ägaren är det den bästa metoden, men för andra användare kan det här vara det enda sättet att kringgå iCloud-låset och få din iPhone att fungera igen.