Hur man kreativt beskär foton och bilder i Canva – gratis online (exempel)

0 Shares

I Canva kan du skära rakt, vilket är rektangulärt eller kvadratiskt eller beskära foton och bilder kreativt. Idag ska vi berätta hur du kan göra det med två metoder på ett praktiskt och enkelt sätt. Låt oss se vad var och en av dem handlar om.

Hur man beskär ett foto eller en bild i Canva med bara några få steg

Ner Beskär ett foto eller en bild i Canva på det mest traditionella sättet och utan att lägga till någon speciell form behöver vi bara placera oss på bilden vi vill redigera. För att göra detta, gå till Canvas webbplats.

Du kan göra detta från din mobila enhet eller dator. Vi rekommenderar att du redigerar från din dator eftersom skärmen är mycket större och du kommer att kunna se detaljerna i bilden eller fotot bättre.

För att börja trimma, ta någon av de valda fotona. Som en påminnelse kan du till och med skapa ett onlinefotocollage som kommer att placeras på samma ark samtidigt som beskärningstekniken.

Nästa sak är att klicka på Det här alternativet är högst upp på skärmen. Nu måste du rita en rektangel runt området du vill klippa ut. Du kan ändra storlek på den genom att ändra storlek på den, ändra skalan för att få den storlek du vill ha.

När du är klar klickar du på Om du gör ett misstag kan du få tillbaka originalbilden igen eftersom Canva sparar originalfotot så att du kan redigera om det.

Hur man kreativt beskär ett foto eller en bild i Canva, snabbt och enkelt

Du kan försöka olika ramar väldigt kul för att forma utskärningar i bilder eller foton. För att göra det kreativt kan du klippa ut bilder i form av cirklar, fyrkanter, trianglar, etc.

Med Canva kan du låta fantasin flöda och göra alla förändringar du alltid drömt om väldigt enkelt, eftersom det är väldigt intuitivt och allt är organiserat på ett sådant sätt att du enkelt kan hitta alla verktyg du behöver.

Låt oss nu börja. Att beskära en bild eller foto med kreativt sättoavsett om det är någon geometrisk form, bokstäver eller något du tänker på måste du placera dig i. Den här fliken finns i menyn till vänster på skärmen. Väl inne måste du gå ner till Marcos-delen.

Du kan välj bland de olika strukturerna som erbjuds av Canva, några av dem, de mer klassiska formerna, är helt gratis. Om du vill ha tillgång till alla dess alternativ måste du prenumerera på betalversionen.

När du har valt en ramform, lägg till bilden du vill klippa från fliken. Alla bilder du har överfört från din dator eller mobila enhet kommer att finnas där.

Välj någon av dem och klicka på den för att överföra den till din arbetssida. Från hörnen kan du ändra storlek och placering av ramen och bilden. Du kan rotera bilden pilarna på höger sida av ramen.

När du är klar med att ordna din bild klickar du på den så beskärs den automatiskt.

Nu kan du fortsätta redigera och lägga till de element du tänker på. Alla verktyg finns tillgängliga i menyn till vänster på skärmen. Därifrån kan du lägga till effekter, klistermärken, kombinera dem med Canvas mallar, lägga till designrutnät, diagram, text, bakgrunder eller vad du än tänker på.

Ta några minuter och utforska alla funktioner tillgänglig på Canva, en av de bästa bildredigeringssajterna (du kan bokstavligen få en realistisk polaroideffekt här).

När du är klar, glöm inte att spara eventuella ändringar. Om du har några frågor om att använda Canva, lämna gärna en kommentar till oss så att vi kan hjälpa dig.

0 Shares